Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Dior Homme Cologne artık zor bulunan bir parfüme dönüşmüş aslında belki çoğu insan için olsada olur olmasada parfümü ama ben çok seviyorum tek düze ilerlemesine rağmen turunçgiller canlı ve enerjik hissettiriyor bir süre kullanmadığınızda özlüyorsunuz hiç üzerinizde hissetmediğinizde bir yerden patlıyor evet tene yakın kalıyor silaj düşük ama yinede mutlu hissettiriyor.

    Yorum


    • French Lover deneme amacli bir fıs sıktım cok hos yesil harika bir koku biraz Bvlgari Man extreme havasi aldim.Full deneyimledikten sonra listeye ekleyecegim muhtemelen.

      RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • Initio side effect. tütünlü boozy bir havasi olan tatlı bir koku.

        Yorum


        • Yine yerli kolonya markalarından Kertil Çam'ın Ihlamur Kolonyası. Yoğun ve tatlıca, diplerde odunsuluk içeren bir yapısı var. Kışın iç ısıtan bir fincan sıcak ıhlamurdan ziyade, büyükbabamın ahşap evinde, kiler odasına kuruması için serilen çiçekli ıhlamur yapraklarının ahşaba karışmış tozlu tatlı kokusu gibi.

          Yorum


          • orangeverte
            orangeverte Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Anneme hediye etmiştim Kertil Çam'in ıhlamur, hazan ve sehr-i banu kolonyalarını. En çok ıhlamuru beğendiğini ifade etmişti Kendime de safran kolonyasini almıştım, o da güzeldi. Kolonyaları kaliteli gerçekten.

          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Parfümlerde pek yer verilmediği için beni üzüyor. Hatta ıhlamur kokulu bir parfüme denk geldiğimi dahi hatırlamıyorum. Ama o buğulu ilk yaz kokusunu çok iyi bilirim... Nostaljik olduğu kadar ilginç bir şekilde mutlu eden bir tarafı da var; bence yüksek potansiyelli bir Proustvari nota. Çayını da çok severim; beni huzurlu, dingin ve evimde hissettiriyor.

          • Rayiha
            Rayiha Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            İyi günlerde kullansın orangeverte, markanın çok çeşitli kolonyaları var. Çok aşina olduğumuz için bize sıradan gelen ama düşününce özel bir geleneğimiz kolonya kullanımı. Yabancı forumlarda da zaman zaman özellikle limon kolonyamızdan bahsediliyor, hatta markaların limonları arasında karşılaştırma yapacak kadar meraklıları var. Eyüp Sabri Tuncer, Rebul, Selin gibi eski kolonya markaların yanısıra, Vakko, Beymen, Paşabahçe gibi köklü mağazalarımızın da kolonya seçenekleri hayli geniş. Tabii irili ufaklı pekçok yerel markanın da -ki bir kısmı oldukça eski firmalar- üretimleri de var. Ekonomik ve rahat ve çok amaçlı kullanımlı olmasından ötürü bolca edinilenlerinde de sakınca yok Bu kültürü yaşatmak lazım. Şu salgın bitsin, kentteki eski kolonyacıları keşfe çıkacağım.

            Ihlamur çiçeği harika kokusuna karşın parfümlerinde ihmal edilmiş gibi görünüyor gerçekten de Aryan. Pek fazla ıhlamurlu parfüme rastlamadım. Rastladıklarımdan d’Orsay Tilleul ilgimi çekmişti ve almayı düşünmüştüm bir ara. Jo Malone French Lime Blossom da bulunabilen bir diğer ıhlamur kokusu ki Tilleul ile benzer olduğu söyleniyor. Ben buradaki “lime”ı ıhlamur kokularını araştırana kadar epey bir misket limonu olarak anlamıştım. Ihlamur İngilizce’de “lime” olarak geçtiğini bu süreçte öğrenmiştim, muhtemelen ıhlamurun karşılığı olarak “linden”e alışık pek çok kimse bu karmaşayı yaşamıştır.

