Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar


  • Naomi Goodsir nuit de bakelite 2. kez denedim kokladığım nitelikli yeşil hissi veren parfümlerden. Yeşiller dosyasında mutlaka denenmeli bir tur. Angelica dominantlık gösterse dahi tuberose kullanımı kendini hissettiriyor hatta açılışta carnal flower benzetimi dahi yaptım. Tekdüze bir parfüm olduğunu düşünmüyorum yeşilin farklı tonlardaki nüansını hissettim. Denemenizi öneririm.
    Not: Markanın parfümörünün marka ile olan tek çalışması. Diğer parfümleri genelde vintage ve eski kafa bileşen-notalarla yapılmış türde nitelikli parfümler. Yorumlarken bununda baz alınması gereken bir detay olduğunu düşündüğüm için eklemek istedim.

    Yorum


    • Sosyal mesafe kurallarına uymak için mağazalara alışveriş merkezlerine girmiyorum, zaten buralara ulaşmak için toplu taşıma dışında alternatifim de yok Evdekileri tekrardan test edeceğim

      Yorum


      • Nicolai - Kiss Me Intense..

        Anason, limon, yasemin..

        Tarçın, karanfil, misk..

        Ustalara saygım var tabii ama, ben sadece acı, bayık, tatlı ötesi acımış badem algılıyorum..

        Eşimin çok sevmesi ya da ustaların methiyeler düzmesi bile beni dizginlemiyor..

        Parfümünü kullanıp beğenmemiş amatör bir parfümsever olmam dışında markaya çamur atma gibi bir hakkımdan fazlasına sahip değilim..

        Ama bir parfüm böyle olmamalı..

        Ya da..

        Ben böyle kokmamalıyım..

        Sorry..
        Son Düzenleme uncle-benjen; 14-03-20, 19:23. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Bugün elimde bulunan 4 farklı zamana ait tobacco vanille dekantlarını incelemeye başladm. Kesinlikle hepsinin rengi birbirinden farklı maalesef, bir reformülasyon oldugu zaten renkten belli, koku olarak değişiklikler de mevcut bariz şekilde, daha eski tv leri iyice merak etmeye başladım.

          Yorum


          • Mugler-Oriental Express

            Evet Mügler özel serisinden en dikkat çeken parfümü bunda tabiki Diorun artık bir efsane olmuş Homme serisine dikkat çeken bir ölçüde benzemesini gösterebiliriz. Parfümün notalarına baktığımda havuç yağı vanilya Sandal ağacı ve fesleğen gözüküyor. Tabi çok amatör bir burna sahip olduğum için başlangıçta şunu hissettim bunu hissettim diyemeyeceğim. Genel bir yorum yapmak gerekirse dior homme İntense 2013 ve 2019 şişeye sahibim 2019la karşılaştırdığımda benziyor ama böyle bire bir ölçüde değil. 2013 ile kıyasladığımda ise birbirlerine çok benziyorlar yoğun baskın bir makyaj gibi pastel boya gibi bir koku. Şaşırdım çünkü 2013 dior intensenin aşığıyım ve müglerin bu çalışmasıda ona çok benziyor. Performansa gelirsek bileğime yaklaşık 3 saat önce sıktım hala buram buram kokuyor. Ama müglerin bu parfümü dip noktalarında diorun klasikleşen çikolata effectini veremeyecek gibi bu biraz negatif yazıyor müglerin çalışmasına. Dior homme serilerinin Şuan ki performanslarından memnun olmayanlar Mügleri mutlaka denesin derim.
            sıralama yapacak olursam :
            Dhi 2013 > Mügler O.E > Dhi 2019-2020

            Mügler-Oriental Express

            Koku 8/10
            Kalıcılık 8/10
            Yayılım 8/10

            Alırmıyım splitten yarım şişe bulursam alırım.
            Son Düzenleme furkan1001; 18-03-20, 18:07. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Aryan
              Aryan Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Mugler'in bu parfümündeki "havuç yağı" notasını ve sizin de bu parfümü Homme serisine benzetmenizi görünce; zamanında Homme serisi ile ilk kez karşılaşıp koklayanların bazılarının kokuyu, havuç kokusuna benzetmesi aklıma geldi.

          • Tauer 06 Incense Rose

            çok güzel bir Gül yorumu. Dumansı. Aralardan narenciye aroması geliyor. Çok fazla olmasa da hayvansallık var. Deneyim edilebilecek en güzel Gül parfümlerinden birisi.

