Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • MiN NY - Shaman.. Menekşe soslu alg. Yeşilinin bende hissettirdiğini başka bir kelime daha iyi anlatamaz herhalde. Onun dışında kullanımı zor değil, genel beğeniye gider, performansı kötü diyemem. Buraya kadar her şey güzel ama önemli bir problem var. Zaman zaman kendini unutturacak kadar tekdüze olması. Yeşiline biraz daha derinlik katılsaymış olacakmış da kıyısından dönmüş gibi.

    Beğeni: 6/10
    Performans: 7.5/10
    Son Düzenleme cornelius; 21-06-20, 00:43. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      😊

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      daha koklamadım ama konsept için güzel isim Shaman. bunun isim bazında kardeşi de Behique, notalar da çok iyi düşünülmüş, bu tür kültürel isimler verilmeli bence parfümlere, mesela -leather oud- olunca parfümün ismi koku olarak iyi vir kompozisyon olsa bile sanki ruhu eksik kalıyor gibi.
      Ege hocam Secretions Magnifiques denemeyi hiç düşünmüyorum hayatımda, doğru karar mı sizce? 😅
      edit: midem pek sağlam değildir de
      Son Düzenleme Asaid; 21-06-20, 01:56. Tarafından yapıldı.

    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Denk gelirseniz deneyin yine de hocam. 😄

  • Annick Goutal - Ambre Fétiche
    https://www.fragrantica.com/perfume/...iche-1658.html

    bende bu koku ten ve kıyafette belirgin olarak farklı özellikler gösteriyor. tende açılışta styrax-mür çok belli ve parfüm kapanış kısmına gelene kadar özellikle mür kendini belli ediyor, ortalarda deri ya bizzat eklenmiş yada öyle bir his oluşuyor. kıyafette ise açılışta en belli kısım labdanum ve vanilyadan gelen tatlılık, ortalarda deriden ziyade isli verilmiş çiğ iris daha baskın. kapanışta daha çok benzoin ve mür önde, paçuli varsa da hissedemedim.
    yine kıyafette ortalardan itibaren irise eşlik eden gayet belirgin şekilde buhur ve hafif geranium da hissedilmeye başlanıyor, tende yine hissedemedim bu kısmı. Kıyafette daha çok beğeniyorum, tendeki styrax ve mür'ün birleşiminden meydana geldiğini tahmin ettiğim balzamik doku bir süre sonra bunaltıyor beni, yine tende isli kısmı da algılayamadım, kıyafetteki geçişler daha belirgin ve uyumlu. Baştan sona amber akoru aslında, amberin farklı yüzleri; ilk buruk reçinemsi tatlı, sonra köksü çiçekli isli, en son tatlı balzamik isli , kaliteli hammadde kullanımı belli özellikle iris, mür ve buhur direk doğal kullanılmış bana göre sentetiklik hissi yok, bana göre Amber akoru referansı olarak bir Ambra Aurea iki bu. P.Roma'yı seçmem tamamen is akorunun daha baskın kullanılması ve sadeliği ile ilgili, çoğunluk Ambre Fetiche daha çok beğenecektir, Ambra Aurea niyeyse daha gerçekçi geliyor bana, Ambre Fetiche geliştirilmiş versiyon gibi.

    Olfattivo'nun Alambar'ı ile de Amber kullanımı belli bölgelerde benzerlik gösteriyor, gerçi Alambar'da reçinemsi doku yok ve neredeyse baharatlı denebilecek bir düzeyde kullanımı var Amberin fakat son kısımlara doğru Amberin aldığı şekil Ambre Fetiche in Kıyafetteki orta kısımları ile benzeşiyor, yalnız Alambar da beni rahatsız etmese de sentetiklik biraz fazla hissediliyor.
    Kısaca bayağı beğendim ve bu daldaki benim denediklerim içinden en iyilerden biri. eğer aradığınız şey gerçek "Amber" ise mutlaka deneyin derim.

