Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ocak 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • FM Promise

    Yorum


    • Profumum Roma Victrix. Şahane bir yazlık parfüm adaylarından. Baharın habercisi gibi kokuyor. Hafiften incir notası geçen parfümlerdeki hava da var sanırım defne yaprağının yaptığı bir şey. Parfümde herhangi bir keskinlik yok, köşesiz tertemiz kokusu var. Miskli, yeşil, kullanımı kolay, baya da güçlü gözüken bir parfüm olmuş.

      Yorum


      • Bvlgari- Tygar. düştük ambroxan damlarına genel beğeni çok olur. Ama keyifsiz

        Yorum


        • Bu gün BEŞİKTAŞ ‘ın maçı var risk alamam alex 2

          Yorum


          • Sospiro Ensemble

            Yorum


            • Regalien Diamond of Velvet - Menekşenin sentetiği neredeyse her türlü temizlik maddesinde bulunduğu için parfümperestleri herhangi bir menekşe kokulu parfümle ikna etmek gerçekten zor. Yine de yüklü bir menekşe kokulu parfüm olmasına rağmen Diamond of Velvet'te daha derin katmanlar var; özellikle ikinci kullanımında iris kokusuna daha net aldım; deri akoru ve dumansılığı tam yerinde bir parfüm. Ve en önemlisi bayanlar beğeniyor..ne de olsa menekşe :-)

              Yorum


              • Medea
                Medea Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Çoğu zaman süseni de zaten bir menekşe ionu ile veriyorlarmış (maliyet nedeniyle).

              • protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Güzel bilgi teşekkürler...

            • Tobacco Oud

              Yorum


              • Frederic Malle Musc Ravageur.

                Yorum


                • Ormonde jayne - Montobacco

                  HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                  Yorum


                  • Bugün Paul Smith - Story. Yeşil parfüm nasıl kokmalının bana göre designerda ki en önemli temsilcilerinden. Bir designer parfüm nasıl olmalı bence paul smith bunun iyi bir örneğini göstermiş. Son dönemde özellikle invictus ve one million tarzında genellikle tatlılık barındıran, daha yapay, endüstriye uygun parfümlerden sıkılmış insanlar kesinlikle denemeliler. Bu arada bu söylemlerimden invictus ve one million'ın kötü olduğuna dair bir anlamda çıkartmanızı istemem. Açıkçası 2008 yıllarında üretilen one million ile şuan ki arasında çok ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Yine invictusu bende şişeli alanlardanım .

                    Sanki şimdi sıradada aventus var. Nereye gitsem bir aventus ve klonları furyasıdır gidiyor. Hatta ben bile istemeden bu furyaya katıldığımı farkettim. Parfüm içeriğinden çok popülerlik , yüksek fiyatlı ürünün bir kopyasının çok daha ucuza alınması gibi mecralara dalmış durumdayız buna kendimi de dahil ediyorum. Şuan çok garip bir trend içindeyiz bana göre. Fiyatı yüksek olan niş markaların ürettiği parfümler ve o parfümlerin benzerini daha ucuza yapmaya çalışan designer markalar. Sektör iyice firmalar arası taklite doğru kaymaya başladı. Eğer bu şekilde gidersek bir daha davidoff cool water, gucci pour homme , comme des garcons man 2, Guerlain Habit Rouge gibi kendine has karakteri olan designer parfümlerin skalası daralacaktır. Piyasaya yön verenler sanki insanları daha tek tip kokmaya, bir standart oluşturmaya çalışıyor. Bu yüzden vintage aşkı yaşayan parfümdaşlarımızı çok haklı buluyorum
                    Son Düzenleme avalon; 02-12-19, 14:48. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Minty
                      Minty Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      "Fiyatı yüksek olan niş markaların ürettiği parfümler ve o parfümlerin benzerini daha ucuza yapmaya çalışan designer markalar. Sektör iyice firmalar arası taklite doğru kaymaya başladı. Eğer bu şekilde gidersek bir daha davidoff cool water, gucci pour homme , comme des garcons man 2, Guerlain Habit Rouge gibi kendine has karakteri olan designer parfümlerin skalası daralacaktır. Piyasaya yön verenler sanki insanları daha tek tip kokmaya, bir standart oluşturmaya çalışıyor. Bu yüzden vintage aşkı yaşayan parfümdaşlarımızı çok haklı buluyorum"
                      Ben yoruma %100 katılıyorum..

                  • Paul Smith - Men...

                    Yıllar yıllar önce pratisyen hekimken Antalya'ya bir kongre için gittiğimde almıştım, en azından biraz kalıcılık var gibiydi, yeni versiyonu tavuk suyuna çorba..

                    Ne olurdu şunun daha kalıcı "niche" bir varyantını yapsalardı, böyle 1 saati bulmuyor.. Biraz fahrenhite'a benzetiyorum burukluğunu ama onun güncel versiyonu da tırt.. Hımpffff.....

                    Yorum


                    • Calvin Klein Obsession Woman;
                      Erkeğinden daha hayvan bir kadın... Man’in erkeklik akorunu Civet ve Derisi ile altına alan bir misyoner.

                      Yorum


                      • Ysl'de bugün Splendid Wood.. Kakulenin aromatik hava kattığı, yoğun odunsu ve dumanlı yapısıyla kolay kullanılabilir ud yorumlarından.

                        Yorum


                        • Dior Eau Sauvage 2013

                          Güncel halini hiç denemedim fakat reformülasyon öncesi 2013 şişesini temin etmiştim. Parfüm klasik fujer ile mürden kaynaklı oryantal havanın birleşmesinden ortaya çıkan oryantal/fujer koku sınıfına oturuyor benim gözümde.

                          Parfümü sıktığım anda bergamot ve citron ve petitgrain ile parlak ve taze bir açılış yapıyor. Hemen ardından mür, lavanta, meşeyosunu ve vetiver devreye giriyor. İlk 10-15 dakika mür minimal düzeyde hissedilirken parfüm bana Acqua di Parma Colonia'yı anımsattı. Oradaki "baba kokusu" havasını bu parfümde de hissettim. Fakat sonraları mürün yoğun bir şekilde hissedilmesiyle parfüm başka bir yöne doğru olgunlaşıyor ve daha odunsu, kalın bir yapıya bürünüyor. Fakat başlardaki tazelik hissi minimal de olsa parfüm tenden ayrılana kadar hissediliyor. Parfümün genelinde klasik maskulen bir hava hakim. Baştaki turunçgiller çekildikçe ve mürün etkisi azaldıkça vetiver, lavanta, meşeyosunu daha bir hissedilir hale geliyor.

                          30 yaş ve üstü için tavsiye edebileceğim klasik bir ustalık işi...

                          2013 üretim kalıcılık oldukça tatmin edici. Yayılım ise ilk 4 saat çok güzel.
                          estefanyen

                          Yorum


                          • Xerjoff Naxos, en sevdiğim parfümlerden, kendimi mutlu etme aracı benim için

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X