Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm ve başağrısı

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfüm ve başağrısı

    Bir parfüm aşığı olarak herhalde yaşanabilecek en şanssız durumlardan birini yaşıyorum bu aralar. Daha çok yeni düzelmeye başladığım, yakın zamanda atlattığım ve beni iki hafta yatağa seren bir vertigo atağından sonra, şu an hangi parfümü sürsem çok şiddetli bir baş ağrısı oluyor.

    Günlerdir parfüm kullanamaz oldum, çünkü parfüm sürdükten sonra ağrı kesicilere sarılıyorum.

    Vertigo ile bir ilgisi var mıdır, zamanla geçer mi, ya da bünyem bir allerji mi geliştirdi bilmiyorum :-(

    Aramızda böyle bir durumla karşılaşan birileri var mı? Ya da özellikle bazı parfümlerin baş ağrısı yaptığı, bazılarının yapmadığı?

  • #2
    Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun.
    estefanyen

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim ali :-) Toparlıyorum.. ve umarım parfüm kullanmaya başlayabilirim :-)

  • #3
    Çok geçmiş olsun Minty.Öncelik elbette sağlığın ancak umarım parfüm kullanımının bu tarz durumları tetiklemesi durumu da en yakın zamanda ortadan kalkar.

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkürler murrjm :-) Umarım..

  • #4
    Minty'cim geçmişler olsun öncelikle. Vertigo'nun coştuğu aylardayız sanırım. Dün annem de nasibini aldı. Basınç değişiklikleri vs. ciddi etkiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam senin baş ağrısı - koku ilişkin migrene dayanıyordu. Amouage Epic bulaşmış kazağın ve migren hatıran hala aklımda..
    Farazi konuşuyorum ama mevsim geçişlerinde bi' takım ataklar geçiriyor olabilirsin diye düşünüyorum. Vertigo tuzu biberi olmuş gibi.
    Bi' süre kokulardan uzak dur istersen. Sürekli ağrı kesici de iyi bi' şey değil çünkü.

    Tez zamanda bitip gitmesi dileğiyle.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty Budist Tapınakları hmm. Ben Tibet'e çıkmayı düşünüyorum rahiplerin yanına. Glutensiz çiğ karabuğday unumu alıp krepler yapacağım orada. Migrene meydan okumaya var mısın? Anneleri kapıp üçüncü gözleri açtırmak için çıkalım yamaçlara. :=)))

    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Lagerfeld Süpper fikir :-) Ben varım! Ama iki sorum olacak,
      1. Turşu yapabiliyor muyuz oralarda?
      2. Kedileri de alabilir miyim? Minty'nin tapınakta çıkaracağı arızları gözlemlemeyi çok istiyorum, rahipleri maymuna çevirme potansiyeli var :-))))))) Beni çevirdiği gibi, kedi beni yönetiyor resmen :-)))))

    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty
      1- Babam şahane turşu kurar. O iş tamam!
      2- Bizde de 2 tane var zaten ve dediğin gibi yakında mamalarımızı onlar verecek. En son kaç saat uyuyacağıma karar veriyordu mesela. 6.00 da tepemde kalp yemek koy bakışlarıyla.
      Cevap veriyorum, kedileri almama gibi bi' şansımız yok.

  • #5
    Çok geçmiş olsun.Bazı parfümler migreni tetikliyor ama bazıları etkilemiyor benim bildiğim. Belki daha hafif, narenciye ağırlıklı parfümler ile bu dönemi atlatırsınız. Umarım bu dönemi yıpranmadan atlatırsınız. İşin komik tarafı ben de iki haftadır sağlık sorunları ile uğraşıyorum. Başaklar toplaşıp aglayıp biraz hafiflesinler.

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ama yazık değil mi Başaklara!! :-( Çok geçmiş olsun size de.. Toplaşıp dert yarıştıralim :-)))))

  • #6
    Öncelikle geçmiş olsun. Bende de vertigo rahatszlığı var maalesef. Bazı parfümler baş ağrısı yapıyor. O yüzden ağır oryantal kokuları kullanamıyorum. Onun yerine ferah turunçgil parfümlerini kullanıyorum ve seviyorum. Bazı parfümlerde de fazla sprey yapınca baş ağrısı yapıyor örnek olarak Terre dhermes 4 spreyden sonra baş ağrısı oluyor.

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Size de çok geçmiş olsun, çok ilginç, etrafımda bu aralar kimle konuşsam vertigo! Bunun bir sebebi olmalı!

  • #7
    Çok geçmiş olsun. Bende de vertigo rahatsızlığı var. Üniversite sınavına hazırlanırken oldukça sıkıntısını çekmiştim. Son zamanlarda pek kendisini göstermese de yoğun stresli dönemlerde hiç acımıyor. Her ihtimale karşı yanımda hep Nootropil bulunduruyorum. Parfümlerle bağlantılı bir olay da yaşamadım sanırım.

    Yorum


    • #8
      Gecmis olsun. Bas agrisi yapan parfumler diye konu acmayi dusunurken sizinkini gordum. Sizinkinin sebebi vertigoya bagli olsada, bende bazi parfumler bas agrisi ve sersemlik yaptigina kanaat getirdim. Mesela bugun ilk defa kullandigim ambre aurea, daha oncede red tabacco benzer etkiyi gostermisti. migren yada vertigo olmamasina ragmen bazi parfumler beni etkiliyor.