    Yorum


    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Oldukça doyurucu bir amber benim için. Kullanımı da baya zevkli ve karakterli bir parfüm olduğunu düşünüyorum. 😊

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      kesinlikle doyurucu tam yerinde bir tabir hocam, zaten sizin bu konudaki yorumlarınızı görüp de almıştım 🤗

    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Beğenmenize çok sevindim hocam. 😊

  • Bugün, İbrahim20 hocamdan temin ettiğim lonestar memories ile birlikte gelen, üstünde hiçbir şey yazmayan bir hediyeyi tecrübe etme imkanım oldu. Kokuyu deneyip algıladıktan sonra adını bulmaya çalışırken, İbrahim hocamın kendi çalışmalarından biri olduğunu öğrendim. Emeğinize sağlık İbrahim hocam. Umarım çalışmalarınızın devamı gelir ve forumca tecrübe etme şansımız olur. Daha öncesinde, adını öğrenmek uğruna kendisine yazdığım yetersiz yorumumu da paylaşıyorum:

    "UFO(unknown fragrance object) için algım:
    Sıkar sıkmaz ilaçvari bir hava ile karşılaştım. Çok kısa süreli olan bu medikal havanın yok olmasından sonra, anasonu fazlaca anımsatan baharatlı ferah bir yapı kendini gösterdi. Bu bölümün hoşuma gitmesi nedeniyle kokunun başlangıcının, tozlu kıvamda baharat ferahlığı olduğuna karar verdim. Koku iyice tene yerleştikten sonra meşe yosunu gün yüzüne çıktı. Derinlerden reçinemsi tatlılık ile desteklenen bir şipre havası başladı bu sefer. Yer yer süet hissiyatıyla puredistance m, bel ami tarzında deri şipre çağrışımları yaptı. Son perde de sıradan vanilyayla kapanışı gerçekleştirdi.
    Tabi bunların hepsi benim kendi algıma göre uydurduğum şeyler, muhtemelen hiç ilgisi yoktur
    Keyifle kullanabileceğim bir koku fakat kalıcılıkla ciddi sorunu var gibi. Geçişler, değişimler hepsi 2-3 saat içerisinde gerçekleşip söndü bitti. Ama geçişler net ve birbirinden farklı. Daha önce tecrübe etmediğim tarzda tozlu baharat ferahlığı sunan başlangıcını çok sevdim.
    Şimdi gerçekleri duymaya hazırım"


    Yorum


    • Neil Morris - Fetish
      http://www.parfumo.net/Perfumes/Neil...grances/Fetish

      aykırı kokan bir deri yorumu. tüm parfüm boyunca diğerlerinin üstünde etkisi en çok hissedilen nota deriden ziyade mür. fakat mürün sadece plastiğimsi tarafı var, hafif yanık olan kısmından sıyrılmış şekilde. ud sentetik olarak var büyük ihtimal ve hastane kokusu dedikleri tarzda (Elie Saab No.4 deki kullanımına benzer). benzoin başlarda var hafiften bayık bir tatlılık veriyor. paçuli de tozsuz temiz şekilde hep hissediliyor. misk ve ambergris sentetik olarak varsa bile hissetmedim. Mür referansı olabilecek düzeyde bir parfüm bana kalırsa. Pelesenk ağacı kokusunu bilmiyorum fakat sedire benzer ferah-odunsu bir taraf da var sonlarda.

      klorlu suyla ıslanmış havuz terliği kokusunu çağrışım yapıyor anılarımdan. bana göre güzel veya kötü bir koku değil sadece garip bir çekiciliği var fakat bazen de bunaltıyor. yayılım odayı dolduracak tarzda değil fakat 1 kol mesafesi rahat var ve ten kokusu olmadan bu mesafede uzun süre kalıyor. Kalıcılık da dün sabah kıyafete sıktım, bir günü aştığı halde yayılım da bir karış mesafede olmakla birlikte devam ediyor. Genel beğeni bayağı az olacaktır ama mür notasını tek başıyla sevenlerin hoşuna gidebilecek bir parfüm.
      Son Düzenleme Asaid; 28-06-20, 16:53. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • D.S. & Durga - Amber Kiso
        https://dsanddurga.com/products/amber-kiso

        " Japonya Kutsal Kiso Ormanı içindeki bir ritüel: ayinlerde kullanılan nadide ağaçlarla hazırlanan Katana Macunu, Tapınak Tütsüsü, Deri Samuray Zırhı. "

        D&S Durga'dan çok iddialı bir tanıtım. kullanılan malzemeler konsept ile birebir.

