Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Acqua di Parma Colonia, Acqua di Parma

    Click image for larger version  Name:	parma vespa (1).jpg Views:	0 Size:	500.7 KB ID:	179110


    Acqua di Parma’nın Parma'da küçük bir parfüm laboratuvarında üretmeye başladığı 1916 çıkışlı ilk kokusu Colonia, savaş öncesi (1930'lar) ve savaş sonrası (1950'ler) yıllarında Amerikan ve Avrupa ünlüleri arasında İtalyan şıklığının gerçek bir sembolü haline geliyor. Bana, 1953 yapımı bir klasik olan “Roman Holiday” filminin ruhunu anımsatan bu İtalyan tarzı Colonia’nın hayranları arasında ise Cary Grant ve David Niven, daha sonra Audrey Hepburn, Ava Gadner ve Eva Turner gibi Hollywood’un ünlü isimleri yer aldı.

    Colonia’nın açılışı çok jenerik ve elit bir Sicilya Citrus cinsi meyvelerinin akoruyla gerçekleşiyor. Kokudaki limon otu ve biberiye de bu akoru dengeleyici bir şekilde toparlayarak son derece sevilebilir bir tarzda sunuyor.

    Kolonya olmasına rağmen değişebilirliği ile dikkat çeken koku, açılışın ardından lavanta, gül ve yasemin ile birlikte çiçeksi bir özellik kazanıyor. Lavanta ile gül daha fazla hissedilirken, yasemin ise görece daha az hissedilebilirliğe sahip. Buradaki çiçekler, çok elegant ve şık; adeta saf birer güzellik…

    Kokunun açılışı canlı ve enerjik bir şekildeyken, dry-down bölümü sandal ağacı ve vetiver ile daha odunsu ve kuru. Formülasyonu ve tarzı itibariyle güçlü bir koku olmasa da bu diğer notaların yanında paçuli ile birlikte baz bölümü, kokunun klasik ruhuna uygun bir şekilde olgun ve dolgun bir karakterde.

    Güzel ve keyifli bir bahar ya da yaz mevsimi gününde, takım elbise giyip Vespa ya da cabrio bir Alfa Romeo ile gezintiye çıkma istediği uyandıracak kadar romantik olan bu İtalyan tarzı retro kolonya, zamansız bir koku olmasıyla da her mekan ve zamanda tercih edilebilecek bir klasik…
    Son Düzenleme Aryan; 06-09-20, 19:51. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ne zaman denk gelsem sonuna kadar izlediğim bir filmdir Roma Tatili. Audrey Hepburn ve Cary Grant’e ayrı ayrı kalpler bırakayım ❤️❤️ Tabii Vespa ve ‘66 Spider olursa Alfa Romeo’ya da, ki kendisi benim için The Graduate’in başrollerinden birisiydi.

      Siyah şişesinden olsa gerek Colonia’nın fazla maskülen olduğunu düşünüp pek ilgilenmemiştim ama şimdi merakımı cezbetti, bir araştırayım Aryan.

      Ek: Siyah şişeli Essenza versiyonu imiş.
      Son Düzenleme Rayiha; 07-09-20, 19:31. Tarafından yapıldı.

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Acqua di Parma kolonyaları, erkek ıslak tıraşına uyumlu ürünleri ve oluşturduğu imaj ile dışarıdan bakınca bayağı maskülen duruyorlar. Ama koklayınca ve altta yatan hikayesine bakınca aslında pek de öyle olmadığını anlıyorsun. (Başka bir örnek, erkek kokusu olarak ünlü Old Spice, ilk olarak kadın parfümü olarak üretilmişti -ki tabii bu biraz farklı bir örnek. Çünkü, daha sonra Old Spice erkeklere daha uygun olacak şekilde formülasyonunda küçük bir müdahaleye gidilerek tıraş kolonyasına döndürüldü.)