            Yorum


            • Ambra Nobile Nobile 1942




              Açılışı ekşi, acı, tozlu, greyfurt, kan portakalı, bergamot, yeşil, çiğ buruk tütün ve adaçayı vari kök, yeşil aromatik ve herbal nüanslarla gerçekleşmekte. Best Company deki tütün-paçuli harmanına gitti aklım. Oradaki tütüne göre daha çiğ, olgunlaşmamış, daha yeşil ve biraz otsu acılık barındırıyor. Kokunun ortalarına nazaran çok olmasa da, açılışında da reçine hissi mevcut.




              Kokunun biraz oturmasıyla birlikte yabani, koyu otsu, acı, biraz yağlı hatta hafif derimsi, kremsi, biraz topraksı, vanilya sıcaklığında bir gövde oluşuyor. Orta kısımlara doğru, tatlı asidik notaların tene oturmasıyla birlikte reçine hissi daha ön plana çıkıyor. Kireçsi laden ve dumansı hatta neredeyse pudramsı bir közsülük içeren karanlık sandalın da belirmesiyle birlikte, dolgun, hafif issi, buruk, acı ama aynı zamanda da tatlı, deri çağrışımları da yapan kehribar akoru oluşumunu tamamlıyor. Kehribar akorunun içindeki dumansılık tütsü dumansılığı gibi değil de daha çok, küllükte yanarken unutulan bir sigaranın kendi kendine yanarak hiç şeklini bozmadan kalıp şekilde pudramsı küle dönüşmesini anımsatır şekilde. Aynı durum Hdp Fidelis’ te de vardı, Ambra Nobile ile Fidelis in ciddi manada benzerliklerinin de olduğunu düşünüyorum bu noktada. Hatta Fideliste fazlaca anılan, ama benim yakalayamadığım Kahve notasını Ambra Nobile da yer yer hissettiğimi söyleyebilirim.




              Reçineli ve tatlı buruk hissiyatından fazla ödün vermeden, diplerde hissedilen topraksı paçuli ve acı sedir ile birlikte amberin topraksı yönüne de vurgu yaparak tenden ayrılıyor.




              Ambra Nobile temel notaların rahatça algılanabileceği, rafine, Amberin farklı yönlerine çok değişmeden ufak ufak vurgular yapan elegant ve lüks bir iş. Amber kokusu nedir, nasıl olur diyenlere özet ve net bir cevap. Ama çok çok ötesi ve fazlası da değil, ama gayet kaliteli bir iş.



              Yorum


              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bu parfumleri 3 sene vs once denemistim en son ama tekrar denemek istiyorum. Cunku burun ve algi inanilmaz degisim gösteriyor yillandikca. Buna kendimden ve cok yakin bi arkadasimdan sahidim mesela Ambra Nobile o zamanlar bana bu yazdiklarinizin yarisini bile hissettirmemisti. Ama eminim simdi denesem cok farkli hissedecegim. Zaten boyle olmasa 2 3 yil icinde hobiye doyardik kanimca.

              • PPBurn
                PPBurn Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Tamamen katılıyorum Mustafa Hocam, 2 sene önce denediğim bir kokuyu yakınlarda denedim de tanımaz oldum hatta Ambra Nobile’ ı kısa vadede 3 kez denemiş olmama rağmen hiçbir deneme için görüşlerim aynı değildi. Dediğiniz gibi algı zamanla değişiyor, hatta kişiden kişiye de farklılık gösteriyor benim düşüncem

            • Kemi aurum. Çikolata ve çileğin enfes uyumu. Gül ve paçuli de şahane bir koku çıkarmıs ortaya.

              Yorum


              • Yeni duyulduğu senelerde La deesse’dan bayağı sample almıştım. Hatta Robert piguet ve andy tauer parfümlerinin tamamının sampleini almışım. Bugün sampleların olduğu çekmeceye bakayım dedim bir sürü designer ve niche sample çıktı. Bayağıdır merak ettiğim Casbah attım bir fıs. Aman allahım bu ne! Bitki çayı kokluyor gibiyim. Tam bir herbal havası var. Melek otu ve tütsü baş rolde. Fakat ilk sıkıldığında vicks tarzı bir kokusu var. Hatta neredeyse aynı. Hani şu kremini buharla solurduk gözlerimizi yakardı ya tam o hava. Hatta burnuma koklamak için götürdüğümde gözlerim yanıyor 😀 uzun zamandır merak ediyordum hatta dekant alacaktım şansıma hepsi mevcutmuş elimde. Çok farklı bir deneyim. Kalıcılık iyi diyebilirim. Tene oturdukça vetiver ve misk beliriyor. Ama parfüm yine o herbal havasından vaz geçmiyor.

