Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lancome Idole Aura kullandım. Çiçek ve deniz kokularıyla harmanlanmış çok ferah bir vanilya. Çok beğeniyorum. Kalıcılığı fena değil. Buram buram yayılmada da kendini hissettiriyor. Güneş kremi hissi veriyor bana.

    Yorum


    • Jovan Black Musk

      Yorum


      • Mancera Cedrat Boise intense
        Meyveli yönü törpülenmis biraz daha dolgun ve yoğun. İçerik olarak kısmen de olsa biraz daha doğal.
        Sonuç olarak macera aramaya gerek yok gibi klasik cedrat boise daha enerjik daha canlı daha cana yakın.

        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Pdm - Percival

          Yorum


          • Kenzo kenzo for women

            Yorum


            • Creed - Royal Water

              Yorum


              • YSL Blouse

                Blouse, YSL 'ın Les Vestiaires yani "Giysiler" koleksiyonundan gülün ağırlıklı kullanıldığı bir parfüm. Son dönemin popüler tasarımcılarından Quentin Bisch imzalı.

                Blouse, alışılagelmiş tatlı aromalı gül parfümlerinden tazeliği, yeşilliği, hatta burukluğu ile farklılaşıyor. Baştan sona devam eden bu tazelik hissi, sucul ya da narenciyeli, veyahut sabunsu bir tazelik değil, daha ziyade yeşil yapraklar ve dalların otsu ve kekremsi tazeliğine benzer bir yapıda. Dalından yeni koparılmış, koparmaya çalışırken de yaprakları biraz ezilmiş gonca güllerden yapılmış bir buket gibi kokuyor. Anjelikanın da bu buruk tazeliğe katkı yaptığını düşünüyorum. koku yerleştikçe misk baskın hale geliyor, biraz keskin ve temiz bir misk bu.

                YSL Blouse, PdM Delina ile benzer bulunuyor. Exclusif'in aksine orijinal Delina bende çok iz bırakmamış, ama sanki daha klasik ve tatlı bir gül yorumu olduğunu ve Blouse ile dipteki miskli fazın benzediğini söyleyebilirim.

                CH Very Good Girl ile Angel Nova da Blouse gibi Delina'ya benzetilen parfümler. Ve bu dört parfümün ortak noktası, kısa bir zaman aralığında Quentin Bisch tarafından tasarlanmış olmaları.

                YSL Blouse'u geçen yaz edinmiştim, bu yaz da sıkça kullanacağım gibi görünüyor. Salt koku olarak çok beğenmesem de, zarif, iş ortamına uygun bir parfüm olduğundan kullanımı kolay ve konforlu hissettiriyor. Sabah sıktığım parfümün kokusu gün boyu burnuma esti, akşam mesai bitimine yakın, bir arkadaşımın "senden çok taze bir parfüm kokusu geliyor" yorumuyla da kalıcılığı onaylanmış oldu.
                Son Düzenleme Rayiha; 02-06-22, 21:43. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Lacoste Essential

                  Yorum


                  • Bugün Givenchy'nin özel serisi olan " La Collection Particuliere" den Oiseau Rare'i kullandım.

                    Yorum


                    • Guerlain Homme L'Eau Boisée

                      Yorum


                      • O’Driu Eva Kant kullandım. Baharatlı, hafif meyveli ve çiçeksi yapıyla O’Driu DNA’sının birleşimi güzel ve genelde karanlık ve yoğun parfümleri mevcut olduğu için markanın tarzından biraz uzak buldum. Açılışında gerçekçi bir greyfurt mevcut ve ardından zencefili oldukça hissettim. Orta ve son kısımlarında ise tatlılık seviyesi vanilya ile biraz artıyor ama reçinelerle birlikte dengeli ilerlediğini düşünüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denebilir.

                        Yorum


                        • Zamansız klasik bir maskülen olan Ralph Lauren Safari kullandım.

