Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bentley For Men Absolute, Bentley

    Üretimi durmuş efsane Gucci Pour Homme’a %97, %95 oranında benziyor dediler, dedik üçün beşin hesabını yapmayalım salın gelsin…

    Soba külü, yanmış çıra, kalemtıraş ile yeni açılmış kurşun kalem kokuyor dediler, bu garip bir koku dediler, dedik sarın gelsin…

    Parfümü gelir gelmez kokladım, hiç vakit kaybetmeden hemen ve hemen dolabımın en uzak köşesine kaldırdım.

    Bir süre kullanmasam da sonra elim kendisine gitmeye başladı. Çünkü; vıcık vıcık vanilyalı, kafalarına göre amberli baz bölümüne sahip parfümlerin kıyafetlerde bıraktığı izlerden sıkıldığımda, daraldığımda üzerlerine bıraktığım Absolute adeta panzehir oldu, ilaç gibi geldi.

    İlk zamanlarda elden çıkarsam mı diye düşündüğüm bu parfüme, zaman geçtikçe daha fazla alıştım, sever oldum. Şu ana kadar pek bir benzerini koklamamış olmam da elde tutmamın bir başka nedeni oldu.

    Sedir, sandal, ud ağacının tütsü ile buluşması ve bu dumanlı-odunsu kokunun da papirüs ve meşe yosunu ile tavizsiz bir şekilde desteklenip dik bir duruş sergilemesi kokuya büyük, farklı bir karakter kazandırmış. Yanına meyveleri arayan zencefil ve pembe biber baharatlarının kokunun bu yönüyle kullanımını ise sanatsal bulduğumu söylemeliyim. Baharatların verdiği sıcaklığın dumanlı-odunsulara kadar uzanmasıyla açılış ile gövde birbirine güzel bir şekilde bağlanırken, genel olarak buruna biraz ilginç gelse de birlikte kokunun ruhunu uygun, uyumlu bir portre çizdiklerini düşünüyorum…

    Teknik anlamda stilize bir tütsü kullanımına sahip çok artistik bir çalışma; özgün bir çizgiye sahip, karakterli, dumanlı-odunsu bir parfüm.

    İmgelemi yüksek bu koku, bir süreden sonra Almairac’ın yanına gidip “Üstat senin biraz için kararmış sanki?", "Senin canın bir şeye sıkılmış...” deme isteği uyandırmıyor da değil. Gerçi bu durumda vereceği cevap büyük ihtimalle: “Bu benim tarzım!” olurdu.

    Almairac kokuları biraz "Yaptık, oldu!" tarzında, pek polemik kabul etmeyen karakteristik kokular olduğu için yorumu abartmadan biraz geri çekilmek sanki en doğrusu. Çünkü, bu biraz Picasso’ya çizdiği resimleri gösterip “Buraları yamuk çizmişsin” demek gibi bir şey.

    Bu durumda söylenecek tek bir söz var, o da:

    "Saygılar..."

    Click image for larger version  Name:	Almairac.jpg Views:	11 Size:	95.5 KB ID:	190720
    Son Düzenleme Aryan; 05-01-21, 21:06. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Armani Prive - Myrrhe Imperiale

      Yorum


      • Marlou 50 ml d'ambiguite kullandım. Yoğun kimyon ve kunduz yağı temelli olup deri, BO ve kıllarla birlikte kurumuş idrar efektiyle benzersiz ve çoğu kişiyi zorlayacak bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Kalıcılığı yüksek ve yayılımı ortalama.

        Yorum


        • CdG 2 Man

          Yorum


          • Xerjoff Alexandria 2


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • Thierry Mugler Pure Havane
              Kendisi 2011 yılında çıktığında bir çoğumuz çok sevmiş belki de defalarca şişesini almıştık, bende ki 2015 versiyonu ilk versiyonuna göre birazcık seyrek olsada hala çok güzel bir parfüm. İlk tercihim her ne kadar kendisini taklit etsede naxos ikincisi Püre Havane. Günaydın 🙂

              Yorum


              • Ermenegildo Zegna Indian Spice
                Bıktırmayan bir tatlılığı var, üst üste iki üç gün kullanılabilir.

                Yorum


                • Nishane colognise.


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • TMOV Arabesque

                    Yorum


                    • Guerlain l homme ideal edp

                      Yorum


                      • Gallivant İstanbul

                        (Başarılı Business bir Amber Kokusu)

                        Yorum


                        • Dün, Broken Theories by Kerosene'i kullandım ve benim için güzel bir sürpriz oldu.

                          Açılışta, kirli, karanlık ve belki de biraz zorlayıcı bir baharat bulutu kaplıyor ortalığı. Biraz LdDM’nin açılışındaki oryantal esintiyi anımsatan ve bazı kullanıcıların burnunun direğini sızlatabilecek olan bu açılış bana çok çekici geliyor ama süresi uzasa sıkıcı gelebilir. Neyse ki, kısa süre içinde bu kirli-karanlık hava, yerini karanfil ağırlıklı tatlı baharat sıcaklığına ve alttan kendini uzun süre hissettiren acı/ekşi/tatlı bir turunçgil aydınlığına bırakıyor. Jeke’den hatırladığım tarzda bir tütün ve yumuşak bir yanık odunsuluk ile beraber gelen duman da eklenince ortaya son derece keyifli bir karışım çıkıyor. Kendini yavaş yavaş belli etmeye başlayan ve kapanış bölümünde uzun süre etkili olacak oldukça kaliteli bir tozlu vanilya da işin içine girince aldığım keyif iyice artıyor. Halen hissedilebilen acımtırak portakal aromasıyla bu vanilya birleşimi bana Mona di Orio Vanille’deki egzotik havayı da hatırlatıyor. Giderek vanilya hakimiyetinin artmasıyla gourmand tarafa kaymadan ve abartısız bir dozda tatlılaşarak sona geliniyor.

                          Parfümün gelişimi ve yaşanan değişimlerin güzelliği kadar bu zengin ve çok boyutlu yapıdaki dengeler de çok iyi ayarlanmış. Her bölümünden ayrı keyif aldığım, performansı da çok iyi bir parfüm oldu Broken Theories.


                          Click image for larger version  Name:	Kerosene-Broken-Theories-Artist-1.jpg Views:	0 Size:	308.1 KB ID:	190783

                          Yorum


                          • Tom Ford - Noir Extreme. Mutlu günler. 🙂

                            Yorum


                            • Gucci Envy for Men kullandım. Baharatlı, taze hissiyatını güzelce veren kısmen tatlı bir oryantal odunsu parfüm.

                              Yorum


                              • tom ford oud wood, çok güzel bir koku ama hiç kokmuyor.naif kibar beyfendi beyaz yakalı parfümü.ödün arap arap kokmadığı fransız fransız koktuğu bir parfüm

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X