Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Costume National Soul

    Yorum


    • “Bütün gece süslü-bakımlı, zengin bir kadın ile seviştiğinizi, onun pahalı makyaj malzemelerinin kokularının üzerinize sindiğini hayal edin. Ertesi sabah şömine karşısına oturmuş bir fincan sıcak çikolata içiyorsunuz ve halen üstünüzde onun makyaj kokuları...”

      Dior Homme Intense, Christian Dior

      Modern zamanda suyu tersine akıtan parfümlerden Dior Homme’un Francois Demachy tarafından geliştirilip güçlendirilmiş versiyonu. En çarpıcı iris yorumlarından birine sahip olan DHİ, özgüven sahibi modern, kibar, metroseksüel bir erkeğin akşam ya da özel zamanlarının kokusu imajını veriyor.

      Kokunun açılışındaki çiçeksi tonlar taşıyan lavanta, iris ile o kadar uyumlu, güzel birliktelik taşıyorlar ki tıpkı bu mor renkli çiçekleri toplayıp bir bukette birleştirip onlara karşıdan baktığınızda aldığınız uyumlu, soft kontrastlı görüntü gibi... Açılışının çok maskülen algılanmamasında bunun payı olsa gerek ama tabanı taşıdığı sedir gibi ağacımsı notalar ve vetiver ile altta maskülen bir çerçeve taşıyor.

      Kalp bölümü ise pandoranın kutusu gibi ruhunun açığa çıktığı yer. Burası kokunun en pudralı bölümü; iris daha net bir şekilde ortada, beyefendilerin ceketlerinin ön cebinde görmeye alışık olduğumuz lavantanın yerinde artık iris çiçeği var… Uniseks kullanıma uygun olsa da bir erkeğin üzerinde bu koku, klişeden kaçarak çok farklı bir boyuta ulaşıyor.

      Yalnız bu parfümde pek konuşulmayan ama en kilit notalardan biri ambret tohumunun altını çizmek gerek. Kokunun genel eşsiz kokusu ve aurasında önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Miske yakın hafif ambersi kokusuyla parfümün çekiciliğini artırdığı, biraz verdiği ipeksi pudralık ile de kokunun pudralı dokusuna, hatta ruj-makyaj efektine katkı sağladığı söylenebilir. Ruj/makyaj efektini irisin tek başına yapabileceğini düşünmüyorum, bir akorun sonucu olsa gerek; ambret tohumu da sanırım makyaj malzemelerini kokulandırmada kullanılan bir koku notasıymış.

      Sıcak çikolata konusuna gelirsek; evet, doğru koku DNA’sında altta biraz kakao havasını taşıyor ama burada benim içtiğim armut likörü. En yukarıda paylaştığım storytelling yorum, yıllaaar önce yabancı bir blogda karşılaştığım bir yorumdu. Koku imgesini anlatmada fena değil, akılda kalıcı, eğlenceli bir yorum! O yüzden paylaşmak istedim zaten ama bu yorum bir yandan da eski formülasyonlarında kakaonun daha baskın olduğunun ipucunu taşıdığını düşünüyorum. Ayrıca her yorum bir subjektiflik içerdiği için bugün de şu an birisi sıcak çikolata içiyor olabilir. Neden olmasın? Afiyet olsun.

      Koku profilinde ayrıksı bir nota olarak konumlandırılmış armutu ben son bölümlerde çok daha fazla hissediyorum. Armutun bu kadar net ortaya çıkması beni ilk kullandığım zamanlarda çok şaşırtmış, biraz hayal kırıklığına uğratmış olsa da sonradan bu duruma biraz alıştım gibi. Armut likörü yapımında da kullanılan ambretin verdiği o çekici-lüks havanın armut notası ile buluşmasıyla bana “Evet, benim şu an içtiğim bir armut likörü” dedirtebiliyor.


      Bu, o kadar akşam parfümü gibi geliyor ki bana, gündüz kullanınca gerçekten akşamdan kalma imajı verdiğini düşünüyorum. Akşam zamanlarına, akşam yemeklerine, bar ortamına, hafif karanlık, loş ışıklı ortama çok yakıştırıyorum. Hiç gündüz kullanmıyor muyum? Tabii ki kullanıyorum! Ama bence, DHİ ile bir keyif yapılacaksa ideali; lambaderler, abajurlar ya da mumlar yakılmalı ve Miles Davis’ten Au bar du Petit Bac çalmalı...



      Son Düzenleme Aryan; 28-01-21, 16:48. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Tiziana Terenzi - Ursa, markadan en sevdiğim parfüm, hobimin başlangıcından yana severek kullandığım kokulardan, kimisi için fazla hayvansal geldiğini okuyorum, batch farklılıkları var mıdır bilemiyorum ama bende oldukça yumuşak ve sevilesi

        Yorum


        • Serge Lutens Jeux de Peau

          İçmemek için zor tuttum kendimi.

          Yorum


          • Jovoy - Private Label

            Yorum


            • Creed Bois du Portugal... muhteşem...

              Yorum


              • Sospiro(Xerjoff) Laylati:Açılışi haric gucci oud intense kopyasi. Tum sospirolar gibi sentetik misk basagrisi yapti cok yordu beni.Gucci oud intense cok daha kalitelive yari fiyati nerdeyse.

                RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Creed Royal Mayfair

                  Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                  Yorum


                  • Tom Ford - Noir Extreme.

                    Yorum


                    • The different company oud for love. Güzel bir boozy ud yorumu.

                      Yorum


                      • dior homme edt 2005. koku güzelliği olarak yapılmış en iyi kokulardan ama malesef yayılım çok zayıf.Normalde aynı kıyafete yıkanmadan farklı parfümler sıkmam dün lidge kullanmıştım onun kokusu kazağımda daha baskın

                        Yorum


                        • İbrahim20
                          İbrahim20 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Çok ilginç. Ben kullandığımda parfum versiyonundaki kadar yayılım alıyordum.

                      • Viktor&Rolf Antidote kullandım. Çok sevdiğim bir parfüm oldu. Açılışı çok kısa da sürse baya parlak ve keskin narenciyeli olmuş. Floral notalar temiz bir hava katmış. Sandalağacı ve vanilya naif bir kremsilik şeklinde parfümü sarıp sarmalamış. Baharatlar insanın içini ısıtan cinsten incelikle işlenmiş. Çok başarılı bir koku ancak bir tık silik geldi. Yine de denk gelirsem şişeli almak istediğim bir parfüm.

                        Yorum


                        • Guierlain İdeal Homme İntense


                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum


                          • Zegna Musk Gold.. Misk, karabiber, paçuli, kişniş ve belki biraz oud. Çok üst düzey bir designer. Amber Gold da çok iyi parfüm. Musk gold da iyi olmuş. Luxe Patchouli'nin misklenmiş hali gibi. Incense gold u da merak etmeye başladım şimdi. Elinde olan varsa denemek isterim

                            Yorum


                            • Prada l'homme intense
                              Sevdiğimiz iris parfümlerinden birazcık performans sorunu var ama.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X