Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Uzun bı suredir havalar sıcak olmasına rağmen Xerjof Casamorati kullanıyorum gerçekten çok başarılı .Böyle tatlı kokularda kalıcılık slaj problemide olmuyo .Nota gecisleride uzun olduğu için keyifli bı gün sunuyolar.

    Yorum


    • Grey Vetiver EDT. - Tom Ford

      Ferah, parlak bir narenciye açılışına sahip bu kokuda en fazla hissedilen notalardan birisi; adında yer alması sebebiyle de bizi şaşırtmayan: Vetiver. Ama bu kokunun özel yönleri var, onlar da iris kökü, aromatik yönü ve meşe yosunu kullanımı…

      Başroldeki vetiver ile az yoğunlukta da olsa kullanılan iris kökü, farklı bir birliktelik oluşturarak kokuya özel bir yön katmış. Bunun yanında kokuya ilginç, farklı bir zenginlik katan adaçayı, fesleğen, pelin otu gibi aromatik dokunuşların da altına çizmek gerekir. Narenciye-vetiver gibi bilindik notalar dışında bu kokuda özel, farklı kokular alıyorsanız büyük ihtimalle bu iris kökü ve aromatik notaların verdiği bir histir.

      Meşe yosunu da sert vintage parfümlerindeki gibi değil, son derece modern bir şekilde yorumlanarak yumuşak bir şekilde sunulmuş; kokuya daha çok retro bir hava, olgunluk, ciddiyet katacak mütevazi bir şekilde kullanılmış. Meşe yosunu burada yok değil, sadece farklı bir tarzda karşımızda.

      Eski centilmen erkek kokularından ilham aldığını düşündüğüm bu retro parfüm, modern olmayı da çok iyi başaran, günümüzde ofis, kapalı ortam veya özel davetlerde kullanılmaya müsait, çok şık bir kokuya sahip.
      Son Düzenleme Aryan; 12-07-20, 20:03. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Doğru Rayiha, ama bir yandan koleksiyon için bir çerçeveleme yapmak, acımasızca da olsa bazı parfümleri elemek gerekiyor -ki daha anlamlı, değerli olsun. Bu yüzden aslında söylediklerinin arasında ciddi bir kısmı da dışarıda kalabilir, örneğin; CdG-2. Metalik hissiyatı, sentetik yönüyle kokuya yabancılaşmıştım. Bu mevsim, havalar soğuyana kadar biraz 90'lar aquatik ve 90'lar çiçeksi erkek parfümleriyle ilgilenmek istiyorum. Merak ettiğim Guerlain parfümleri de var ve Mitsouko da bu merak ettiğim, koklayıp/kullanıp yorumlamadan bırakmayacağım parfümlerin içerisinde.
        Son Düzenleme Aryan; 13-07-20, 20:19. Tarafından yapıldı.

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aryan, Guerlain başlığını görünce hemen bakmıştım neler oluyor diye, benim favori parfüm evimdi ve o müzevari Şanzelize butiğine gitmenin hayali bu yıl gerçek olacakken, başka bahara kaldı... Analitik yaklaşımınızı doğru buluyorum, tematik çalışmakta fayda var. İlgi odakları söz konusu olduğunda zihnimin bir yarısı kişisel favori akorum makyaj/pudra/ruj diyebileceğim, kendimi içinde en rahat hissettiğim parfümlerin peşinde. Diğer yarısı ise pratikte giyeceği değil, teoride ilgisini çeken kompozisyonları deneyimlemek istiyor ki bunlar da öncelikle klasikler. Ama işte, salgın halleri her türlü önümde engel oldu, ne mağazalara gidebiliyorum ne de başka bir kente, korkarım bir gün gözüm dönecek ve ben merakımdan kocaman bir koli dolusu sipariş verip sonraki ay onları içerek yaşamaya mecbur kalacağım En iyisi elimdekileri tekrar tekrar denemek ve denenecekler/alınacaklar listelerimin üzerinden geçmek...

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sanırım yaşadığınız şehir olarak da bu konuda biraz talihsizlik yaşıyorsunuz Rayiha, ama aslında dekant alabileceğiniz güvenilir bir yer bulabilirseniz sizin için daha iyi olabilir. Çünkü, bu hobi biraz da sadece merak, farklı kokular tecrübe etmek, kritik etmek noktasına gelince sadece şişeli şekilde yürütmesi çok zor, imkansız gibi bir şey.
        Son Düzenleme Aryan; 15-07-20, 20:21. Tarafından yapıldı.