                          Yorum


                          • Gallagher - Bergamust

                            Yorum


                            • Profumom Roma Acqua viva en yoğun kokan limon parfümü dişleri kamaştıracak cinsten

                              Yorum


                              • Histoires de Parfums, Blanc Violette

                                Gerald Ghislain'in tarihsel referanslarla tasarladığı koleksiyonun en naif ve kırılganı sayılan beyaz menekşeleri. Baştan sona menekşenin hakimiyetinde, bu zamanlara ait olmayan bir parfüm.

                                Blanc Violette şimdiye kadar denediğim en nostaljik parfüm diyebilirim, hatta 1912 doğumlu L'Heure Bleue onun yanında modern kalıyor. İlk anlarda narenciyelerden gelen bir ferahlık hissedilse de baştan sona ve giderek artan dozda bir pudralı, hatta tozlu bir hissiyat hakim. Kokladığım anda 20. yüzyılın başına ışınlanmış gibi hissediyorum, o zamanlara ait flulaşmış bir fotoğrafa bakıyor gibiyim. Dünya savaşı öncesi son güzel zamanlarda, klasik ve modern arasında, sadeleşmeye başlayan ama yine de süslü ve uzun elbiseleri, son moda şapkaları, beyaz tenleri kararmasın diye güneşli havalarda ellerinden düşürmedikleri şemsiyeleri ile Paris veya Londra mesirelerinde, pasajları ve mağazalarında arz-ı endam eyleyen asilzade hanımları gözümün önüne geliyor... Belle Époque kokusu böyle birşey olmalı.

                                Koku yerleştikçe menekşe yapraklarından geldiğini düşündüğüm keskinlik azalıyor, ve hafif bir tatlılık peyda oluyor, bunda pirinç tozu etkisi olabilir, misk de tozluluğa katkı yapıyor ve kokunun kalıcılığını arttırıyor. Burnun kolay alıştığı bir parfüm ama kalıcı. (Saatler sonra bir arkadaşıma sorduğunda kokusunu gayet net alabildi, "pudralı bir parfüm ve tam senlik, çok yakışmış" yorumunu aldım. Sanırım net bir imza parfümüm olmasa da, imza akorum var.)

                                Nostaljik bir pudra kokusu arayanlar ve tozlu hissiyattan rahatsız olmayanlar Blanc Violette'i deneyebilirler. Bu arada, her ne kadar Fragrantica'da bu benzerlik telaffuz edilmemiş olsa da ( ve şu an tek oy bana ait olsa da) Blanc Violette ve Yardley April Violets oldukça benzer tınıda parfümler. April Violets daha kısa ömürlü, daha lineer ve keskin, Blanc Violette ise feminen tarafa daha yakın. Sıcak havada tozlu hissiyat pek konforlu olmasa da serin ilkbahar günlerine çok yakışacağını düşünüyorum.
                                Son Düzenleme Rayiha; 05-06-22, 18:04. Tarafından yapıldı.

                                Yorum


                                • Rayiha
                                  Rayiha Yorumladı
                                  Yorumu düzenleme
                                  Evet, yakın zamanda bu fiyata aldım Aryan ancak başka bir mağazadan.
                                  Son Düzenleme Rayiha; 05-06-22, 16:25. Tarafından yapıldı.

                                • Aryan
                                  Aryan Yorumladı
                                  Yorumu düzenleme
                                  E iyiymiş. Black Orchid’in yarı fiyatı! Fena bir kokuya da benzemiyor. Güle güle kullanılsın o zaman… ✨ Rayiha

                                • Rayiha
                                  Rayiha Yorumladı
                                  Yorumu düzenleme
                                  Teşekkür ederim Uzun zamandır aklımdaydı ve izliyordum bu parfümü. Epey eski bir etiket. HdP'ler 2800 civarında seyrediyor Aryan .
                              İşleniyor...
                              X