                Yorum


                • Maitre Parfumeur et Gantier Parfum d'Habit

                  1988 yılında 17. ve 18. yüzyıl Fransız parfüm evlerinden ilham aldığı belirtilerek Jean-Francois Laporte tarafından kurulmuş, tahmin edileceği üzere Fransız bir parfüm markası Maitre Parfumeur et Gantier. Jean-Francois Laporte ismini kaç kişi bilir kaç kişi bilmez bir tahminim yok fakat kendisi aynı zamanda 1976 yılında kurulan L’Artisan Parfumeur markasının da arkasındaki kurucu isimmiş. Ne yazık ki her iki markada da parfüm severler tarafından kabul görmüş başarılı işlere imza atan Jean-Francois Laporte 2011 yılının sonlarına doğru hayata gözlerini yummuş. 1997 yılında markayı satın aldığından bu yana halen Jean-Paul Millet Lage patron koltuğunda oturan kişiymiş. Marka hakkında böyle ufak birkaç bilgiden sonra gelin bugün inceleyeceğimiz parfüm olan Parfum d'Habit'e göz atalım.

                  Markanın kuruluş yılında üretimine başlanan Parfum d'Habit erkeklere yönelik çıkarılan üç koleksiyondan biri olan "Les Caprices du Dandy" serisine ait bir parfüm. Parfümün arkasındaki burun yukarıda da belirttiğim gibi markanın da kurucu olan Jean-Francois Laporte olarak açıklanmış. Notalar itibariyle baktığımızda ağır toplardan biri gibi durmakta zira açıklanan notalarda ağır top gibi anılmasını sağlayacak deri, paçuli ve tütsü birleşimi direk gözüme ilişen notaların başında geldi. Açılışta yer alan meyve ve narenciye notalarından başka temelde de sandal ağacı, vanilya ve amber yer almakta. Kağıt üstünde hiç fena durmayan bu nota piramidinin nasıl koktuğunu ise oldukça merak etmekteydim ve beklentim büyüktü çünkü genel olarak çok popüler olmayan lokal parfüm evlerinden dünyaca bilinen çok popüler markalara göre çok daha rafine işler çıktığı yadsınamaz bir gerçekti. Hele bir de parfümün çıkış yılının 1988 olduğu göz önüne alındığında kalitenin günümüz parfümlerine göre çok daha üst seviyede olacağına adım gibi emindim.

                  Bileğime iki fıs sıkmamla beraber ilk olarak baya keskin ve ferah yapıda olan alkolümsü bir açılış burnuma merhaba dedi. Fakat bu kısım o kadar kısa sürdü ki sonrasında hemen abartısız biçimde plastik oyuncak ya da Playdoh oyun hamuru gibi kokan bir kısım burnuma gelmeye başladı. Bu kokuyu alınca bir an kendime eyvah dedim bu da ne böyle ama bu kısım da yaklaşık birkaç dakika sürdü. Sonrasında ise oldukça maskülen, sert ve tozlu bir deri ile topraksı ama çok kuru olmayan hafif oryantal bir paçuli kombinasyonu ortamı ele geçirmeye başladı. Bu kısımda paçuli kullanımı nedense bana Jovoy Psychedelique'i çağrıştırdı. Bu kısım parfümün en karanlık kısmı olmuş diyebilirim. Sanki yağmur altında karanlık ve puslu bir ormanda yürüyormuşum gibi bir his uyandırdı içimde. Böyle betimlemeler gözünüzü korkutmasın çünkü materyallerin kullanım kalitesi oldukça üst düzeyde. Parfüm bu şekilde kokmaya devam ederken arada bir acımtrak bir koku da burnuma ilişti. Heralde bu durum sardunyadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü bunun bir benzeri de Nicolai Patchouli Intense'de var. Onda bence sardunya bariz bir şekilde paçulinin önüne geçerken burada ise her şey paçulinin ve özellikle derinin kanatları altında kontrol edilmekte. Bu kısım iki saat boyunca sürdükten sonra ise parfüm çok daha yumuşak hale gelerek sandal ağacının baskın olduğu sandal-vanilya birleşiminde kremsi bir yapıya bürünüyor ve tenden ayrılana kadar bu şekilde kokuyor. Açıklanan notalar arasında amber de var fakat o amberin parfümlere yansıttığı klasik sıcaklık akorunu pek hissedemedim.