      Acqua di Parma Colonia, bence tam bir uniseks koku. Erkeğe de çok yakışır, kadına da... Özellikle dikkat çeken çiçeksi yönü, kadınların bu kokuyu kullanması için cesaretlendirici olabilir. Luca Turin de Colonia'yı "çiçeksi kolonya" olarak sınıflandırmıştı. Audrey Hepburn, Ava Gadner ve Eva Turner gibi ünlü Hollywood aktrislerinin kokusu olması da heyecan verici bir referans.

      Ek olarak yazdığın gibi Rayiha, Colonia, ve hatta Intensa, Assoluta sarı renk, Essenza ise siyah renk şişeli. En azından test etmeni, denemeni tavsiye edebileceğim kokular. Hatta ileride Acqua di Parma stantını dolaşma şansın olursa, bu ismini yazdığım diğer kolonyalarını da test etmelisin. Çünkü, aralarında ilginç, farklı nüanslar var. Mesela, Essenza, Colonia'nın klasik koku DNA'sı üzerinden yükselen ama performans olarak daha güçlü ve + Neroli notasıyla sanki bir flanker gibiyken Intensa, klasik Acqua di Parma koku mirasından çok daha farklı yerde, başka bir koku gibi. Assoluta'yı ise önümüzdeki günlerde, Colonia Leather'ı da bu sonbaharda deneyeceğim, onları bu kolonyaların arasında nereye koyarım artık bilemiyorum ama bu kolonyaları kullandıktan sonra belki forumun arşivine geçsin diye hepsini içeren kısa, karşılaştırmalı bir yorum yazabilirim.
      Son Düzenleme Aryan; 07-09-20, 16:49. Tarafından yapıldı.

    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Acqua di Parma'nın Nobile serisini denedim, özellikle Irıs ve Magnolia'yı çok merak ediyordum. Ancak denediklerim hayal ettiğimden biraz farklıydı, Iris beklediğimden daha tozlu, Magnolia ise daha ziyade narenciye parfümü gibi geldi. Yine de Iris'te aklım kaldı ama işte, malum şartlardan bir daha gidip etraflıca bakma şansım olmadı. Erkek reyonunda satılan ama çok beğenip edinmeyi düşündüklerim olsa da Colonia'lar dediğin gibi adından dolayı tıraş kolonyası izlenimi de veriyordu, fazla maskülen olduğu önyargısıyla çiçek serisine öncelik vermem sanırım biraz da bu yüzden.

      Şu salgında en özlediğim şeylerden biri parfüm denemek. O zamanın küçük mutluluklarını yaşayabilmek ne büyük mutlulukmuş aslında. Bakalım ne zaman yeniden parfüm koklamaya gidebileceğim, listeme Colonia'ları da yazdım, etraflıca deneyeceğim. Belki o zamana kadar sen çoktan değerlendirmelerini yazmış olursun Aryan.

  • Click image for larger version

Name:	2F6CC642-3F62-44FA-B24C-19C0C0832260.jpeg
Views:	338
Size:	1.45 MB
ID:	179118
    Uzun zamandır kullanmadığımı farkettim ve dayanamayıp 3 fıs sıktım. Kısa bir citruslu açılıştan sonra hayvansallık yavaşça artıyor. Hayvansallığa ek olarak meşe yosunu ve çiçeksi dokunuşlarla da vintage parfümleri anımsatıyor. Kirli atmosferi oluşturmaya yardımcı olan kimyon kullanımı bence iyi dengelenmiş ve indolik yasemin ile birlikte sıcak bir kıvama geliyor. Kalıcılık yüksek ama yayılımı ortalamanın biraz üstü.

