Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Forumun üzerinde ki atalet...

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Forumun üzerinde ki atalet...

    Uzun zamandır takip ettiğim kadarıyla hobi forumumuzun üzerinde sessizlik bir atalet bulutları yükseliyor sadece split yapıldığında yoğunluk oluyor ve bu nedenden dolayı eski heyecanını yitirdiğini düşünüyorum.
    Bu forum sadece split yada satış platformu olmaya yönelik koşaradım gitmekte.
    Bu konuda öncelikle yöneticiler olmak üzere sonra da siz sevgili üyelere soruyorum bu konuda neler yapalım herkesin bir fikri olduğuna eminim...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

  • #2
    Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
    Yalnız kederli yalnızlığımız da sıralı sırasız
    O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız.
    (Atilla İlhan)

    Yorum


    • #3
      Aynı kanaatteyim. Görüldüğü üzere hobi ile ilgilenen ve gönül veren sayısı fazla artış göstermiyor. Genellikle forum yoğunluğunu split ve çekilişlerde görüyoruz.
      Birde eski ve bilinen bazı üyelerde aktif değil gibi.

      Forumların satış hususundaki haklı kuralları ; yeni parfüm meraklılarını farklı platformlara itiyor (Facebook Grupları, Instagram splitleri) vb.

      Aslında Genel Forum Aktivitesi: Şu anda 613 kullanıcı çevrimiçi. 81 kayıtlı kullanıcı ve 532 misafir. Misafir olanların ne kadarı bot bilemem tabi.

      Çözüm olarak şimdilik fikrim yok ama görüşlerim bunlar.

      Yorum


      • #4
        Click image for larger version

Name:	DD11DA70-7764-463F-87D7-41C5BA764DD1.png
Views:	405
Size:	143.0 KB
ID:	144294

        Aslında bir hareketsizlik olduğunu söylemek konuların daralmasından ve birşeyler üretememizden kaynaklı sanırım. Yoksa ziyaretçi sayısı katlanarak artıyor. Burada dikkatimi çeken başka bir şey ve eleştirimde ben aktif olduğum zaman forumda aktif oluyor. Geriye dönüp baktığımda konu başlıklarının neredeyse 3 te 2 sini ben açmışım. Ben bunu istemiyorum forum kişilere bağlı olmamalı. Kolektif katılım sağlamak gerekiyor yoksa bir kaç kişinin eline bakmakla olacak iş değil çok fazla. Hadi bakalım şimdi eleştiriyi bırakın biraz inceleme yazın başlık açın 😉 Sonra kimse katılım sağlamazsa otururuz öz eleştirimizi yaparız

        Yorum


        • #5
          Konuların daralması konusuna katılıyorum, ancak yeni başlık açan, ya da parfüm incelemesi yapan üye sayımız çok az. Ben geçen hafta "ofis saatleri" içinde olmama rağmen üç adet detaylı parfüm incelemesi yaptım. Amaç, denememiş olabileceğiniz parfümleri sizlere bir nebze kendi penceremden aktarabilmekti.
          Parfümler hakkında çok az sohbet edildiğine şahit oluyorum, bugun hangi parfümü kullandım kısmı ise beni ayrı üzüyor gerçekten, detaylı bir parfüm yorumu yazmak zorunda değiliz, ama o gün hangi parfümü kullandınız diye yazarken, sadece parfümün ismi değil, "nasıl" bir parfüm olduğu konusunda bir cümle birşey yazmak gerekli diye düşünüyorum. Forum ancak yeni başlıklarla, parfüm incelemeleriyle canlı bir şekilde ilerler.

          Yorum


          • #6
            Başka forumlarda güncel fiyat bilgisi vs gibi bölümler var, örneğin otomobil fiyatları vs gibi.. Forumun "bugün ne kullandım" gibi günlük post yazılan bir bölümü olsa ve kim nereden ve kaça hangi parfümü aldığını yazsa mesela.. Gerçi bizim insanımız bazı şeyleri kedi ....sı gibi saklar ama biz acemilere kaynak olur diye düşünüyorum.. İndirimli alıp kimseye söyleme sakın, sana indirim yapıyorum olayı olursa da, fiyat vermek istemeyen vermez..

