Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kilian Moonlight In Heaven tertemiz sabunsu bir kokusu var bu markada denediklerim içinde en beğendiğim bu oldu.

    Yorum


    • tom ford oud wood intense sanırım seveni kadar sevmeyeni de çok olan erkeksi maskulen sexy erkek parfümü

      Yorum


      • Habit Rouge Dress Code by Guerlain... açılışı o kadar yoruyor ki sanırım vazgeçeceğim...

        Yorum


        • Bvlgari - Man in black... soğuk havalar için kült.. Maskülen ve çekici..

          Yorum


          • Eight & Bob Nuit de Megeve.

            Yorum


            • Aventus

              Yorum


              • HOUBIGANT FOUGERE ROYALE

                Once bir "hehhhh beee" diyeyim...

                Bazi kavramlar anlatilarak ya da okuyarak anlasilmiyor yani ben anlamiyorum..ayni bir duygunun somut olarak anlasilamamasi gibi.. Bu konuda arkadaslarima soruyorum sagolsunlar bıkmadan tekrar ediyorlar ama olmuyor en sonunda sagolsun Cakcetin Cuneyt arkadasim bana sample lar gonderdi... Fujer in ne oldugunu ve neden parfumseverlerin fujer .. vintage tarzi kokulari sevdiklerini anladim.. Tam bir parfum iste... Bu tarz kokuları sevenlerin kolay kolay trend kokulari neden sevemeyecegini de öğrenmis oldum..
                0.5 ml i boynuma surdum.. butun ev koktu ve etrafimda kim varsa sordu.. evet maskulen bir koku .. baba koku denir ya oyle.. cok begendim... benim kullanmam zor ama arada koklamaktan buyuk keyif alirim..
                Sirada paculiyi direk algilatacak koku denemem var..

                SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Rayiha
                  Rayiha Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  "Bir kadın olarak sınır tanımayan koku merakınız ve öğrenme azminizi takdir etmek" derken Aryan?

                  Parfüm hobisiyle ilgilenen kadınlar olarak Türkiye'de eşitli sebeplerden (ki bu sebeplerle ilgili bir başlık açmıştım) dolayı çok azınlıkta kalsak da, bu azınlığın siz erkekler kadar meraklı ve öğrenme azminde olduğundan (ve duyusal olarak biraz daha iyi olduğundan ) şüpheniz olmasın.

                  Takdir ettiğin "sınır tanımazlık", yani bir kadının genelleşmiş tabirle "erkek parfümleri" ile ilgilenmiş olması ise, "kadın parfümleri" ile ilgilenen erkek sayısının da az olduğunu hatırlatmak isterim. (Bunun yan etkisi olarak buradaki parfüm paylaşımlarının, takasların, satışların çok büyük oranda "erkek kullanımına uygun" tabir edilen parfümler üzerine olduğunu, diğerleri ile ilgili pek de imkan bulunamadığı malum). Yani özetle "sınır tanımayan koku merakı ve öğrenme azmi" tabii ki takdir edilesi bir özellik, ama bunun kadın veya erkek olmakla ilgisi yok.

                  Bu arada ben de keyifle takip ediyorum Sparfume arkadaşımızı, salgın bittiğinde umarım bir İzmir buluşması yapıp tanışma şansı buluruz.

                • Aryan
                  Aryan Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Rayiha, samimi bir şekilde söylüyorum yazdıklarından neye rahatsız olduğunu tam olarak anlayamadım, bana ne sorduğunu da...

                • Rayiha
                  Rayiha Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Aryan, samimiyetinden ve iyi niyetinden şüphem yok. Ama burada benim takıldığım o küçük detay maalesef o kadar içselleşmiş bir toplumsal düşüncenin tezahürü ki, senin gibi eğitimli ve eleştirel düşünme becerisine sahip bir birey bile bu cümlenin aslında neyi işaret ettiğinin farkında olmayabiliyor.