    Yorum


    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      maşallah diyeyim de nazarım değebilir her an😁

    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hahahahah😄🧿

  • Nişhane- Anı

    Yorum


    • Nishane Ege tam olarak şu
       

      Yorum


      • ysl l'homme

        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Regalien - Mystic
          ilk 5-10 saniye bildiğimiz mavi renge çalan camsil kokusunu andırıyor. daha sonraki 3-5 dk. meyve kokulu oyun hamuruna benzer plastiğimsi hafif tozlu bir yapı. bu aşamadan sonra notalar daha iyi ayırt ediliyor. bol lavanta, sentetik mor meyveler ve beyaz misk. ortalara doğru amber-vanilya hissedilmeye başlıyor. başlarda meyveli tozlu; sonralara doğru hafif çiçeksi tozlu bir koku. lavanta-vanilya haricindeki elementlerin sentetikliği hissediliyor. Alexandria II'yi bilmediğim için benzerlik kuramıyorum. sentetik veya doğal olarak ud algılamadım. Yayılım ilk saatler iyi, kalıcılık 1 güne kadar. Genel olarak yeni yıkanmış çarşafı çağrıştırıyor, deterjansı bir tarafı var. Çoğunluğun zihninde temizlik çağrışımı yapan kokuya tozlu meyve-amber eklenmiş gibi.

          Yorum


          • Sospiro Overture

            Yorum


            • Xerjoff Naxos

              Yorum


              • Mont Blanc Legend Spirit

                Yorum


                • Creed Viking kullandım. Parfümün açılışı baya naneli. Hatta denediğim parfümlerde en belirgin naneyi Viking'te hissettim diyebilirim. Bol baharatlı bir yapıya sahip ve lavanta da maskülen bir karizma katmış. Topraksı, köksü bir paçuli de hakim. Ortalarında ortaya çıkan bir tatlılık var ama nereden geldiğini anlamadım. Çikolatamsı bir tatlılık paçuliden olabilir. Parfüme başka bir faz katmış, yakışmış. Bana çok güçlü gelmedi tabii Creed olunca güçlü bir parfüm beklemek abes olur. Beğendim bu arkadaşı.

                  Yorum


                  • Dior Homme Sport
                    Uzun zamandır buraya yazmıyordum ve uzun zamandır kullanmadığım bir parfümü kullandım bugün. Kendisi kan portakallı olan versiyonu. Güzel bir narenciye karışımı alttan odunsuluk galiba Sandal ağacından gelen bir odunsuluk kendini hissettiriyor. Yayılım ilk başlarda yüksek sonra tene yaklaşıyor kalıcılık fena sayılmaz, genel beğenisi yüksek. Şişem de bitmek üzere bir daha alacağımı düşünmüyorum kendisini.

                    Yorum


                    • Moonlight in Heaven by Killian, ilaç kokusu mu desem deterjan mı desem bilemiyorum açılışta geniz yakan bişeyler far parfümde, kalıcılık ve yayılım bana göre zayıf feminen tarafta olan bir parfüm.

                      Yorum


                      • Son bir kaç gündür Atkinsons 41 Burlington Arcade kullanıyorum.

                        4 mevsim kullanılabilecek tarzda bir yapısı var. Kapalı ortamlarda rahatsız etmeyen - çok saldırgan olmayan ama ara arada kendini hatırlatan yapısı ile gayet iyiymiş dedirtti.

                        Kullanımı kolay ve genel beğenisi hayli yüksek bir koku olmuş. Şişeli alınacaklar listesine +1 yazdırdı şimdiden

                        Yorum


                        • dior eau sauvage

                          Yorum


                          • Initio - Divine Attraction
                            ilk 3-5dk.: aside basılmış deri + tuz
                            • baştan ortaya.: üstüne toz zencefil dökülmüş vanilya çubuğu ateşe verilip söndükten sonra çıkan duman + deri*
                            ortadan sona.: deri + dumanlı sedir külü

                            (*uyarı: eser miktarda sert frendenden sonra gelen yanık fren balatası akoru içerebilir.)
                            Son Düzenleme Asaid; 07-09-20, 16:49. Tarafından yapıldı.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X