        Başta Japon sediri(cryptomeria), tütsü, Japonya'da yetişen Sawara servisi

        Ortada Japon akçaağacı, paçuli, iris

        Sonda Hinoki türü Japon servisi, deri, ağaç yosunu

        deri sonda olmasına rağmen başlangıçta en keskin halinde sonra hatırı sayılır şekilde yumuşuyor. tütsü ile karışık ambersi bir tatlılık parfümün her anında var. ortalarda tozlu şekilde iris belirgin, yine bu fazda yoğun bir yeşillik başlıyor, çam yaprağındaki gibi keskin bir yeşillik. bizzat amber parfümü olarak bakılırsa amber sentetik gelecektir birçoklarına fakat akçaağaç şurubu kullanan olduysa onunki gibi bir tatlılık ile verilmiş bu nota. yosun(treemoss) da yoğun şekilde var. meşe yosunu(Evernia Prunastri) ile tree moss(Evernia Furfuracea) iki farklı nota, bu Furfuracea türü daha keskin olarak tanımlanmış hemen hemen aynı özellikleri gösterseler de, ondan mı geliyor bilemiyorum ama burun yakan bir yeşillik var. bilmesem tütsüden geliyor zannederdim. parfüm son fazda yeşilliğini arttırıyor, tatlılığını azaltıyor. paçuli belirgin şekilde hissetmedim. tamamıyla yeşil-tütsülü amber parfümü. tatlılık kısmında sentetik hissi var ama beni rahatsız etmedi. emek kokan güzel bir çalışma. Açıklamadaki Deri Zırh kısmı sert bir deri vadetmiyorsa ve Katana merhemi bu tarz bir tatlılığa sahip ise vadettiğini kesinlikle vermiş.

        ( cornelius Can hocama teşekkürü borç bilirim : )

        Yorum


        • Pryn - Rosuerrier
          http://www.prynparfum.com/th/perfume/rosuerrier

          bana göre 3 ana unsurdan oluşuyor, üç farklı gül kombinasyonu + kimyon + meşe yosunu. Güllerin türleri İngiliz(english), Isparta(damask), Mayıs(may). Bir de gül dikeni var fakat gerçek bir nota mıdır bir bilgi bulamadım. ama Lomros yazdıysa bir şekilde onun da kokusunu çıkarmıştır.
          tüm aşamalarda gül diğer notaları engellemeyecek şekilde kullanımış. ilk başta civet ve/veya castoreum'dan geldiğini tahmin ettiğim kirli fakat yumuşak gül-amber. kısa süre sonra kirlilik ve ambersi tatlılık bitiyor kimyon yoğun, karabiber ve pembe biber hafif olarak neredeyse metalik bir baharat-gül kombinasyonu. bir iki saat sonra baharatlar etkisini azaltırken de meşe yosunu, keskin limoni balsamik bir doku –büyük ihtimal elemi kaynaklı– ve emin olmamakla birlikte biraz yasemin ile gayet yeşil ve reçineli bir gül ile devam ediyor. baştaki o ambersilik feminen çizgide fakat ortalardan itibaren maskulene daha yakın.

          edit1: kalıcılık tende 10 saat kadar oldu. 8.saatten sonra yeşillik yok, yayılımsız hafif tütsü ve yumuşak gülle bitiyor.
          Son Düzenleme Asaid; 01-07-20, 04:49. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bu koku yanlış hatırlamıyorsam bir yerlerde finalist falan idi... Prin kokuları içerisinde bana en "normal" gelen kokularından idi.

          • Abbathdoom
            Abbathdoom Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            İçeriğindeki gülleri algılamıştım (hangisinin ne olduğunu bilmesem de geçişlerini net hissetmiştim) ama kimyonun baskınlığı yüzünden pek ilgimi çekmemişti.

          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            http://www.artandolfactionawards.org...-artisan-2017/
            buldum. ben de bir tek Isparta gülünü seçebiliyorum diğerlerini bilemiyorum. Kimyonu da normalde sevmezdim ama LostInHeaven sevdirdi bana, oradaki kullanımına hayranım.
            Son Düzenleme Asaid; 30-06-20, 23:54. Tarafından yapıldı.

