Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Adp colonia leather..kolalı deri gibi çok güzel klasik..sıkılmadan kullanılır yillarca

    Yorum


    • Slumberhouse ore
      Sıcak likörümsü vanilyalı kakao enfes buralarda bulunmayan enfes tad .
      Son Düzenleme Marmaris büfe; 09-02-20, 03:10. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Papillon Anubis kullandım. Süet ve reçinelerin birlikteliği ile ölmez otunun bağırmadan eşlik etmesi sonucu oluşan dumansı yapı oldukça keyifli. Karlı havada ise daha çok hoşuma gitti.

        Yorum


        • Hermes Caleche EdT, 1960 tasarımı. Açılışta parlak ve sabunsu, sonrasında yumuşak ve kremsi, aldehitli bir parfüm. Chanel No:5 ile benzer bulunsa da çok daha ferah ve hafif, daha çok Eau Premiere versiyonuna yakın. Yayılımı kuvvetli, ömrü uzun. Az kullanıldığında iyi sonuç veriyor. Körlemesine almış ve bir süre sonra elden çıkarmayı düşünmeye başlamıştım ama şimdi her denediğimde biraz daha ısınıyorum bu parfüme. Tiril tiril, beyaz bir gömlek gibi.

          Yorum


          • Terre d'Hermes Parfum, Hermes

            Jean-Claude Ellena’nın parfüm piyasasına attığı en sert yumruk. Hiçbir şekilde diğer parfümleri takip etmeyen, kendi yolunda giden bir parfüm. 2006 çıkışlı, baharatlı, odunsu bir koku. Ellenavari bir ifadeyle topraksı, dünyevi

            Terre’nin açılışı tozlu, hafif acımtırak olan yoğun bir portakal kokusuyla gerçekleşiyor. Tozlu turuncu bir toprak hissiyatını hissettiren bu koku biber notaları ile çok sıcak bir hale geliyor. Bu yüzden ki ben Terre’nin ilk fıslarını portakallı, turuncu renkli çok sıcak bir toprağın toz bulutuna benzetiyorum. Az kullanılan çakmaktaşını hissetmek zor olsa da orta notalarda parfümün rengini, sıcaklığını biraz da olsa değiştiriyor. Açılışını son derece ofansif bulduğum koku sonlara doğru sıcaklığını yitirerek, ağacımsı hale gelirken meşe yosunu notasından kaynaklı olabilir, biraz nemli bir hale bürünüyor.

            Parfümün dikkat çekici tarafı bence kurduğu kuru/sıcak ile ıslak/soğuk diyalektiği. Parfümün tüketici yorumlarına baktığımda dikkatimi çeken, Terre d’Hermes’i bazıları yağmur sonrası kokusuna benzetirken, bazıları kuru toprak kokusuna benzetiyor. Bazıları biraz fresh bulurken, bazıları fazla yoğun-baharatlı buluyor. Bahsedilen benzetmelerin hepsi biraz da olsa parfümün içerisinde vardır. Bence kokuyu ne zaman, nasıl, hangi psikolojiyle giydiğimiz, ona bakış açımız, daha da önemlisi parfümle kurduğumuz iletişim ve bizle olan uyumuyla alakalı…

            Terre’nin mucizesinin bir sırrı da içerisinde yüksek oranda yer alan Iso E-Super olabilir -ki bu ayrı, uzun bir tartışma konusu. Doğru mudur? Açıkçası bence, üretim aşamalarından kopuk salt tüketici konumunda bizlerin bu durumda pek sağlıklı ve kesin bir doğru bir yorumda bulunması zor. Ama en azından altı çizilmeden geçilmemesi ve üzerine düşünülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.

            Son olarak şahsen benim için çok sıcak bir koku. Portakalın fresh olmayan hatta biraz acımtırak gelen kullanımının yanında özellikle biberimsi baharatların bana fazla yoğun gelmesinden dolayı –ki sıcak günlerde üzerime resmen yapışıp yakıyor hemen geçmek de bilmiyor! ben soğuk günlerde kullanmayı tercih ediyorum. Bence her mevsime uygun bir parfüm değil. Kış, özellikle soğuk sonbahar günlerinde ise adeta parlıyor. Dikkat çeken, farkını ortaya koyan bir parfüm.