                  Tekrar anlatmaya çalışayım, kurduğun cümlede -niyetin o olmadığı halde- şöyle bir alt metin mevcut:

                  "Bir kadın olarak sınır tanımayan koku merakınız ve öğrenme azminiz takdir edilesi! (çünkü kadınların koku merakı sınırlıdır ve kadınlar öğrenme azmi içinde değillerdir. Bu iyi nitelikler erkeklere aittir. Siz bu genelleme içinde bir istisnasınız, bu yüzden sizi takdir ediyorum.)"

                  Yani benim takıldığım şu üç kelime, "bir kadın olarak". Çünkü toplumumuzda hakim olan genel düşünce biçiminde erkekler doğuştan üstün niteliklerle donatılmıştır, kadınlar bir(kaç) adım geridedir. Yüceltilen değerler erkeklerle, küçümsenen nitelikler kadınlarla özdeşleştirilir. Dilde de "erkek/adam gibi" ve "kadın/karı gibi" sözcükleriyle başlayan cümlelerin devamını tahmin edebiliyoruz. Bu üç kelimenin, bir kadının erkeklere göre doğuştan getirdiği fiziksel sınırlarını (100 metreyi 10 saniyede koşmak) veya toplumsal sınırları (kadınların önüne konan engeller) aşması bağlamında kullanılmasında bir sakınca yok elbette, ama bilgi ve beceri gibi cinsiyetten bağımsız ve geliştirilebilir alanlarda olunca takılabiliyorum. Bu cümleleri farkında olarak veya olmayarak kullanmak, bilinçaltında var olan bu ayrışmayı daha da güçlendiriyor; çünkü kullandığımız dil düşünce biçimimizin bir göstergesi ve aynı zamanda düşünce biçimimizi biçimlendiren bir araç. Zaman zaman bir kısırdöngü.

                  Umarım bu kez anlaşılabilmiştir
                  Son Düzenleme Rayiha; 19-11-20, 01:43. Tarafından yapıldı.

              • Tiziana Terenzi Laudano Nero

                Yorum


                • Akşam.. Tauer Perfumes - Une Rose de Kandahar..

                  Tek kelimeyle enteresan..

                  Yorum


                  • Nishane Sultan Vetiver kullandım bugün. Güzel bir vetiver parfümü fakat yine aynı nishane sorunu, extrait olmasına rağmen 3-4 saatten sonra tene yaklaşıyor. Ani sanırım şimdiye kadar kullandığım en kalıcı nishane parfümü.

                    Yorum


                    • Lalique Ombre noire klasik Lalique dna'sından biraz farklı tatlı bir tütün kokusu alıyorum ama baymayan bir tatlılık sonrasında tarçın giriyor devreye denge o kadar güzel ayarlanmış ki tatlı kokulara mesafeli olan ben yine rahatsızlık hissetmiyorum sanırım daha sonra devreye girecek konyak ve mür den dolayı oluşuyor bu durum Lalique serisinin en beğendiğim parfümü diyebilirim en azından siyah mürekkepten dolayı daha kabul edilebilir diyeyim yoksa encre noire ve aynı dna'da encre noire extreme de benim için gayet kabul edilebilir parfümler ama bu başka istemsiz bir mutluluk hissettiriyor size en azından ben öyle hissediyorum.

                      Yorum


                      • Kilian Back To Black

                        Yorum


                        • Jo Malone Honey & Crocus.. Markanın limited edition larina çok hızlı tav oluyorum, çok beğenerek aldığıma şaşıyorum bazen sonradan.Jo Malone un birçok kokusu açılışta oldukça çarpıcı oluyor zaten, üst notalar hep çok doğal -ki benim için bu yüzden çok cazip, ama öyle bir hızla uçup gidiyor ki o sevilen notalar arda kalanlar idare etmek zorunda kalınan vasat bir yığıntı gibi.Yine de peki, bademin hatrı var, daha da söylenmeyeyim.

                          Yorum


                          • Nicolai - Ambre Cashmere Intense.

                            Yorum


                            • Nishane - Unutamam..

                              Eşim bayılıyor ..

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X