                  Performans açısından değerlendirecek olursak ilk 1-1.5 saat güzel bir yayılıma sahipken sonrasında tenime oldukça yakın gitmeye başladı ve total kalıcılığı 7-8 saat aralığında oldu. Parfümü kullanmadan önce internette yer alan yorumlarda kısmen powerhouse olarak nitelendirilmiş ama bende öyle bir etki göstermedi. Çok büyük ihtimalle bu kadar sene içinde mutlaka reformüle edilmiştir diye düşünüyorum. Aslında bir bakıma bu durum hiç kötü olmamış çünkü çok daha üst yayılımda parfümün orta kısmı kullanan kişiyi rahatsız edebilirmiş. Böyle bir performans ise ne kullanan kişiyi rahatsız eder ne de gün içerisinde tazeleme gerektirir. Bence tam kıvamında.

                  Kullanım açısından kesinlikle serin geçen sonbahar ve soğuk kış günlerinin dışına çıkılmaması gereken bir koku. Serin ilkbahar ve aşırı rüzgarlı yaz gecelerinde de kullanılabilir ama ne bileyim bu koku profilini nedense cıvıl cıvıl olan bu mevsimlere pek yakıştıramadım. Nasıl serin olsa da yaz günü özel bir akşamda, düğünde ya da davette kışlık olan kadife smokin ceketi giymek abes kaçarsa bu koku da aynen öyle durur bu mevsimlerde. Bence soğuk günlerde akşam yemeği için özel ceketini giymiş bir erkeğin karizmatik duruşunu vurgulamak için mükemmel şekilde harmanlanmış zarif bir parfüm. Kişisel olarak çok sevdiğim bu kokuyu balzamsı koku severlere tavsiye ederim. Şişeli almak isteyen olsa bile öncesinde mutlaka deneyin derim zira bu tarz bir duruşu olan maskülen kokularla aranız pek yoksa sizin için hayal kırıklığı olabilir.

                  Netice itibariyle Parfum d'Habit zamanının çok ötesinde kokan bir parfüm. Gerek parfümdeki nota geçişleri, gerek notaların birbiriyle uyum içerisinde kullanılması gerçekten parfümeride bir sanat eseri olarak değerlendirilebilir. Hele bir de 1988 yılında tam otuz iki yıl önce piyasaya çıktığı ve belki de yukarıda bahsi geçen kendi kulvarında oldukça başarılı olan parfümlerin bu kokudan izler taşıdığı düşünülürse gerçekten marka açısından çok büyük bir başarı. Bir bu kadar sene daha üretimde kalman dileğiyle Parfum d'Habit, sen çok yaşa!

                  Yorum


                  • Aedes de venustas Iris Nazarena. Yine geçmişten gelen samplelera devam.

                    Çok güzel bir iris parfümü. Hafif meyveli havası var. Fakat daha çok iris ve deri üzerine kurulu. Ama aşırı hayvansal tozlu bir deri değil asla. Kadife gibi bir deri işlenmiş. ilerleyen anlarda irise v vetiver eşlik ediyor. Ama vetiver burada temiz bir şekilde kullanılmış. Fakat vetiverde biraz yapaylık var. Ama yine de kaliteli bir parfüm. Temiz ferah parfüm arayanlara alternatif olacak bir parfüm.

                    Yorum


                    • Tenimde muscent manifesto klonu. Bence bayağı orijinaline benzetmişler. Kalıcılık da kötü değil. Çok seven veya denemek isteyenlere öneririm. Yslin kokusuna gerçekten benziyor. Tıpatıp denebilir.

                      Yorum


                      • Farklı kaynaklardan Koronavirüs'ün koku alma yetisini yok ettiğini yani anosmiye yol açtığını okuyorum son birkaç gündür. Henüz bilimsel bir çalışma yapılmamış olsa da vakalar azımsanamayacak düzeydeymiş. Bazen hastalığın tek belirtisi bu olabiliyormuş ve hasta kişi bu yüzden farkından olmadan bulaştırıcı olarak etrafta dolaşabiliyormuş. Koku alma duyunuzda alışılmadık bir azalma olursa izolasyon konusuna daha bir dikkat etmekte fayda var.

