Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hermes Rouge
    Yine tütün kolonyası muamelesi gördü,haksız da sayılmazlar ama.Bu havaların kokusu değil,buz gibi karlı bir kış gününde sıkıp dışarı çıkmalık.

    Yorum


    • Bugün de armani prive eau de jade kullandım. Neroli ve bergamutlu ferah bir açılış, sonrasında kara biberin sıcaklık kattığı bir kompozisyon. Özgün bir çalışma mi derseniz pek değil ama neroli sevenler deneyebilir. Gün içinde tazelemek gereken kokulardan.

      Yorum


      • Hdp 1725

        Yorum


        • Bu sabah Spellbound sıktım. Uzun zamandır kullanmamıştım. Eşim hemen Big Babol sakızı gibi kokuyorsun dedi☺️ Bu parfümü ilk aldığımdan beri ne zaman sıksam benzer yorumlar yapıyor. Günümüz parfümlerine çok benzemeyen, farklı bir tatlılığı olan, benim çok sevdiğim parfümlerden. Başta Paris olmak üzere, Sophia Grojsman ın denediğim tüm parfümlerini çok sevdim. Çok çok eskiden Sotto Voce isminde bir parfüm denemiştim ve kokusuna hayran olmuştum. Yine Sophia Grojsman parfümü. O zamanlar kimin olduğunu bilmiyordum. Meyveli, çiçekli tatlı bir pembe bulut gibiydi. Artık gelmeyeceğini söyledikleri için almamıştım. Böyle bir huyum var işte.. Devamını bulabilmeliyim. Spellbound da ilk kokladığımda bana o parfümü anımsattı. Aynı değil ama anımsatan birşey var. Eski bir parfüm olabilir ama içinde çocuksu, masum bir tatlılık olduğunu düşünüyorum. Beni mutlu ediyor.

          Yorum


          • Rayiha
            Rayiha Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Sotto Voce'yi merak edip baktım. Amouage Love Tuberose'un çok benzer olduğunu yazmışlar, hatta daha kompleks yapıda olduğunu sevgili Libra.

          • Libra
            Libra Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Evet sevgili Rayiha, o yorumu ben de gördüm. Love Tuberose orjinalini hiç koklamadım ama Parfümevi markasından benzerini denemek için almıştım. Genelde orjinallerine benziyor kokuları. Alerjik bünyemden dolayı üzerimde pek kullanamasam da, merak ettiklerimi arada alıyorum. Kokuların orjinaline benzediğini varsayarsam , belki biraz anımsatıyor olabilir. Daha çok Blossom Love havasında bir parfümdü( Yine Parfümevi nden aldığıma göre söylüyorum. Onun da orjinalini koklamadım) Hatta Blossom Love o kadar hoşuma gitmişti ki, normal bir fiyatı olsa orjinalini almak isterdim.

        • Prissana Nimitr kullandım. Bugün elime ulaştığı için derinlemesine inceleme şansım olmadı. Yoğun şekilde vintage chypre DNA’sına ve güzel bir dumansılığa sahip. Hayvansallık, dumansı atmosfer ve aldehit kullanımı gayet dengeli gidiyor. Yayılımı aşırı yüksek olmasa da ortalama üzeri sayılır.

          Yorum



          • Hermes D'Orange Verte Concentre



            Yorum


            • Creed - Milesime İmperial

              Yorum


              • Xerjoff fiero bu tarz kokulara bayılıyorum. Eau sauvage EDT nın sertliği alınmış hali. Kullanımı daha kolay ve performans olarak ta gayet iyi. Eau sauvage seviyorsaniz buna da bir şans verebilirsiniz.

                Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Acqua di Selva, Visconti di Modrone

                  Piyasaya çıkalı 73 sene olmuş... Vay be! Diyerek baharı da fırsat bilip bu aralar kendileriyle biraz vakit geçiriyordum -ki bugün vakit bulunca da bir şeyler karalayıp saygılarımı sunmak istedim.

                  Akdeniz'i, doğayı, nostaljiyi ve İtalyan kolonyalarını sevenlere: http://parfumhobisi.com/forum/ana-fo...i-modrone-1949

                  Click image for larger version  Name:	acqua di selva.bobby deerfield.jpg Views:	0 Size:	42.6 KB ID:	210255
                  Son Düzenleme Aryan; 28-05-22, 20:50. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Creed Aventus. 3 günlük tatilde yanıma aldığım tek parfüm oldu Fazla düşünmeye gerek olmadan güzel kokmak için birebir. Hiç bir klonuda aventustaki doğal meyvelerin yerini tutmuyor.
                    Son Düzenleme omerikb; 29-05-22, 11:35. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Profumum Roma Acqua Di Sale

                      Tanrı Poseidonun parfümü. Deniz akorlu parfümlerin ilahı. Naturel deniz hissiyatı ile yaz aylarında kullanımı en çok keyif veren parfümlerin başında. Performansı ile en ağır odunsu parfümlere kafa tutan ve yaz parfümü performanslı olmaz algısını yerle bir eden 1996 çıkışlı başyapıt. Niche parfüm deyiminin yeni yeni oluşmaya başladığı bir zamanda bu deyimin tam anlamıyla içini dolduran bir efsane

                      Yorum


                      • Ne varsa eskierde...
                        Calvin.

                        Yorum


                        • Joop Femme
                          Erkek versiyonu ne kadar feminen tarafa göz kırpsa da kadın versiyonu bir o kadar maskülen davranıyor.

                          Yorum


                          • Chanel Bleu de chanel parfum kullandım. 4 mevsime giden bir koku bence.

                            Yorum


                            • Gucci Rush 2

                              Gucci'nin klasikleşmiş parfümü Rush'ın, kendisiyle pek de alakası olmayan kızkardeşi. Frezya notası yüzünden çok aramış ama üretimi durduğundan bulamamıştım. Gümrükte bulunca da körlemesine alıvermiştim hemen. Frezya olarak pek beklentimi karşılamasa da yazlık, temiz temiz, ferah kokan, 90'lar ve 2000'ler arakesitinden bir parfüm.

                              Rush'ların plastik prizma kutularını minimalist tavrı nedeniyle beğeniyorum. Teyp kaseti mantığında, kutu yerine şeffaf bir muhafaza içinde. Plastiğin renk ve dokusu da içindeki parfümleri temsil eder nitelikte. Baharatlı Rush opak ve turuncuya bakan bir kırmızıyken, Rush 2 fuşya ve şeffaf bir kutuda, kokular da benzeri hisler uyandırıyor.

                              Rush 2 için kısaca deterjansı çiçekler diyebiliriz. Keskin ve tiz bir açılış yapıyor, sonrasında bu keskinlik azalsa da karakteri değişmiyor. Lineer sayılabilir. Yaşıtı Lancome Miracle ile benzer demeyelim ama türdeş olduklarını düşünüyorum. Baharlı Miracle'a göre daha çiçeksi ve temiz Rush 2.

                              Yine bir İzmir klasiği, baharı atlayıp yaza geçmiştik. Bugünse ilk kez bunaldığımı hissettim kapalı mekanda. Sabah evden çıkarken Mon Guerlain Bloom of Rose EdP sıkmıştım, öğleden sonra ofiste bıraktığım Rush 2 ile devam ettim, ferahlığıyla çok iyi geldi. Ancak kısa ömürlü Rush 2, etkisini 2 saatte kaybetti ve günü alttan alta lavantası sürmekte olan Bloom of Rose ile tamamlamış oldum.
                              Son Düzenleme Rayiha; 31-05-22, 01:05. Tarafından yapıldı.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X