        • Penhaligon's - Blasted Heath.. Calone ve yosun yeşili. Kokuda pek de değişim algılamadım, oldukça lineer. Hele ki sonradan içeriğe baktığımda daha da acayip geldi. İçerikte belirtilmiş olan viski, odunsuluk vs hiç hissetmedim. Kalıcılığı bu tarz bir parfüm için fena sayılmaz ama yayılım açısından pek de güçlü olduğunu söyleyemem. Tene oldukça yakın kalıyor. Split fiyatına göre belki kabul edilebilir ama gerisi için yetersiz.

          Beğeni: 5/10
          Performans: 6/10

          Yorum


          • cornelius
            cornelius Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Buçukları aşağı yuvarlama eğilimim var bu aralar. Sürekli yakalanıyorum :/

          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Beni de cok tatmin etmedi.. icerige aldandik ama ilk cumlelerine katiliyorum ben de.. yine de fisir fisir kullanilir.

          • pomak
            pomak Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Beni de tatmin etmedi bvlgari aqva nın bi tık kalıcısı başka bir yönünü göremedim

        • BeauFort - Rake & Ruin

          "vakit, gece; yer, Cin içkisinin su gibi aktığı bir meyhane. öyle ki güzel zamanlar artık mâzide kalmış"

          başta angelica ve citruslardan gelen yeşil köksü asidik bir doku ile açılıyor, buna bir iki dakika sonra mürekkep ve baharatlar eşlik ediyor. farklı fakat tiksindirici bir dokuda değil. buradaki baharat ve citrus kullanımı Journey i andırıyor. çok geçmeden baharat ve limoni doku bitmemekle birlikte azalıyor. Meyan kökü nün olaya dahil olması da yine çok uzun sürmüyor, parfüm köksü, buruk yeşilli anasonlu, baharatlı bir şekilde uzun süre devam ediyor. bazıları barut ve pas kokusundan bahsetmiş. Bence de barut başta hafif varsa da meyan kökü dahil olduktan sonra pas akoruna dönüşmüş ve parfümün sonuna kadar da gidiyor. iris, hayvansallık, deri, uriner, fecal notalar hiç hissetmedim. zaten kullanılan onca notaya rağmen çok değişim göstermiyor. bir tek ortada kısa süre menekşe hissediliyor. bana kalırsa zor bir koku değil fakat sevilecek de bir tarafı yok. bazı notalar diğerlerini engellemiş . özellikle angelica ve meyan kökü parfüm boyunca varlar, biktiracak buruk acı bir yeşillik var. mürekkep ve baharatla da birleşince tam yanık şekilde değil ama paslı dumanlı yeşilli ilginç bir koku çıkmış ortaya. ortadaki paslı yeşillik; baharatsız ve mürekkebini hayli artırmış şekilde öylece gidiyor. kapanışta ne ambrarome ne de misk hissedemedim. yeşillik ve mürekkep bitmiş, pas akoru artık yok. sandal belirgin odunsu bir doku var. kötü koku değil ama ilk iki aşama yaklaşık 7-8 saat sürüyor, bu bıktırıcı pas ve yeşilliğe katlandıktan sonra da bildiğimiz hafif labdanumlu dumansı sandal kokusu oluyor. bana göre farklı ve uyumsuz başlamış, tek düze devam edip sıkıcı sonlanmış bir koku.

          zor beğenilecek aykırı bir koku yaparsak niche oluruz veya asıl sanat buna denir mantığıyla mı hareket ediyorlar bilemiyorum. karanlık afişler, tasarımlar vs. güzel konsept aslında. karanlık kokuları da sevmeme rağmen, bunda ilk iki fazda bazı notaların ayarı kaçmış, bundan dolayı çok tek düze gidiyor ve aralarında uyum yok, son aşama da birşey vadetmiyor gayet bilindik bir doku. yine tabiiki şahsi fikrim olarak; sevip sevmemekten bağımsız baktığımda sanat değerinin de yüksek olduğunu düşünmüyorum.