            Yayılım: 9/10 Çok iyi (Yayılım ve farkedilebilirlik olarak kullandığım en iyi designer parfüm.)
            Kalıcılık: 8/10 İyi

            Click image for larger version  Name:	t (8).jpg Views:	0 Size:	196.6 KB ID:	151858
            Son Düzenleme Aryan; 09-02-20, 10:35. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Bugün derinin en güzel yorumlarından biri olan Tom ford ombre leather .. son zamanlarda istisnasız en çok övgü aldığım parfüm

              Yorum


              • Aryan
                Aryan Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Deri parfümüne mesafeli duranlar duyun bak çok iltifat alıyormuş Bu arada tam da ombre leather başlığına yorum atarken kullanan birisini görmüş oldum. 50 ml'liğini ben de düşünüyorum açıkçası.

            • Royal Oud

              Yorum


              • YSL Kouros Vintage

                Soğuk ve kuru havadan kendini daha da ön plana çıkaran tam bir canavar. Civet notası designer bir parfüm olmasına rağmen çok doğal ve burun tırmalamıyor. Civet yatıştıktan sonra ortaya çıkan çiçeksi aldehitli aromatik koku cidden benim için bitilecek cinsten. Günümüzde koku olarak modası geçenlerden olmasına rağmen günümüz designer kokularıyla kıyaslama yapmaya kalksanız Kouros %99'unu cidden ezer geçer. Ha güncel Kouros da mantar tabancasına bağlayanlardan bu arada. Almayı düşünüyorsanız omuz ve zemin kısmı metal olan vintage şişelerden bulmaya çalışın. Yoksa güncel şişelerin de pek bir havası yok.

                Yorum


                • Aryan
                  Aryan Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Kourus'u mağazada ilk kokladığımda böyle biraz pis bir koku ama alttan da hafif temiz sabunsu bir koku geliyordu allak bullak olmuştum Tam anlayamamıştım o an ayaküstü. Burnum biraz daha geliştikten sonra ve daha uygun bir şekilde tekrar dönücem bu parfüme. Peki siz bu parfüm yüzünden çevrenizden çok aşırı kötü tepkiler aldınız mı?
                  Son Düzenleme Aryan; 09-02-20, 16:22. Tarafından yapıldı.

                • xPixa
                  xPixa Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Mağazalarda satılan güncel Kouros cidden kötü tepkiler alıyor. Başlangıcındaki hayvansallık eski metal omuzlu şişelere göre çok kısa sürmesine rağmen cidden baya yapay ve kötü. Sonrasında balın yarattığı bir kirlilik var ama çok sentetik. Alacaksanız mutlaka eski şişe alın hocam. Güncel versiyon gerek koku gerek performans açısından eski şişelerin yanına yaklaşamaz. Bendeki eski versiyon olmasına rağmen öyle iltifat bombası tabiki de değil ama kullanırken bile çevremden çok kötü tepki gelir diye çekiniyordum hiç öyle olmadı. Aksine drydown kısmındaki aromatik evreye denk gelen sayıca az da olsa birkaç arkadaşım "güzel kokuymuş bu ne sıktın" diye sormuştu.

                • Aryan
                  Aryan Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hmm... Sağolun, vintage versiyonu olmasına dikkat etmek lazım o zaman. Zamanla, bakalım... Değerli parçaları yakalamak sabır ve emek istiyor olsa gerek.
                  Son Düzenleme Aryan; 09-02-20, 16:58. Tarafından yapıldı.

              • Mission of cologne
                Bu grip halimle hangi koku burnuma burnuma gelir diye düşündüm ve tercihim bu oldu
                Vanilya temelli kokular belki benim favori kokularım olmayacak ama beğeniyor muyum? Evet
                Bu benzerlikle guerlain sdv ye o kadar para vermeyin derim. Yayılı mı ve kalıcılığı da çok iyi seviyede


                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • murrjm
                  murrjm Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Nereden bulabiliriz Şerif hocam

              • Deri parfümlerine kesinlikle ben de önyargılıydım fakat bu parfüm kesinlikle mükemmel 👍🏻 Herkes denemeli

                Yorum


                • Francesca Bianchi Lost in Heaven ...

                  Yorum


                  • Bu soğuk kış gününde iç ısıtan Grand Soir

                    Click image for larger version

Name:	IMG_6221.jpg
Views:	327
Size:	761.3 KB
ID:	151890

                    Yorum


                    • Foto için

                      Koku için

                      Yorum


                      • 1888
                        kişniş ile açılan parfümler çok ilgimi çekiyor sıcak baharatlı tatlıgı tam kıvamında güzel bir amber yorumu.

                        Yorum


                        • İhmal ettiklerimde bugün: Guerlain LPRN Couture. Şişedeki çizimiyle serinin en güzel elbisesi. Parlak ve ferah kırmızı meyvelerin paçuliyle dengelendiği, ne yazık ki artık kaybolmuş bir flanker.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X