            Yorum


            • #7
              Hakan hocam tespitlerinde haklısın. Paylaşımı üyeler arasında artırmamız gerektiğine inanıyorum Forumun amacı ucuza parfüm temin etmekten çok parfümlerin içeriğine ilişkin olursa daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Spesifik olarak parfüm forumunda aranması gereken ilk özellik parfümlere ilişkin öznel görüş ve yorumlar, notalardır bana göre. Tabi ucuza parfümleri temin edip denemekte işin bonusu olur. Bende forumda parfüm satın alma konularının parfüm konularından biraz daha fazla ilgi gördüğünü tespit ettim. Oysa bir parfüm forumunda ucuza parfüm almak bir araç olmalıdır amaç değil. Asıl amaç parfümler hakkında bilgi edinmektir.(bknz fragrantca, parfumo) . Ama şu sıralar araç amacı geçmiş gibi tabi bu benim nacizane görüşlerim aksi her zaman düşünülebilir
              Son Düzenleme avalon; 02-12-19, 14:56. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • #8
                Splitlerle forumu canlı tutmaya çalıştığımız kanısı tamamen yanlış olur. Bence bu genel bir hevessizlik, insanların eski modunda olmayışı gibi şeylerle daha rahat açıklanabilir. Split vs bir yere kadar sonuçta. Sadece girilip çıkılan bir oda gibi oluyor splitler de keza. Bu bakımdan daha çok inceleme yapılması da hareketliliği artırır görüşüne çok katılamıyorum. "Modum yoksa parfüm bile sıkmıyorum, kaldı ki inceleme okuyayım" düşüncesine yenilir gibiyiz. Erken doyanlar olduğunu gözlemliyorum. Eski hevesim yok diyenleri biliyorum. Bu forumlarda "eski" sayılabilecek 20-30 kişiden biriyim. Ne insanlar tanıdım... Ne insanlar geldi geçti... Süreklilik noktasında ben forum yönetiminin elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Gerisi değişen kullanıcı profili ile ilgili. Artık belli başlı parfümlerinden peşinden koşuluyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Her yurt dışı fırsatı geldiğinde forumlarda denenmemiş, spilti yapılmamış kokuları bulup açardık ve çok geniş bir meraklı kitlesi tarafından denenirdi. Şimdi insanlar isimlerini duymadıkları parfümlere sadece fragrantica üzerinden bakarak, hatta çoğunlukla bakmayarak o parfüm hakkında karar vermeye çalışıyorlar ve çok bilindik markalar veya parfümler dışında kendilerince riske girmiyorlar. Yeniliklere açık olma konusunda da hobi profili değişiyor sanırım. Ben bir dönem özellikle bu işin yorum kısmında da oldum. Abartmak istemiyorum ama denediğim, kokladığım, elimden geçen vs. parfümleri şöyle bir düşündüğümde rakam 2500'ü falan çok net geçmiştir. Bu kadar hazineyi mezara da götürecek değilim paylaşayım ve çoğalsın diye de dert edindiğim oldu. Lakin yine aynı noktada yalnız kaldığımı düşünerek 5-10 kişi ile paylaşıyor hissine kapıldım. Bir de artık her parfüm ulaşılabilir ve maddi imkanları elveren herkes bir şekilde meşhur parfümleri şişeli alıp hobiye başlamadan nokta koyuyor. Sorun yok hiçbir noktada tabi ama bize göre sorun gibi görünen şeyler bunlar sanırım. Okunmayan başlıkları açıp açıp durmak, katılım olmayan splitleri yapıp yapıp durmak ile bu ataletin üstesinden gelinemeyeceği kanısındayım Kısaca ben genel bir profil değişikliğine bağlıyorum. Eskisi gibi meraklı arkadaşlar yok artık. Bizler de artık doyduk sanırım. Doyum konusunda bi bende sıkıntı var hissine kapılmıyor değilim Yarı ilgili, yarı ilgisiz olsa da yorumum bu şekilde.

                Yorum


                • ada
                  ada Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  hocam bende yeni bir parfüm yorumu varmı diye bakıyorum yoksa ilgisiz kalıyor insan ama yeni yorum varsa hevesle okuyorum douygunluk kısmına katılıyorum

              • #9
                Bunlarin hepsi yasandi ve tekrar yasanacak
                Ekli Dosyalar
                Son Düzenleme Leto; 02-12-19, 16:50. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme

              • #10
                Bence ülkenin genel durumuyla ilgili birşey bu kimsenin modu yok , insanların geçinebilmeleri için artık daha fazla çalışmaları gerekiyor bırakın hobilerine vakit ayırsınlar. Ekonomiden dolayı parfüm fiyatları her geçen gün artıyor, önceden ml 4 5 tl olan mancera montale bile artık 7.5 8 tl den satılıyor. Splitlerde bizim gibi hobilerini devam ettirmek yeni şeyler denemek istiyenler için oldukça iyi oluyor çünkü uygun fiyata deneyimleyebiliyoruz.