          18.yy başlarında ki İngiltere'nin ahlâkî dejenarasyonunu vurgulama amacıyla yapılmış, bunun için de o zamanki tüm kötülüklerin yuvası olan Cin içkisi satan yerler betimlenmek istenmiş.
          "Meyhanede Botanik içeriklerle hazırlanmış bir içki, zemin pörsümüş karanlık odunlarla kaplı, hayvansallık da oradaki şehvet düşkünlerine gönderme." bu tür bir betimleme var yine kendilerinin yaptığı. Dediğini kısmi olarak yapmış fakat kullanılan bitki ve karanlık odunsu akor arasında bir uyumsuzluk var. Hayvansallık ise hissedilmiyor, bunun üstüne hissedilse gerçi korkunç olabilirmiş.

          kalıcılık tende 10-12 saat, yayılım az.

          edit1: bilerek uyumsuz yapılmak istenmişse başarmışlar. nitekim havasını vermek istedikleri yer de gül kokmuyordu tabi. ama parfümde bunu başarmak takdir edilecek birşey midir.. belki de öyledir.. felsefik bir tartışma başlatabilir.
          Son Düzenleme Asaid; 02-07-20, 17:12. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            bakalım bulabilirsem denerim mutlaka. Vi et Armis de aldım geçen ibrahim hocamdan daha çok deneyemedim ama kargoyu açmamla is kokusu odaya çöktü bir anda. o da ilginç koku ama bunun gibi değil. Rake&Ruin'in zorlayıcılığı bana kalirsa iğrendirici türden değil dozajın kaçması nedeniyle bezdirici. FathomV beğendiğim bir yorumcudan iyi not almış. "şu ana kadar karşılaştığım en gerçekçi saat sabah 6 da bir bahar günü üzerine çiğ düşmüş taze çimen kokusu" demiş. 🤔

          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Net olmus Fathom V yorumu 👍

          • cornelius
            cornelius Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Coeur de Noir ve Vi et Armis de güzel işlerdi. Rake & Ruin sanatsala kaçmaya çalışıp onu da tam kıvıramamış, sonuç olarak ortada kalmış bir parfüm gibi bence. Ama markanın genel yaklaşımını takdir ediyorum.

        • Frederic Malle - The Moon

          FM Desert Gems
          serisi kendisine iyice bağlıyor beni. Daha önce bu seriden Promise'yi denemiş ve hayran kalmıştım. The Moon da en az Promise kadar etkiledi beni.

          Başlangıcındaki meyveler çok güzel ilk 1-2 dakika ahududu ve deri kokusunu çok net alıyorsunuz. Bu deri ve ahududu iş birliği sanki lostra salonuna girmişsiniz hissiyatı veriyor. Daha sonra deri biraz daha geri plana çekiliyor. Oud-amber ve çiçeklerin eklenmesi ile de sıcak-hafif tatlı bir havaya bürünüyor ama parfümün geneline tozlu ve karanlık hissiyat hakim.

          Özetle kırmızı meyvelerin deri ile birlikte çok güzel kullanıldığı tozlu-karanlık bir koku. Zaman zaman amberin de etkisiyle balzamik sıcak bir kokuya dönüşürken bazen de deri ve oud notasının ön plana çıktığı animalic bir koku oluyor. Ben çok beğendim şahsen ( ki 30 derece olan bu sıcak havada denememe rağmen )

          Tek dezavantajı tabii ki fiyatı.

          Yorum


          • La Vie Est Belle Intensement
            kırmızı meyveler,vanilya,pudra çiçekler,benzoin...
            Sevdiğim bir çok notanın çok güzel bir harmanı olmuş.Burnu klasik LVEB kadar zorlamayan daha şeffaf ama hala güçlü bir koku.
            Absolu versiyondan sonra ikinci şişeli LVEB'im olmaya aday.

            Yorum


            • Rayiha
              Rayiha Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              murrjm, ben çok merak ediyorum bu kokuyu! LVEB ile hiç aram yok ve şu zamanda kargo alışverişi makul değil ama kör alışı ciddi ciddi düşünüyordum. Benim de çok sevdiğim notalar birarada, ahududu, iris ve vanilya birlikteliği nasıl yorumlanmış, makyaj efekti aldınız mı merak ediyorum, bir de tanıdık hangi parfümle benzer buldunuz? Fragrantica'da da soruşturdum, yardımcı oldu arkadaşlar ama yeni olduğundan kokuyu tanıyan fazla kişi de yok. Benim endişem LVEB veya Lipstick On gibi paçulinin fazlaca hissedildiği bir parfüm olma ihtimali.

