Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Boucheron Ambre d'alexandrie ile devam.

    Yorum


    • Virgin Island Water

      Yorum


      • Hermes- mediterranee bayılıyorum bu kokuya bu seriye keşke biraz daha performanslı olsalar keşke 🙃

        Yorum


        • UmuTzn
          UmuTzn Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Eski formülasyon hiç fena sayılmaz, bende bayılıyorum bu arada

      • Ferrari Bright Neroli

        Yorum


        • Xerjoff Alexandria II ( Hava Bugün Soğuk Ve Yağmurluydu İyi Gider Dedim )

          Yorum


          • Gucci Pour Homme II

            Yorum


            • CdG 2 unisex/metal şişe kullandım. Denemek istediğim ama hep ertelediğim bir parfümdü. Elime geçtiğinden beri birkaç kez denedim ve sevip sevmediğimi hala anlayamadım. Tam her şey stabil gidiyorken sanki bir anda rezonansa giriyorum. Sanırım bu durumu da oluşturan parfümdeki sentetiklik. Mürekkep-aldehit birlikteliği hoş ama biraz daha alttan hissedilen baharatları pek beğenmedim. Performans olarak beklentimin üzerinde çıktı.

              Yorum


              • # Bois 1920 Parana # İtalyan markalarına olan zaafiyetim ahh... Bois 1920 ile tanışıklığımız Xerjoff'tan da eskiye gider Oro ve Dolce di Giorno sayesinde. Hatta o dönemleri hatırlayanlar Come la Luna, Classic 1920 vs gibi parfümleri de hatırlar. Bir dönem uygun fiyatlara ulaşılabilir konumdaydılar. Şimdilerde kafa parfümleri pek tercih edilen fiyatlarda değil. Neyse... Oltremare, Verde di Mare, Sopra Il Mare, Insieme falan derken markanın artık yazlık ve genel beğeniye açık parfümler üzerinden gitmeye çalıştığı belliydi. Keza tepe parfümleri olan Oro'yu neredeyse discontinued fiyatlarına çıkarıp bir de ona flankerlar eklemesi sonrasında saygımı hepten kaybetmeye başlamıştı. Derken yine son yıllardaki modaya uyup Aventus familyasından bir koku çıkardılar. Kaliteli bir akraba tabii ki yakışırdı da 1920'ye. Peki bize ne vaadediyor Parana? Aventus'tan ziyade Hacivat kafasında, neredeyse Hacivat hatta... Beyaz misk kullanımına kadar çok benzettim. Aralarındaki nüans bence limonu Hacivata göre daha belirgin. Güzel bir pembe gül dokunuşu ile gönüllere akmayı hedeflemiş, başlangıcındaki huş ağacı ile de alın size dumansı yazlık deyip kandırıvermiş bir parfüm. Çünkü ilk 5 dk'dan sonra dumansılık kayboluyor. Özünde diri bir koku olsa da yayılımı bir Hacivat değil. Ortalama seviyede bir yayılım ve orta-üst bir kalıcılığa sahip Parana. Bois 1920'nin son zamanlarda çıkardığı sucul, deniz temalı çiçeksi citruslu aromatik parfümleri kervanına akuatik olmayan dalda, İtalyan tarzında, kendine has diyemeyeceğim bir Aventus akrabası. Avrupa'da kolay ulaşılabilir bir fiyattan satılmıyor sanki. 175€'luk fiyat etiketi bence çok fazla. Ama 100ml Aventus'un 250€ civarından başladığını göz önünde bulundurursak fena fiyat da değil gibi oluyor. Paradoks oluşturmaya gerek yok. Bir gün ülkemize Oro ve Dolce'ye nispeten uygun fiyatlarla giriş yaparsa denenebilir de kullanılabilir de. Ama 1500-1600₺ bandında 100ml Hacivat'a ulaşılabilirken Parana'nın pek şansı yok gibi fiyat yönünden. Parfümör, son iki yıldır Bois 1920'ye 7 parfüm katmış, ismini ilk okurken Cristiano Ronaldo gibi algılayarak (beynim hala gözlerimden önce okumaya çalışıyor, aklım hala futbolda..) Cristian Calabro olduğunu gördüm. Hakkında pek bilgim yok kendisinin... Saygılar.

