Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Cologne of the mission
    Guerlain SDV ye benzerliği hep konuşuluyordu.Daha önce şişeli vardı ama elden çıkardım.pek kullanabileceğim bir parfüm olmadığını bile bile uygun fiyatından ötürü 10 ml almak istedim splitten.
    Gerçekten de çok benziyor.kalıcılığı da güzel bir kolonyaya göre.
    Baştan sona vanilya hakimiyetinde zaman zaman dumansı bir hava eşlik ediyor.açılışında vanilya ya mayhoş bir şeyler eşlik ediyor. Rom diye düşündüm.sonra notalarına bakınca mür gördüm.ondan kaynaklı galiba


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • YSL - Libre EDP pour Femme. Boyner'de çalışan bay/bayan tezgahtarların hem kendilerini hem de testerleri saklama alışkanlıklarından dolayı yeni parfümleri deneme imkanı sıfıra düşmesine rağmen, dün çok sempatik ve ortalıkta dolaşan bayan satış elemanı sayesinde YSL'nin yeni parfümünü deneme imkanı buldum. Yanlış hatırlamıyorsam erkek parfümleri, gurme/tatlı hâle gelerek bayan parfümlerden alıntı/çalıntı yaparak feminenleştiğini, bayan parfümleri de intikamı tekrar lavantayı keşfederek fujer temasını erkek parfümlerinden çalacağını bir yerde okumuştum. Evet, Libre pour Femme, mandalina ve frenk üzümü dışında, bol lavantalı bir parfüm; ama lavanta, sonrasında bol kremalı yasemine dönüşerek tekrar feminenliği ele almayı başarıyor. Ylang-ylang olmadıkça bu bu feminenlik bizim gibi nişçiler için üniseks bile sayılabilir. Hele vanilyalı, sedirli, amberli ve miskli bitişi çoğu erkeklerin de beğeneceği tarzdan.

      Yorum


      • Profumum roma soavissima
        Markanın iris temalı parfümü.parfümü çok çok beğendim. İris temalı parfümlerin benim nazarımdaki sez avantajı biraz soğuk bir hissiyat barındırması.bunun dışına çıkabilen kompozisyonlar da var.soavissima bunlardan biri.baştan sona kadar irisin hissedildiği orta bölümlerden itibaren gülün çok baskın hissedildiği bir parfüm.natalarda görünmese de bunlara tertemiz bir miskinve karanfilin eşlik ettiğini düşünüyorum.orta bölümlerde Nicolai musk intense i çok andırıyor.o da çok sevdiğim bir parfümdü zaten.
        Son bölümde parlak ,kararında tatlı bir amber uzunca süre kendini hissetiriyor
        Başta da belirttiğim gibi çok beğendiğim bir parfüm oldu.şişeli olarak edinmek isterdim


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • Tom ford metalique
          Bu parfümle ilgili olumlu bir şey yazasım gelmiyor maalesef
          Açılışından orta bölümün sonlarına kadar gerçekten metalik kokuyor hele o başlangıcı yok mu.bu anlamda isminin hakkını vermiş ama.hedeflenen kokuyu tutturmuş diyebilirim. Açılıştaki aldehitler hiç alışık olmadığım bir tarzda verilmiş zaten.orta bölümlerde ise çiçeklerle vanilyanın baskınlığı mevcut.ama o metalik hava hep eşlik ediyor.dip notalara gelemediğim için henüz birşey diyemiyorum ama bu parfümü gerçekten sevmedim.


          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • ali
            ali Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Yorumunuza katılıyorum. Parfüm çıkarmak için üretilmiş bir parfüm gibi geldi bana da. Notaları denerken "oldu bu galiba" mı denildi de üretildi demeden edemedim..

        • Bogue - Douleur.. Metalik koyu gül ile açılıyor. Diğer başrol pamuk şeker. Tatlılık oradan geliyor. İlk 20 dakikadan sonra kavun da kendini hissettirmeye başlıyor arkadan. Tatlı su yosunuyla da parfüm tam formunu alıyor. Sonrası üç aşağı beş yukarı aynı. Sadece 2-3 saat sonra o tatlılık biraz geriye çekiliyor. Ama genel olarak tatlılık bıktırıcı, tatlılık salmıyor. Notaların kendini göstermesi bakımından acemi bir burnun bile içeriği anlamakta zorlanacağını düşünmüyorum. Her şey çok net ve doğallıktan da oldukça uzak. İlk 1 saatinde feminen tarafa oldukça yakın olduğunu düşündüm ama sonrasında fikrim değişti. Unisex denebilir. Sevebileceğim bir tarafı pek yok, steril niş sevenler için uygun olabilir. Kullanım kolay, kalıcılık ve yayılım ortalama üstü. Ardında kırık bir kalp bıraktın Antonyo.

          Beğeni: 3/10
          Performans: 7.5/10

          Yorum


          • matrai
            matrai Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Vay Gardoni de bu işlere girdiyse artık...

        • By Kilian - Single Malt

          Fıssst...

