Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Avuntus Dosyası (Aventus Klonlarına Genel Bakış)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Avuntus Dosyası (Aventus Klonlarına Genel Bakış)

    Şimdi yukarıda ki başlığa bakıp aaa matrai, koskoca aventusu yanlış yazmış diyebilirsiniz.

    Cevabım hayır. Bilerek Avuntus dedim. Creed Aventus klonlarına ben genel olarak Avuntus diyorum. Fiyatı çok yüksek olduğundan dolayı, kendi kendimize avuntu olsun diye daha düşük fiyatlı muadillerine kaymaya çalışıyoruz. Ama hiç biri o aventustaki keyfi veremiyor. Yaklaşan olmuyorki eh biraz biraz yaklaşıyor bazı klonları. Şimdi güncellenmiş listeyle, ufak ufak onlara bakalım.

    Armaf Club De Nuit İntense. Lime oranı daha fazla kaçmış içinde metalik ve rahatsız edici bir havada bulunduran aventus klonu. Kalıcılığı ve farkedilirliği çoğu kişinin düşüncesinin aksine bana göre aventustan daha aşağıda. En popüler aventus klonu olmasının sebebini ben çözemedim.

    Afnan Supremacy Silver. Ben Armaf CDNI den daha çok beğeniyorum. Dumansılığı ve meyvemsiliği daha dengeli ve hissiyatı daha iyi fakat yine kalıcılık ve farkedilirlik bakımından bir Aventus kadar değil.

    MontBlanc Explorer. Sanırım designer markalar içinde Aventus klonunu çıkartan ilk marka. Kesinlikle en iyi aventus taklidi. Kalıcılığı ve farkedilirliği standart düzeyde. Aventusun o keyifli havasına en fazla yaklaşanı ama yinede bir şeyler eksik onu hissediyorsunuz.

    L'Aventure Al Haramain. Yine aventus klonları içinde başarılı bir yere sahip kalıcılığı ve farkedilirliği iyi ama kesinlikle aventusun o kendi havasına bana göre yaklaşamıyor.

    Zara Vibrant Leather. Tamam hadi biraz benzemişte o performans ne yaa. 10 Dk sonra koku yok. Yazık günah verilen paraya.

    Bir kaç tane daha var avuntus ama onlar ülkemizde bulunmuyor. Onlara hiç girmedim. Birde Alghabra City Of Jasmin gibi klonladığı parfümden daha yüksek fiyata satılanlar var akla ziyan bir strateji olduğundan onları yazmadım hiç.

    Kısaca hiçbir Avuntus, Aventus değildir.

  • #2
    MontBlanc yorumuna katılıyorum hocam. Benim de Aventus'a en yakın bulduğum klon oldu bugüne kadar. Bir de ülkemizde bulunmayanlar var dediğin gibi. Hiç denemediğim ama en çok merak ettiğim ise Parfums Vintage Adamlar her batche göre farklı klon yapmış o derece kafayı bozmuşlar

    Click image for larger version

Name:	vintage.jpg
Views:	511
Size:	523.8 KB
ID:	133762

    estefanyen

    Yorum


    • #3
      Altuğ the merchant of venice venetian blue intense denedin mi? Çok benetiyorlardı. Ama bana biraz sentetiklik hissiyatı fazla gibi geldi.

      Ayrıca taklitler aslını yaşatır maalesef.

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Onu bende duydum ama hiç denemedim. Bir ara deneyeceğim

      • Herod
        Herod Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        ben denedim çok freş kolonya tarzında bir koku...
        ne vanilya ne dumansılık ne de ananas eh işte demiştim...

      • ntmm22
        ntmm22 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Abilerim deneyin ve fikirlerinizi paylaşın lütfen merak ettim, ben kullanan biri olarak asla aventus takliti olmadıgını söyleyebilirim, baştan sona çok belirgin bir ananas ve dumansı bir hava mevcut asla değişmiyor evrilmiyor. Aventusun herhangi bir batchi bu parfüm gibi kokmuyor, ananas notası benzer o kadar..
        Bu markanın arabesque kokusuda bence tv taklidi değil ama o da öyle geçiyor maalesef

    • #4
      Aventus'a o parayı vermeyelim diye klonlarına kaç katı para harcadık😄

      VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • serif_aydogar
        serif_aydogar Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Güzel bir soru.
        Bence son bölüştürmede çok güzel bir fiyattı. Yine denk getirip böyle uygun fiyatlara bulmak mümkün.
        Son Düzenleme serif_aydogar; 02-08-19, 08:09. Tarafından yapıldı.

      • protectedsugar
        protectedsugar Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Haha..doğru valla :-)

    • #5
      Bana göre bu kategoriye girebilecek 2 parfüm var. Aventusun yaklaşık 7-8 kopyasını denedim ve kullandım çünkü.
      1-)Alghabra City of Jasmine: Bu parfümün dezavantajları avantajlarından daha ağır basıyor. Öncelikle parfümün konsantrasyonu extrait de parfum olduğu için canavar diyebilirim. Ancak gel gelelim fiyatı çok saçma olmuş. Bir diğer dezavantajı ise açılışı çok hayvansal, hem de fazlasıyla.

      2-)Pineapple Vintage King veya King intense: Ne yalan söyleyeyim bu zamana kadar denediğim en başarılı klon. Lakin adamlar Aventusu olduğu gibi kopyaladıkları için bunların da performans sorunları var ve fiyatları çok ucuz değil. 100 ML için yaklaşık 700 Türk Lirası gibi bir bedel isteniyor. Ama kesinlikle denenmeli ve kullanılmalı, kalite hissiyatı çok iyi...

      Önümüzdeki 5-10 yıl için düşünmüyorum ama, 10 yıl sonra bu hobiye elveda deyip, 500 ml flacon Aventus alıp, sahalara veda edeceğim inşallah

      Yorum


      • #6
        Micallef Royal Vintage'ın ilk üretimleri ve Vertus - Bois et Cuir de açılış itibariyle Aventus'a oldukça benziyorlar bence. Ama ikisi de ilk saatin sonundan sonra daha odunsu bir hal alıyor. Tamamiyle Aventus klonu diyemem ikisi için de ama Aventus'tan etkilendikleri kesin

        Yorum


        • #7
          Benim denedikerim arasında Afnan Supremacy Silver biraz daha yakın duruyor dumansılğından dolayı.Performansı katlanılabilir seviyede.

          Yorum


          • #8
            Armaf birebir aynısı diyebilirim..

            Mancera - Cedrat Boise çok kaliteli bir "çakma"sı..

            Yorum

            İşleniyor...
            X