                Yorum


                • #11
                  Durumun ülkenin ekonomik durumuyla da alakalı olduğuna katılıyorum, parfümler her geçen gün eriyen kazançlarımız yüzünden artık ulaşılamaz hale geliyor. Şişeli parfüm yerine splitlere katılmayı tercih eden ben, 5-6 değişik koku denemek yerine, "denemek" kısmını pas geçip, 1-2 tane kullanabileceğim garanti kokuları alıyorum splitlerde. Bu da daha az parfüm deneyimlemek ve daha az yorum demek. İçinden hiiiç yorum yapmak gelmeyenleri ayrı tutuyorum tabii. Elinde hazine bulundurup bir cümle yorum bile yazmayan üyelerimiz var. Bir de yorum yazarsam, diğerleri gibi yazamam, benim kalemim iyi değil düşüncesinde olan utangaçlarımız var :-) Kimse burada profesyonel yazar değil ki.. Yeter ki yazın, burası TDK tarafından denetlenmiyor :-)

                  Yorum


                  • #12
                    Orjinal yazı sahibi: Minty View Post
                    Durumun ülkenin ekonomik durumuyla da alakalı olduğuna katılıyorum, parfümler her geçen gün eriyen kazançlarımız yüzünden artık ulaşılamaz hale geliyor. Şişeli parfüm yerine splitlere katılmayı tercih eden ben, 5-6 değişik koku denemek yerine, "denemek" kısmını pas geçip, 1-2 tane kullanabileceğim garanti kokuları alıyorum splitlerde. Bu da daha az parfüm deneyimlemek ve daha az yorum demek. İçinden hiiiç yorum yapmak gelmeyenleri ayrı tutuyorum tabii. Elinde hazine bulundurup bir cümle yorum bile yazmayan üyelerimiz var. Bir de yorum yazarsam, diğerleri gibi yazamam, benim kalemim iyi değil düşüncesinde olan utangaçlarımız var :-) Kimse burada profesyonel yazar değil ki.. Yeter ki yazın, burası TDK tarafından denetlenmiyor :-)
                    Evet o son cümlede ki kişi benim itiraf ediyorum. Biraz daha bilinçlenmem lazım notalar ve kokular hakkında. Şu sıralar İngilizceye yeni başlayanlar gibi 'yes' , 'no' gibi parfümlere 'beğendim', 'beğenmedim' yazabiliyorum

                    Yorum


                    • ada
                      ada Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      biri beni anlattı sanki

                  • #13
                    volcanolover Forumda hiçbirimiz bir Luca Turin değiliz. Sadece ne kadar çok yorum okursak, o kadar çok jargon gelişiyor, buna inanıyorum. Benim size naçizane tavsiyem, bırakın nota geçişlerini, parfüm moleküllerini vs. şimdilik. En azından parfüm size ne hissettiriyor onu yazın, kalıcı mı değil mi, bunları yazın, biryerden başlarsanız eminim gerisi gelir.

                    Yorum


                    • Minty
                      Minty Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Harika! Merakla bekliyoruz :-)

                    • Herod
                      Herod Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      harikulade

                    • avalon
                      avalon Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Şimdiden bir farkındalık yaratıldı sanki Ne olursa olsun iyisiyle kötüsüyle iyi ki varsınız. En azından hepimiz parfüm severler olarak yalnız olmadığımızı biliyoruz

                  • #14
                    Orjinal yazı sahibi: Minty View Post
                    Durumun ülkenin ekonomik durumuyla da alakalı olduğuna katılıyorum, parfümler her geçen gün eriyen kazançlarımız yüzünden artık ulaşılamaz hale geliyor. Şişeli parfüm yerine splitlere katılmayı tercih eden ben, 5-6 değişik koku denemek yerine, "denemek" kısmını pas geçip, 1-2 tane kullanabileceğim garanti kokuları alıyorum splitlerde. Bu da daha az parfüm deneyimlemek ve daha az yorum demek. İçinden hiiiç yorum yapmak gelmeyenleri ayrı tutuyorum tabii. Elinde hazine bulundurup bir cümle yorum bile yazmayan üyelerimiz var. Bir de yorum yazarsam, diğerleri gibi yazamam, benim kalemim iyi değil düşüncesinde olan utangaçlarımız var :-) Kimse burada profesyonel yazar değil ki.. Yeter ki yazın, burası TDK tarafından denetlenmiyor :-)
                    Ekonomik penceresinden bakinca aslinda splitlerin ne kadar kiymetli oldugu cikiyor ortaya. Bunlari surekli split yapan ben soyleyince inandiriciligi olmayabilir haliyle... ajite de etmiyorum hicbir seyi. Saptamam bu sadece. Ben de tonla splitten parfum aliyorum hala ona bakarsak tabi ekonomik olarak iyi yolda olmadigimiz gercegini de degistirmiyor bu durum (ulke ekonomisinden bahsetmiyorum bu arada)...

                    Yorum


                    • #15
                      Dostlarim beni yanlis anlamayacaklardir eminim. O yuzden bir sey daha deyip uzaklasiyorum.

                      "bugun ne kullandim" isimli sayfadaki sadece parfum adi yazilan mesajlari gorunce irkiliyorum. Lutfen iki cumle bahsedin dostlar. Kalici veya degil, iyi yayiliyor, amber baskin denmis ama bana gore degil vsvs... Yazin biseyler iste. Kuru kuru kalmasin. Yoksa ben napim bugun kimin ne parfum kullandigini

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X