          Ouvv nerdeyiz, adının hakkını vermek buymuş parfümde,

          Bazı parfümevlerinin benimsediği, imza olarak işlediği notalar var Amouage - tütsü en meşhuru sanırım, kilian içinse alkolik (rom-viski-konyak) akorlar bu rolde,

          En meşhur konyak markalarından olan Hennessy'in varisi olan Kilian Hennessy için bu notanın seçilmesi oldukça mantıklı,

          Tıpkı alkol piyasasında olduğu gibi parfüm sektöründede seçkin seçenekler sunuyor Hennessy ailesi, şu ana kadar deneyipte kalitesini hissetmediğim, başka bir parfüme benzettiğim kokusu olmadı,

          Gelelim Single Malt'a, başta söylediğim gibi ilk spreyde oldu olanlar, iskoçyada yıllanmış bir meyve aromalı viski fıçısı içine düştüm, cennet kokusu gibiydi ancak bu kısmın çok kısa sürmesi hayal kırıklığı oldu benim için sonrasında alkolün azaldığı meyvelerin ön plana çıktığı özellikle mor erik, ormonde jayne tolu parfümündeki tolu balsamı ve erik birlikteliği olarak devam etti ki bu kısımda oldukça keyifli, sonlarında bu ekibe vanilyanın katılmasıyla sakinleşti ve ten kokusu haline geldi,

          LDDM hariç bu denli açılışına vurulduğum pek parfüm olmadı şu ana dek, bu kısım biraz daha uzun olsa hayatımın parfümlerinden olabilirdi yinede sanat eseri bence.

          Yorum


          • Hugo Boss The Scent Absolute u denedim(For Her).Geçenlerde Sephora da bir sürü parfüme öylesine baktım.Bu parfümü de fazla merak etmesem de koku kartına sıktım.Sonradan koklayınca tüm sıktıklarım içinde en çok bunu beğendim.Bugün emin olmak için tekrar gidip denedim ve yine çok hoşuma gitti.Normalde çok ilgilendiğim bir marka değildi.Ama bu kokusunu çok beğendim.Kalıcılığı da gayet güzel.Hem kartta,hem hırkamın kolunda buram buram koktu.Kokusuna gelince,kahve ve vanilya içeren,tatlı bir koku olduğu söyleniyor.Bu tip parfümlerden bıktığım için belki isteksizce sıktım.Ama bu parfüm beni şaşırttı.Öyle sıcak vanilyalı parfümlerden değil.Aksine gizemli,mistik,asil bir havası var bana göre.Kesinlikle unisex bir koku.Eşim de çok beğendi.

            Yorum


            • Dior Grand Bal
              Şu ana kadar kullandığım çiçeksi parfümlerden en yumuşak olanı.yasemin ylang ylang ve hanımeli başrolde.
              Çok değişken bir yapısı yok ama güzel bir harmanı var.beğenmeyecek birinin çıkacağını sanmıyorum


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • Xerjoff lua
                Markanın çiçek/meyve kombinasyonu üzerine kurulu parfümü.Açılışı çok güzel tatlı hafif mayhoş meyvelerle geçiyor.armut şeftali ve bergamot olduğunu düşünüyorum.orta bölümlerde meyvelerin etkisi devam ederken Gül ve iris de katılıyor.ben bu kısma kadar parfümü robert piguet visa ya çok benzettim. Kalitesi ve kremsi yapısıyla epey benziyor.
                Son kısmı ise biraz sıradan geldi.
                Parfüm gayet güzel ama çok farklı mı hayır.2000 tl verip bir şişesini alacağım bir parfüm değil



                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • Galop d’hermes

                  Hiç bilgim olmadan hatta ismini bile duymadan denedim parfümü.hediye olarak geldi dekantı. Öylesine sıktım. Ama karşımda esaslı bir parfüm buldum.
                  Deri -çiçek ekseninde bir parfüm ama deri gayet kullanılabilir bir şekilde verilmiş.daha süet gibi.hatta benim tenimde çiçeksi yönü daha ağır bastı diyebilirim.özellikle orta bölümlerde Gül bunuma usul usul vurdu.
                  Hermesin önceki jenerasyonundan olan kelly calache e göre çok çok daha giyilebilir ve sevilesi buldum.


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • Lancome Jasmins Marzipane. Net bir yasemin kokusu ama o kadar basit değil. Arada sırada parfüm sönüyormuş gibi oluyor sonra tatlı,tozlu bir odunsulukla patlama yapıyor. Hem basit gibi hem de baya özellikli bir şey gibi.
                    Son Düzenleme caliban; 10-01-20, 01:11. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • İnitio oud for greatness deneme şansım oldu. baccarat rouge 540 kullanmıştım gibi hissettim.

                      Yorum


                      • Chloe in son parfümü chloe leau edt
                        Çok çok sıradan bir gül kokusu.hiçbir özelliği olmayan hayal kırıklığından öteye gitmeyen bir parfüm olmuş.bu yüzden ayrıntıya girmiyorum

                        Gucci oud.
                        Şu safran notası ile bir türlü barışamadım.hangi parfümde kokladıysam beni rahatsız etmeyi başardı.bu yüzden açılışını sevmedim.orta bölüm parfümde sevdiğim tek bölüm oldu.gülün ve portakal çiçeğinin uyumu güzel olmuş


                        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                        Yorum


                        • Mancera Red Tobacco.

                          Bana fazlasıyla PdM Carlisle'yi hatırlattı. İşin ilginci Carlisle'yi çok da beğenmemiştim ama şimdi Red Tobacco'yu kokladıkça aslında Carlisle'yi ne kadar özlediğimi fark ettim

                          Yorum


                          • Tom ford noir de noir
                            Splitten gelen 3 farklı modelini incelemeye aldım oud wood , tuscan leather ve noir de noir . Ön yargılı yaklaştığım bir marka TV hatrına bunlarada şans vermek istedim . Noir açılışı ile beni şaşırttı paçuli ve temiz bir oud hissettim çok kısa sürede güller yagmaya başladı çok baskın şekilde vanilya ile beklediğimden daha tatlı koyu bir Gül suyu gibi oldu 3 saatinde tatlılık gelen kakao tarzı çikolata ile azaldı ve gülün baskın hali gitti ve parfümün en güzel yeri alt notaları yinede bana feminen bir gül hissettirdiği için kullanmama engel kesinlikle dekantın ötesine geçmez.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X