            • murrjm
              murrjm Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Rayiha klasik LVEB sevmeyenler için yaratılmış gibi bir his uyandırdı bende.Çok daha yumuşak,köşesiz,pürüssüzdü. Sıktığım koku kartı aradan 2 hafta geçmiş neredeyse ve hala koku kartından hissedebiliyordum . Yine de kör alış riskli olabilir denemekte fayda var

          • Yine bir süre parfümlerimden uzak kaldım istanbulun sıcagında ve cok yogun trafiğinde direksiyon başında vakit öldürdükten sonra şöyle bir baktım bugün ne denedik ddiye,
            Öncelikle sol bileğime splitten gelen serge luıtens vetiver oriental parfümünü sıkmıştım, ilk bakışta güzel yoğun bir vetiver kokusu diye düşündürüp yeşil sıvısıyla da ferah bir vetiver olacak hissiyatı verse de, biraz garip olacak ama bu parfüm vetiver parfümü falan değil ama bir kez daha bakıp ismini oryantal vetiver olarak düşününce tam olarak karşılığını veriyor parfüm. Santal majuscule diye bir parfüm var serge lutensin kakaolu sandal agacı kokusu olarak benim çok sevdiğim Mustafa hocam sagolsun şişeli sahip oldugum bir parfüm, çok seviyorum ama çok sıkıcı bir parfüm tekdüze ilerliyor ve çogunlukla kremamsı sandal ve kakao boğabiliyor özellikle hava biraz sıcaksa. Benle aynı duygulara sahip olacak ki serge lutens bu santal majuscule e vetiver ekleyip hem daha yeşil hem daha ferah bir koku yapayım ama kakaolu sandal da aynen dursun diye düşünüp bu harika parfümü yapmış çok begendim şişeli almam an meselesi fragrantica notalarda dark chocolate yazıyor ama bana hep tozlu kakao kokusu gibi geliyor iki parfümde de.

            Yorum


            • Hacivat 55 ml şişelerin performansı ile ilgili bir haber, korona döneminde aile yanına geçmiştim ve geçmeden önce mart ortası gibi kazağımın üstüne sıktıgım hacivat hala buram buram kokuyormuş bugün evime gelince gördüm çok şaşırdım ama daha önemlisi çok sevindim ve saygı duydum

              Yorum


              • Serge Lutens - Cannibale.. Oldukça koyu amber, bolca reçine, mini mini çiçekler, az karanfil, baharat. Alışıldık Serge tarzından pek de uzak değil. Ama kullanılan gül farklı. Koyu, yoğun ve hafiften yanık. Köz kokusu sinmiş gibi, enteresan. Ben hoşlandım. Koyu amberin arkasında zaman zaman gül, zaman zaman baharatlar ön plana çıkıyor. Beğenmedim diyemem ama gül haricinde yeni bir şey vaadetmiyor. Kalıcılık iyi olmasına rağmen yayılımı zayıf buldum. Etiket fiyatına göre dev bir meh, split fiyatını düşünürsek iyi.

                Beğeni: 6.5/10
                Performans: 7/10

                Yorum


                • Bir kaç gün önce yeniden denediğim bir parfümü yazayım. Bir buçuk yıl kadar önceydi home of scents magazında bir arkadaşımla parfüm deniyorduk satıcı al khat diye açılışı gerçekten pislik kokan bir koku getirdi, zaten bir çok parfümü denemiş olmanın etkisiyle mağaza içinde parfüm denerken detaylı inceleyemiyorsunuz maalesef. Bende al khatı kafama pislik kokusu olarak eşledim oraya bıraktım. Bİr buçuk yıldan da fazla oldu bir kaç gün önce arkadaşım satın almış gel bir kokla dedi kokladım beni çok şaşırtan izlenimlerimi anlatmaya çalışacağım,