                        Konuyla ilgili bazı haberler:

                        https://www.google.com/amp/s/time.co...te/%3famp=true

                        https://www.google.com/amp/s/abcnews...%3fid=69769629
                        Son Düzenleme Rayiha; 27-03-20, 21:24. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Mancera - Instant Crush.. Bolca vanilya, safran ve balımsı bir şey. Baştan sona da hemen hemen aynı, designer tadında. Aşırı tatlı ama genel beğeniye de uymaz demem. Şeker bombası arayan varsa baksın. Benim değinmek istediğim şey ise bambaşka. Parfüm yaklaşık 14 saattir elimin üstünde ve en az 6-7 sabunlu el yıkama ve sayısız Rebul Ice darbesine karşı hala buram buram kokuyor. 72 saat kalıcılık garantili denerek satılan açık parfümlerin tartışmasız lideri ile karşı karşıyayım. Ne zaman yok olacak hiç bilmiyorum. Korkuyorum.

                          Beğeni: 3/10
                          Performans: 72/10

                          Yorum


                          • Marmaris büfe
                            Marmaris büfe Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Hocam Bacarrat Rouge benzerliği varmıdır kokuda.?

                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Kaliciligi beni de yordu. Dekantlarken, ondan sonra dekantladigim hicbir parfumun kokusunu alamadim. Koca bir yazik oldu burnuma

                          • cornelius
                            cornelius Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Ben pek benzetemedim hocam. En azından extrait Baccarat ile benzemiyorlar

                        • Amouage Opus XI

                          Vetiver ve cypriol yağının, kuru baharatlarla birlikle oluşturduğu ıslak, anason çağrışımları yapan, anason çağrışımının getirdiği mürekkepsi, ilaçsı, insülin hissi ile birlikte tekinsizliği arşa çıkan, fazlasıyla topraksı, herbal nüansların kararında tatlılığı ile dengelenmiş kararında animallikle zengin, fazlasıyla kompleks, ay ışığı altındaki toprağın üzerine dökülmüş mazotun siyahın en siyah tonu şeklinde görüldüğü bir görseli anımsatan, iyiye dair kesinlikle içinde hiçbir şey barındırmayan topraksı, animal, kuru, karanlık ve dumanlı oud ile birlikte oluşturulmuş bir deri akoru Opus XI. Yürüyen bir deri ceket.

                          Gucci Guilty Absolute un daha kompleks ve karanlık, dezenfekte edilmiş hali. Private Label ile de fazlaca benzerlikler içerse de farklı kollara ayrılan kokular. Bu iki kokuyu beğenen arkadaşların kesinlikle denemesi gerek. Bir şişesine sahip olanlar gerçekten çok şanslı

                          Yorum


                          • PPBurn
                            PPBurn Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Yazdıklarınız çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. Mercanköşkün nasıl koktuğunu malesef bilmiyorum hocam, özütünü nasıl elde ettiğinizi paylaşırsanız ben de uğraşıp deneyimlemek isterim Opus XI deki ud bahsettiğiniz gibi paçuli ile benzeşen bir profilde. Opus XI dışında da bir çok kokuda benzeştiğini ve birbirinin zaman zaman yerini tuttuğunu düşündüğüm notalar paçuli ve ud. Bu tarz destekleyici yaklaşımlar görmek de güzel, teşekkür ederim

                          • Asaid
                            Asaid Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            çok basit aslında hocam. şu videodaki gibi yaptım. https://youtu.be/qPlC3RCgz-U tabi çok az miktarda. daha yoğun olsun isterseniz sonradan alkolünü hafifçe ısıtarak uçurmanız mümkün.
                            Son Düzenleme Asaid; 29-03-20, 02:21. Tarafından yapıldı.

                          • PPBurn
                            PPBurn Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Paylaştığınız için teşekkür ederim hocam, güzel bir uğraş çıkardınız bana Şu an pek müsait bir konumda değilim, yaklaşık bir ay kadar daha olamayacağım da. Umarım rahata erebilirsem seve seve uğraşır ve görüşlerimi de paylaşmak isterim
                        İşleniyor...
                        X