    • Parfums de Marly - Layton

      Yorum


      • MDCI- ınvasion barbare
        İlk kullandığımda çok temiz ve sade oluşundan şikayette bulunmuştum ama hakikaten güzel ve içerikleri çok kaliteli kullanılmış diye düşünüyorum.
        KALİTE KALİTE,MARKA MARKA

        Yorum


        • Bugün Lipstick Rose kullandım.En sevdiğim parfümlerimden.Makyaj malzemesi,tatlı bebek pudrası ve çiçeklerin harmanı.Yazlıkta bir arkadaşım,bu parfümü çok beğenip,açığını almıştı.Geçen kış durdurup,parfümünü soranlar olmuş.Bir markette kasiyer kız,bebeğiniz mi var?Bebek pudrası kokuyorsunuz demiş.Bitmeden yeniliyorum diyor

          Yorum


          • Libra
            Libra Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben ilk olarak LR u,forumdan 10 ml olarak aldım.Çok beğenince,Beymen den şişesini aldım.Sonra fiyatlar uçtu,gitti zaten.Bitirince yenisini alamam diye,Parfümevi ve Muscent versiyonlarını denedim.Parfümevi,internet üzerinden,Muscent,instagram üzerinden benzer parfüm satan markalar.Arkadaşım,Parfümevinden alıyor sürekli.Muscent de çok güzel yapmış parfümü.Tam orjinaliyle aynı olmasalar da epey benziyorlar koku olarak.Elimdeki bitince,yenisini alamazsam,bunlardan biriyle devam edeceğim mecbur.
            Onun haricinde tam olarak şu parfüme benziyor diyebileceğim bir kokusu yok ama ben azıcık Kenzo Flower ı anımsattığını düşünüyorum.Onun daha pudralı,bebeksi hali gibi💕

          • Rayiha
            Rayiha Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Çok teşekkürler Libra Ben de Zara Morning Grasse'ın benzediğini duyunca çok aramıştım ama piyasadan kalkmıştı maalesef. Tavsiyelerinizi denk gelirsem deneyeceğim.Bakalım, gelecekte birgün belki kısmet olur.

          • Libra
            Libra Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Rica ederim🥰Zara Morning Grasse,Zara ya her gittiğimde benim de baktığım ama hiç denk gelmediğim bir parfüm.

        • Click image for larger version  Name:	2B1AA8A3-E14E-4A5E-93A7-5C8FB6F82857.jpeg Views:	0 Size:	147.3 KB ID:	174879 Hermes Un Jardin Sur Le Toit

          Bahçe serisinden son parfümüm Toit’i kullanayım dedim bugün. İsmi çatı katı bahçesi diyor. O yüzden Ellenanın çalışma ofisi Hermesin binasının çatısını koyuyorum buraya. Parfüme gelince çimen kokuyor çimen yeşil yeni biçilmiş çimen hafif elma tatlılığı ve gül kokusuda alıyorum ama büyük egemen oyuncu yeşil çimen. Sabah kalkar yeşil bir alanda yürümeye çıkarız o anda yeni biçilmiş üzerine çiğ düşmüş çimen kokusunu hissederiz işte onu tutup şişelemiş üstat J.C.Ellena. Doğallığına hiç bir lafım yok ama kompozisyon’u biraz daha genişletebilirmiş bence çok daha iyisini yapabilirdi Ellena. Genel beğeni ortalama; Performans ortalama. Genel Puanım 7 . Herkese güzel haftalar dilerim. 🙃
          Son Düzenleme furkan1001; 13-07-20, 09:37. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ne var sırada? furkan1001. Apres la Mousson mu?

          • furkan1001
            furkan1001 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Hayır hocam burada tükendik. 3 parfümümüm var bu seriden ama seriyi tamamlayacağım

          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Yağmur, orman teması olunca Apres la Mousson da merak uyandırmıyor değil. matrai'nin bu serideki favori parfümü diye biliyoruz.
            Son Düzenleme Aryan; 13-07-20, 19:20. Tarafından yapıldı.

        • versace dylan blue

          Yorum


          • Perfume Calligraphy Saffron adında geçen safran kelimesinden çok, gül ve lavanta ağırlıklı oryantal bir koku.

            Yorum


            • La Curie Faunus kullandım. Parfümde metalik hissiyatı normalde pek sevmem ama buradaki odunsu metalik hissiyat kötü durmamış. Oudtan olsa gerek tıpkısı diyemem ama Tom Ford Oud Wood'daki oud kullanımı benzer ve bu yüzden beni rahatsız etmiyor. Saman notası var içinde. Kuru yeşil ot havasını gerçekten hissediyorsunuz. Aslında sert bir parfüm ama hava serin diye bugün elim gitti. Kısmen yeşil ve rahatsız etmeyen oud ile bence bu parfüm özellikle odunsu parfüm sevenlerin geçer not vereceği bir parfüm.

              Yorum


              • MAISON M. REPLICA ... BEACH WALK

                Sanki bana VIW i animsatiyor.. icindeki notalar benzer tabi ondandir.. biraz daha hindistan cevizi baskin olsun diye coconut body de fislattim... Ben bu karisik parfum isini sevdim galiba... yazlik ferah mis mis bi koku... bu arada Izmirden sevgiler...

                SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Jo malone orange bitters

                  Yorum


                  • Hdp1828


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Nişhane wülong cha
                      Yeşil çayın içine ne güzel incir yerleştirmişler.Tam bir yaz bombası olmuş. Uzun kullanımda sıkabilir ama yaz aylarında kendini her daim aratır.

                      Yorum


                      • furkan1001
                        furkan1001 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Performansı nasıl acaba Engin abi ? Sana hissettiriyor mu sürekli kendini.

                      • Marmaris büfe
                        Marmaris büfe Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Yaz için ideal, 8 saati kesinlikle görüyor. Her daim hissettiriyor kendini. Aldığına pişman etmeyecek bir yazlık kardeşim.

                    • Green Water

                      Yorum


                      • Dylan blue

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X