Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Spor Yaparken Kullanılan Parfüm - Garip Bir Öneri

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Spor Yaparken Kullanılan Parfüm - Garip Bir Öneri

    Yazlık parfüm olarak bize lanse edilen bazı parfümleri tam tersi kışın kulllanmak zorunda kalabiliyoruz. Bunun iki büyük sebebinden birincisi, sıcak havalarda kalıcılık sağlasın diye parfüme katılan ağır sentetikler, bir diğeride terleme sonrası parfümün kötü kokmaya başlaması. Aslında ikinci sebep birincisi ile doğrudan ilişkili, çünkü kötü kokunun büyük kısmı yine bu sentetiklerden kaynaklanıyor.

    Click image for larger version  Name:	Adsız.jpg Views:	0 Size:	10.6 KB ID:	202795 Click image for larger version  Name:	Adsız.jpg Views:	0 Size:	10.6 KB ID:	202796 Click image for larger version  Name:	Adsız.jpg Views:	0 Size:	10.6 KB ID:	202797Ajmal Qafiya 2




    Aslında bu konuyu açmaktaki amacım size garip bir öneride bulunmak. Size yazın kullanmak için bir kışlık parfüm önerisinde bulunacağım. Ajmal Qafiya 2. Bu parfüm 1888 Cassimorati örnek alınarak yapılmış düşüncesindeyim. Onun kadar rafine değil, yayılımı da öyle. Ama tende kalıcılığı gerçekten çok iyi. Benim tenimde parfümler kalıcı değildir, ama bu parfüm bir güne yaklaşabilen kalıcılığı ile beni şaşırttı.

    Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere:
    Bu parfümün bir rastlantı sonucu ter kokusunu önlediğini farkettim. Belki yanılıyorum diye bir başka gün bir deney daha yapıp doğrudan t-shirt ümün koltuk altı bölümüne sıkıp işyerine gittim. Çok terleyen biriyim bunu belirteyim. Sonuç: Ter kokusu yoktu. Koku biraz değişime uğramıştı ama kötü yönde değil, hala güzel kokuyordu.
    Ardından bir deney daha yaptım: Bisiklet süreceğim bir gün parfümü doğrudan koltuk altıma sıktım. Tahmin edersiniz ki bu aslında normal bir parfüm için katliam bir harekettir. Yaz sıcağında 3,5 saatlik bir bisiklet turu yaptım. Bunun dörtte biri sert yokuş çıkışıydı.Sonuç: Ter kokusu oluşmadı. Parfümün kalıcılığı önemli oranda düşmüştü. Eve geldiğimde zar zor hissediliyordu. Ama aşırı terleme söz konusu olduğu için bu çok normal. Bisiklet sürerken kokuyu rahat hissettim. Kalıcılığı azalmış ama farkedilirliği artmıştı.
    Anladığım kadarıyla bu parfümün içeriğinde yer alan bir veya bir kaç nota ter kokusu yapan bakterilerin oluşumunu engelliyor. Buda problemi kaynağından hallediyor.Aynı sebepten şu uyarıyı vereyim. Bu parfümü terlemeden önce kullanın, terledikten sonra pek işe yaramıyor. Kötü kokuyu örten bir parfüm değil, kötü kokuyu oluşturan bakterileri engelleyen bir parfüm.
    Son Düzenleme junleon; 22-07-21, 13:32. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Alkol oranı yüksek olabilir. Güne başlarken koltukaltlarımı kolonya ile silmek gibi bir alışkanlığım var ve ter kokusunu büyük oranda önlüyor.

    Yorum


    • junleon
      junleon Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kolonyayı ter kokusu için hiç denemedim. Dediğiniz doğru olabilir. Yalnız bu kadar uzun süreli ve abartılı terleme koşullarında ne kadar yeterli olabilir şüphelerim var. Başka etmenlerinde işin içinde olduğu görüşündeyim. Ama fırsat bulunca spor öncesi kolonya unsurunuda deneyeceğim.

  • #3
    Ter kokunuz, o gün veya bir önceki gün yediğiniz veya içtiğiniz besinler ile de alakalıdır. Bahse konu olan parfümün böyle bir özelliği olacağını sanmıyorum.

    Yorum


    • #4
      Tarçın ve karanfilin ana nota olarak kullanıldığı bir parfüm bu. Her iki notanın da bu şekilde kötü kokuları bastırmada kullanıldığını bir yerlerden okumuştum. Bununla alakalı olabilir. Hatta Kenzo Jungle, Costume National Homme gibi tarçın ve karanfilini baz alan parfümlerde de bu etki olacaktır diye düşünüyorum.

      Yorum


      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Karanfilin antiseptik özelliği var. Yemek sonrası çiğnenmesinin hem ağız hijyeni hem mide sağlığı (örneğin ülser bakteri kökenli bir hastalık) için faydalı olduğu söyleniyor, yani sadece güzel kokulu olmakla kalmıyor. Parfümde doğal yağı kullanıldıysa benzer şekilde bakteri üremesini, dolayısıyla ter kokusunu engelliyor olabilir.
        Son Düzenleme Rayiha; 16-08-21, 22:19. Tarafından yapıldı.
    İşleniyor...
    X