            Bir fincan sıcak Ihlamurun neredeyse kremsi bir dokusu var, yumuşacık ve kokusuyla birlikte tam bir sükuneti çağırıyor. Bir diş karanfille zenginleştirilmiş hali de başka güzel..
            Son Düzenleme Rayiha; 09-09-20, 14:40. Tarafından yapıldı.

        • Mancera Hindu Kush ...

          Yorum


          • Tom Daxon Salvia Sclarea denedim bugün.
            Yeşil bir koku daha.
            Açılışta adaçayı, yeşil çimenler ve de bergamot ile patlama yapıyor. Ama sonradan bergamot geride kalırken yeşil ağırlıklı olarak devam.ediyor. çimenlerin üzerinde yuvarlanmış gibi bir hissiyat oluşturuyor. Diğer notalarin etkisinden sanırım ıslak çimen etkisi olmuyor.
            4 saat sonunda kokuyu aradığınızda bulabiliyorsunuz. Ama yayılım yok..
            Güzel koku ama siseli almaya gerek yok bence.

            Yorum


            • xerjoff mefisto gentiluomo

              Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • L'Artisan Onde Sensuelle.. Malzeme bol, içerik zengin. Bol baharat kullanımına rağmen rahatsız etmeyen, yumuşak, tatlı, meyveli ve aromatik yapıda zencefilli greyfurt.

                Yorum


                • Cerruti 1881

                  Yorum


                  • Gucci Envy for Men kullandım. Açılışı baya lavantalı ve baharatlı. Zencefil ve kakule ikilisi şahane bir şekilde kullanılmış. Maskülenim ben diye bağırdığı kısımlar nedense kısa sürüyor. Bu kısmı geçtikten sonra böyle varla yok arasında, bunaltıcı olmayan herbal bir tatlılık ortaya çıkıyor. Keskin canlı bir hava katıyor parfüme. Bir süre sonra da kremsi bir odunsu şekilde son buluyor. Bu parfümün benim için talihsiz yanı bunu andıran vintage parfümleri daha önce denemiş olup bunu yeni denemem. Açılışı evet belki aşırı tanıdık değil ama sonraki kısmını 90'ların sonları 2000'lerin başları parfümlerinde hep işlemişler gibi. Belki de yanılıyorum ama bana böyle bir izlenim verdi. Yine de parfümün güzelliğine gölge düşürmeden, büyük ihtimal o zamanlardaki bu akımın öncüsü olan bu parfümü zevkle kullanacağım.

                    Yorum


                    • Hermes Terre Eau Tres Fraiche

                      Parlak bir portakalla açılış yapıyor ki portakal parfümde ana oyuncu daha sonra hafif asidik citrus devreye giriyor biraz biraz denizi çağrıştıran su notası biraz alttan gelen odunsuluk hissettiriyor kendisini. Orjinal terre’ye çok benzetemedim ama yer yer çağırıştırıyor. Performans olarak yayılım orta kalıcılık fena sayılmaz. Yaz sıcaklarında güzel gidiyor; bazı yerlerde hava serinlemiş olabilir ama Adana hala cehennem yüce Allahtan öbür dünyada bize bir kıyak yapmasını bekliyorum 😂. Parfümör tüm zamanların en iyi burunlarından C.Ellena bence biraz erken emekli oldu gibi daha çok iyi işler çıkartabilirdi belki de çalışıyordur.
                      Herkese günaydın mutlu günler dilerim.

                      Yorum


                      • Guerlain L'Homme Ideal

                        Yorum


                        • Olfactive Studio Still Life in Rio kullandım


                          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                          Yorum


                          • Sultan Vetiver sevipte sevmemek arasında gidip geliyorum alışamadım bir türlü.

                            Yorum


                            • First Class. Hanım nostalji olsun diye almış. Bu kokunun dökme şişelisini ilk kez ortaokula giderken sınıf arkadaşıma yılbaşı hediyesi almak için girdiğim bir dükkanda koklamış ve aşık olmuştum.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X