                Yorum


                • ntmm22
                  ntmm22 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bois buldugumda almadıgıma pişman oldugum parasının karşılığını veren bir marka. Dolce di giorno var ki costume national sevenler bayılacaktır, cn homme un daha rafine haliydi hatırladıgım kadarıyla, pure havane naxos gibi görüyorum onları zaten başarılı ve harika olan bir parfümü biraz niş havasında daha kaliteli yorumlayıp daha güzel birşey ortaya çıkarmak gibi bois in yaptığı. Ben classic olanı dolce di giornoyu ve sushi imperiale i begendiğimi hatırlıyorum biraz tatlıydı SI ama güzeldi oda

                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Aynen hocam. Costume'ün daha zengin ve niş hali gibi. Ben de aynı hissi paylaşıyorum. Bakalım artık o tarz kallavi işler çıkar mı 1920'den...

              • Ensar Oud Czar Sultan Ud Yağı kullandım.
                Odunsu, deri ve hafif meyvemsi notalara sahip, güzel bir ud yağı.
                Böylesi güzel bir hammaddenin Arap yağı veya kokusu diye damga yemesine üzüldüğüm kadar hiçbir parfümün olumsuz yorumuna üzülmedim.
                Tamamen Asya da tropik iklimde yetişen bir ağaç reçinesi nasıl olurda bu damgayı yer anlayamıyorum 🙂.

                Yorum


                • mizansen035
                  mizansen035 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hatta tütün parfümlerinde bile zaman zaman benzer tepkiler aldığım oluyor sanırım bizim insanın çoğunluğunun parfüm anlayışı boş şekerli ya da bol sentetik sucul olduğundan dolayı , farklı kokular hep hacı yağı ya da Arap esansı olarak sınıflandırılıyor.

                • xPixa
                  xPixa Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bizim toplumun zihniyeti bu maalesef. Oud kokularını geçtim geçen kış FM Promise kullandığım zaman bir arkadaşım "sen üstüne tütün kolonyası mı sürdün" diye sormuştu

                • KARALARIN_CEMAL
                  KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  xPixa Çınar hocam, size tütün kolonyası mı döktün diyen arkadaşın telefonunu verir misin? İki çift sözüm olacak o arkadaşa :-)

              • Geceye 3 bızt Adp colonia esenzia bırakıyorum. Selametle.

                Yorum


                • Sabah sabah Adp colonia essenza ile ferahladım.

                  Yorum


                  • Xerjoff - Zefiro..

                    Artık hiçbirşeyle ilgilenemeyecek kadar yaşlı, ama köy evini ve bahçesini terkedemeyecek kadar topraksı yaşlı babaannenin evinde bayram toplaşması..

                    Boyumu geçmiş dikenli rutubetli vahşi bahçede, kurban hazırlıkları..

                    Yeni kesilmiş dananın buram buram tüten kanlı ciğeri..

                    Evde yapılmış aşırı tatlı ve acımsı şarabın kokusuna katılıyor..

                    Tütsü, kakule ve iris mi?

                    Elemi reçinesi, artemis ve bal mı?

                    Hangi birleşim böyle kokuyor bilmem ama ..

                    Gerçek bir "Texas Chainsaw Massacre " kokusu..

                    Fazlası var, eksiği yok..

                    Buram buram nihilizm..

                    Yorum


                    • LIDGE

                      Bugün dışarıda en sevdiğim hava var. Ne öyle üşüten tarzda soğuk ne de terleten tarzda sıcak. Tam ikisinin arası. Hafif rüzgarlı ve serinken üşütmüyorken güneş aradan kendini belli ederken de insanı yakmıyor. Böyle havaya da evde olmama rağmen şu hayatta en sevdiğim parfümü sıktım. Şu anda balkonda hafif esen rüzgar eşliğinde kahvemi yudumlarken aşk yaşıyorum resmen kendisiyle

                      Yorum


                      • Sabahtan sol koluma adp essenza sıkmıştım. Şimdi de sağ koluma Memo African leather sıktım. Yayılım ve fark edilirlik muazzam. Sanırsam kalıcılık da öyle olacak.

                        Yorum


                        • Karantina günleri, evde kokular dans ediyor..

                          - Chanel Bleu - (sabah)

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X