                  Al khat tan özür dileyerek başlayayım yazıma ben bir çok platformda beğenmediğiniz parfümler kısmına yazmışımdır al khatı, ama son zamanlarda geliştirdğim 'kötü parfüm yoktur yeterince zaman harcanmamıştır' düsturuna uygun bir ilişkimiz oldu al khat ile. Parfümü ilk sıktıgımda yaseminli bir oud açtı kapılarını, sonra hatırladıgım, kötü olarak düşündüğüm kısım geldi,hala çok kolay bir kısım değil ama pislikten ziyade doğal bir oud kokuyor, oud benim sevmediğim notalardan çok hakim değilim doğal mı değil mi bilemem ama burun tırmalamıyor gerçekten kötü kokan bir ağacın kovuğunu kokluyormuş doğal hissiyatını veriyor ama sadece bu değil magazada kokladıgımdan farklı olarak arkadan bolca yasemini hatta cok uzaktan vanilyayı alabildim bu sefer, sonraki yarım saat süresince parfüm oudun baskınlığıyla devam etti ve bu kısım hala çok güzel değil, tahammül edilebilir seviyede benim için. Ancak yarım saat bir saat sonra oud tamamıyla geri plana geçip meydanı muhteşem bir yasemin vanilya ve benzoin birlikteliğine bırakıyor ve bu noktadan itibaren parfüm benim için şuana kadar kokladığım en güzel en etkileyici kadın parfümüne dönüşüyor. Eğer parfüm sadece bu kısımdan oluşsaydı sadece kadın parfümü olarak piyasaya sürülür ve bence çok da sevilirdi ama başlangıç kısmıyla birleştirince unisex olmuş yine de gece parfümü olarak koleksiyonda olabilecek kaliteli içeriğe sahip, başlangıcıyla sonu bambaşka iki diyar olan etkileyici bir parfüm. Eski şişe al khatı denedim bu arada yeni şişeyle farklılık var mı bilemiyorum. Benim bir daha denemeyeceğim 100 lira bile olsa almam dediğim parfüm şuan için denediğim en iyi xerjoff oldu, alex2 dahil. Haksızlık etmişiz
                  Son Düzenleme ntmm22; 03-07-20, 15:31. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    güzel bir değişim olmuş hocam😊 yalnız ben "kötü parfüm yoktur, yeterince zaman harcanmamıştır" kısmına katılmıyorum. bence çok kötü parfümler var herkesin şahsi bazında. belki şöyle denilebilir "mutlak kötü parfüm yoktur yada herkes için kötü olan parfüm yoktur gibi". ben de eskiler gibi şöyle diyorum "her malın bir alıcısı vardır" yani bize göre iğrenç bile olsa koku, bu düşünce başkasının da onu sevmeyecegi anlamına gelmez.😇 sonuçta bu parfümü tasarlayan adam kendi kokluyor başta, ilk başta kendi sevmese veya hedef ettiği kitlenin sevebileceğini düşünmese tasarlamaz. en bozuk, çürük kokuların bile bir alıcısı oluyor.

                  • ntmm22
                    ntmm22 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hocam parfüme bir sanat olarak baktığım zaman hiç bir parfüme kötü diyemiyorum, ben anlayamıyor olabilirim yada bana hitap etmemiş olabilir ama bu durum onun bir 'sanat eseri' olduğu gerçeğini değiştirmiyorsa o zaman kötü diyemem diye düşünüyorum en fazla bana göre değil diyebilirim diyorum. O yüzden bu süreçten sonra hiç bir parfüme kesinlikle kötü demeyeceğim belki ilerde en sevdiğim olur belli olmaz

                • Burada yazılan bir sürü cevher var. Sevgili moderatör ve admin arkadaşlarımdan isteğim (bende dahil olmak üzere) fırsat buldukça ilgili parfümlere başlık açıp yazan kişiyi mentionlayarak yorumları başlıklaştıralım. Böylece arayan kişiler daha kolay bulacaktır. Tüm yazarların eline sağlık.

                  Yorum


                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Sınavlarım bittiğinde ilgileneceğim abi.

                  • Rayiha
                    Rayiha Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Teknik bilgim zayıf olduğundan soruyorum. Bir şekilde bizim parfüm adından bahsederek yorumumuzu ilgili başlığa göndermemiz mümkün mü? Tam ismini girmeden anahtar kelime girsek mesela, #addict deyince, yorum yolunu bulur Christian Dior Addict başlığına gider mi Abbathdoom?

                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Rayiha tam olarak emin değilim ama pek mümkün durmuyor gibi.
                İşleniyor...
                X