Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • SERGE LUTENS... SIDI BEL ABBES

    Uzun zamandir aradigim sevgili Cakcetin sayesinde deneme sansi buldugum bir koku.. Her ne kadar Serge dna sini taşisa da digerlerinden oldukca farkli... soft ..derin.. tatli... Tam bir kendinden emin beyefendi kokusu... Cok begendim kendimde kullanabilir siseli alabilirim..Sizi bugunden alip gecmise goturuyor anilarinizi canlandiriyor.

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • heeley sel marin

      Yorum


      • Creed Original Vetiver... ilk kullanim deneyimi oldu bu koku icin bu kadar begenecegimi dusunmemistim...

        Yorum


        • Dior Fahrenheit EDT

          Yorum


          • Chanel Antaeus 2015 Batch ...
            Hayvansallığın doğal fakat labdanum, meşe yosunu ve paçulinin gerisinde kaldığı adaçayı, lavanta, fesleğen ve sentetik gülün (biraz ruj efektli bir gül) öne geçtiği,başlardaki turunçgillerin kurumaya kadar var olduğu,ortalarının biraz bu versiyonda Fumabat'a göz kırptığı, modern formülasyonunuda fazlasıyla beğendiğim ŞAHESER...
            Vintage versiyonundaki hayvansallığı beğenmeyip güncelini daha başarılı bulduğum eski kafaların en doğalı en az yapay olanı. Muadili olan kouros'a göre geçişler daha kullanılabilir ve natürel.
            Hayırlı Kandiller ...
            Son Düzenleme İlyas; 28-10-20, 14:12. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • tv parfüm ilk başlarda sıradan geliyordu bu ara hoşuma gitmeye başladı bu parfümü erkekler daha çok seviyor galiba

              Yorum


              • Hermes Elixir des Merveillese.

                Yorum


                • Pdm- Layton
                  Güzel bir parfüm ama sıradışı değil. Elma ve Vanilya güzel bir birliktelik oluşturmuş diğer notalar özelliklede lavanta ve kakule parfümü iyi desteklemiş. Genel beğenisi yüksek bir parfüm. Performans ortalamanın üzerinde ama bende öyle bahsedildiği gibi ağım şahım bir performans göstermedi. Kullanım olarakta en güzel mevsim baharlar diyorum; özellikle sonbahar. Son olarakta bu parfümün çok abartıldığını o fiyatları hak etmediğini düşünüyorum.(Yurtdışı fiyatlarını baz aldım, Türkiyede malum hiç bir parfüm fiyatlarını hak etmiyor) herkese iyi akşamlar dilerim. 🙂

                  Yorum


                  • Pomegranate Noir, Jo Malone London

                    Kokunun açılışı ilginç ve ilgi çekici; ekşi-tatlı-baharatlı meyveli nüanslara sahip çok kırmızı bir şekilde gerçekleşiyor. Neden ilgi çekici çünkü, herkes sevsin diyerekten bir ondan, bir ondan katılan meyve salatası kakafonisinden uzak, üzerine düşünülmüş meyveli bir yönü var; çekici bir nar yorumuna sahip. Biraz ekşimsi ama bu turunçgillerden gelmiyor, tatlı-baharatlı yönü de birbirleriyle özgün, güzel bir şekilde buluşturulmuş.

                    Koku açılışını; nar, yanında ahududu ve karpuz, literatürde sebze olarak geçse de meyveli nüanslara da sahip olan kırmızı gövdeli ravent, yine kırmızısı da olan erik ile son derece kırmızı bir şekilde gerçekleştiriyor. Burada çok yuvarlak olmayan, ekşi, tatlı nüansları birleştiren mayhoş tada sahip sulu, canlı bir nar ile karşılaşıyoruz -ki bunlar narı kokuda gayet gerçekçi kılan özellikler oluyor. Nar, sadece açılışta değil kokunun genelinde en fazla hakim olan notalardan. Açılışta meyveleri oluşturan koku moleküllerin bir parçası olan aldehitlerin de etkisiyle olsa gerek parlak, canlı bir şekilde açılan nar, ilerleyen bölümlerde tütsünün de devreye girmesiyle bu canlılığını yitirerek parfümün adına uygun bir şekilde daha karanlık bir yoruma ulaşıyor.

                    Kokuda en beğendiğim yanlardan biri de baharat kullanımı; meyvelere, turunçgillere en çok yakışan baharatlardan olan pembe biber buradaki kırmızı meyvelere ayrı bir güzel yakışmakla birlikte en çok karanfil baharatının tütsü ile buluşmasına ba-yıl-dım! Kokunun genelinde hissedilen nar dışında bir diğer dominant nota da karanfil.

                    Tütsü, bu parfümdeki en önemli, kilit enstrümanlardan bir tanesi. Eğer bunlardan biri parfümün adındaki nar ise diğeri de kokudaki Noir'ı yaratan tütsüdür. Ve buradaki kelime anlamı kaliteli Fransız tütsüsünden gelen frankincense'in (Olibanum, buhur/sığla/günlük yağı) opoponax'ı da içeren zengin aromatik o reçinemsi dumansılığı, kokuya gerçekten çok özel bir karakter katıyor. Gül dokunuşu ise kokunun tam ruhuyla uygun, uyum içinde.

                    Ortaya çıkan: Kokunun müstehcen kırmızı ambiyansı içerisinde baharatların kattığı teklifsiz sıcak kokusunun balzamik dumansılığı ile birleşiminden oluşan bir erotizm...

                    Dry-down bölümünün ağacımsı tarafı da azımsanmayacak derecede olan parfümün bahsetmeden geçilmemesi gereken bence iki unsuru da, birincisi: Kokunun tam bir uniseks çizgisinde olması. Diğeri ise performans olarak diğer Jo Malone parfümlerine oranla görece daha güçlü olması. Kullanıcı yorumlarına göre kış mevsimine yakıştığı hatta tam bir Noel parfümü olduğu belirtilmiş. Bana kalırsa en uygun mevsim sonbahar olabilir, kışın da kapalı ortamlara çok yakışabileceğini düşünüyorum: Tam da çok soğuk bir kış akşamında, dışarıda kar yağarken şömine karşısında kokusuyla içinizi ısıtacak ve keyif verecek bir parfüm.

                    Kokunun genel olarak bende uyandırdığı somut imge ise: İçinde tütsü yakılmış, kırmızı loş ışıklı bir oda. Kokladığım en romantik/erotik kokulardan bir tanesi!


                    Click image for larger version  Name:	jo_malone_pomegranate_noir2.jpg Views:	11 Size:	78.9 KB ID:	183266
                    Son Düzenleme Aryan; 29-10-20, 02:13. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Nishane Hacivat

                      Yorum


                      • Fan your flames denemelerine devam

                        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                        Yorum


                        • MFK - Oud Satin Mood.

                          Yorum


                          • Chanel Coromandel - Fransa ya gittiğimiz de kör alış yaptığım ve asla beni üzmeyen muhteşem bir paçuli <3

                            Yorum


                            • Rl Safari . Günümüz tatlılık dolu kokularına inat nerdeyse hiç tatlılık barındırmayan, ferah denebilecek yapıda , içindeki fesleğen ve okaliptüsten kaynaklandığını düşündüğüm rahatlatıcı bir etkiye sahip , bu rahatlatıcı özelliğinden dolayı bazen yatmadan bir süre önce de kullandığım tam bir beyefendi kokusu. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

                              Yorum


                              • Git

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X