      Yorum


      • ntmm22
        ntmm22 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        çok severek almış olmama ragmen amber kokularında karanlık vetiver kokularında ve red tobaccoda benzer bir etkiyi bende yaşadım hocam, migrenim var benim zaten özellikle atak dönemlerinde asla bu tarz kokular koklayamıyorum bile değil kullanmak. Agrı dışındada baygınlık mayışma hali veren kokular var bence insana en azından bana, yoruyor uykumu getiriyor.

    • #9
      Parfüm içerisinde yer alan herhangi bir nota ya da kimyasal bileşenden dolayı hipersensitivite reaksiyonu gelişiyor olabilir sizde. Buna bağlı olarak da baş ağrısı görülmesi normal. Baş ağrısının yanında gözlerde sulanma ve burun akması da oluyorsa bilinki tip 1 hipersensitivite reaksiyonu meydana geliyor sizde.

      Yorum


      • #10
        Baş agrılarımın başladığı dönemlerde vetiver kokusu koklamış ve tiksinmiştim sanki o koku bşaşımı agrıtıyor gibi bir his oluştu bu yüzden cok uzun süre vetiver kokularından uzak durdum. Yazlık kolonya tarzı kokuları daha çok seviyorum baş agrısı yapmadığını düşünüyorum. Geçmiş olsun sizede Aysu hanım isminizi yanlış hatırlamıyorumdur umarım, ama ben kokuların baş agrısı yaptıgını düşünüyorum açıkcası.

        Yorum


        • Minty
          Minty Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok teşekkür ederim ntmm22 Ben de Kelly Caleche EDP'deki deri notası mide bulantısı hissi uyandırdıgı için uzun bir süre kaçmıştım kokudan, ayrıca bir önceki mesajınızda tarif ettiğiniz gibi baş dönmesi, bayılacakmışım gibi hisler oluşmuştu.. Sanırım burada sevgili xPixa nın bahsettiği bir hipersensitivite durumu söz konusu olabilir..

      • #11
        Geçmiş olsun sevgili Minty. Umarım kısa sürede atlatır, muhteşem kokularına kavuşursun.

        Yorum


        • Minty
          Minty Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok teşekkür ederim Kaside :-) Çok incesin. Epey toparladım, hatta bugun ufak bir deneme de yaptım, hafif bir parfüm seçtim, denedim birşey olmadı. Sırada Angel, Poeme vs. var :-)))))))

      • #12
        Kokular başağrısı yapmaz, stres tipi yada cluster tipi veya migrene bağlı başağrılarını tetikler.. Özellikle stres ve sigara azdırır..

        Sigara belki bırakılabilir ama ülkemizde stres milli ruh hali gibi..

        Yorum


        • ntmm22
          ntmm22 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Peki hocam belirli notaların baş agrısına etki etmesi gibi birşey söz konusu mu.,

        • Minty
          Minty Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Vertigo dönemlerinde kokular ciddi baş ağrısı yapıyor, neden bilmiyorum.... ama sağlığım yerindeyken sorun yok.
          Stres ve çay/kahve çok tetikliyor bir de, çay ve kahvenin çözümü var da, doktor "stresten uzak dur" dediğinde, şaka mı yapıyorsun demiştim :-)))) Vertigo dilin kemiğini de alıp götürüyor :-))))

      • #13
        Nota işi beni aşar hocam, eminim bu konuları sizler daha iyi bilirsiniz, ben sadece nöroloji kitabından basit bir bilgi paylaştım..

        Yorum


        • #14
          Bir daha böyle bir dönem yaşamazsınız umarım

          Genellikle stres tipi baş ağrısı çekmeme rağmen şimdiye kadar kokular bunu tetiklemedi çok şükür. Daha çok uykusuzluk, açlık ve yorgunluk üçlüsü oluyor başağrısı krizlerimin sebebi. Üçünü biraraya getirmemeye çalışıyorum Böyle durumlarda lavanta ve biberiye yağı, hatta bildiğimiz Vicks sinüslerimi açıyor ve rahatlamamı sağlıyor. Bir de Prada İris iyi geliyor başağrıma.

          Bazı kokuların özellikle şekerli paçulilerin yan etkisi mide bulantısı oluyor bende. Miskler de genzimde rahatsızlık yaratıyor.

          Yorum


          • Minty
            Minty Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Çok teşekkür ederim Rayiha Umarım yaşamam, ya da hemen olmaz :-) Bu aralar fazla sıklaştı.. Şekerli paçulilerin mide bulantısını tetiklediğini yazmışsınız, bende de bazı deri / yanık deri notası yoğun kokular buna sebep oluyor. Mesela Shalimar, Bvlgari Black.. Kaçarak uzaklaştığım kokular.

        • #15
          Şükürler olsun ki artık tüm parfümlerimi kullanabiliyorum :-)) Başağrısı kesildi bir süre sonra..

          Yorum

          İşleniyor...
          X