Le Petit Prince nam-ı diğer Küçük prensin yaşadığı küçük gezegen olan B-612 den burada kısaca bahsetmiştim.
Küçük prensimizin tek başına yaşadığı bu küçük gezende kendisinin tek arkadaşı kainatta eşi benzeri olmayan güle verdiği isim Vain & Naive, yani bizim bildiğimiz ismiyle kibirli ve naif. Fakat yolu dünyaya düşen Küçük Prensimiz dünyada ki gülleri görünce, kendi yetiştirdiği gülün aslında benzersiz olmadığını, sıradan bir gül olduğunu anlar ve çimenlere uzanıp ağlamaya başlar. Evcilleştirildikten sonra aralarında bir dostluk olduğunu söyleyen tilki bunun onlar için olan kıymetini anlatır. Gülünü senin için önemli kılan der tilki, senin onun için harcamış olduğun zamandır ve gidip güllere bir daha bakmasını söyler. Kendi gülünün eşi benzeri olmadığını göreceksin.
İşte bu hikayeden ilham alan Nishane, farklı bir gül yorumu üzerinde durmaya çalışmış.
Nishane'nin özellikle daha önce çıkarttığı parfümlerden bilirsiniz, kendine has ve lezzetli aynı zamanda harika meyve kullanımını. Mesela Zenne bu konuda zirve yapmış parfümlerden biridir benim gözümde. Nishane bu parfümde de bize meyve notalarını cömertçe kullanıp sergilemiş. Ve ortaya müthiş çekici bir meyveli gül parfümü ortaya çıkartmış.
Biz Türk parfümseverlerin önemli bir kısmı gül kullanılan parfümlere karşı biraz mesafeli yaklaşırız. Ne yalan söyleyim notalarına baktığımda buram buram gül kokan bir parfümle karşı karşıya olduğumu ve bana pek hitap etmeyecek bir yapısı olduğunu düşünmüştüm. Ama parfümü koklayınca tamamen ters köşe oldum. Harika aromatik meyveleri içinde bulunduran lezzetlimi lezzetli çekicimi çekici bir parfüm ile karşı karşıya kaldım.
İlk açılışta patlayan citruslar müthiş freş ve doğal. Orta notalarına geçildiğinde meyve notaları hemen belli etmeye başlıyor kendisini misk ile birlikte tertemiz bir hal alan ahududu, erik ve sanki bir parça ananas bu lezzetli şölene gövdeli bir gül ve neif yasemin eşlik ediyor. Bu kısım oldukça enerjik ve parlak bir gövdeye sahip. Aynı zamanda tertemiz ve naif. Orta notaların sonlarına doğru citruslar kendini artık hissettirmiyor meyveler daha ön plana çıkıyor gül kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Ama bildiğimiz gül suyu kullanımında olmayan daha çok kremsi hatta yer yer pudramsı bir gül kullanımı mevcut. Bir parça tütün algılıyorum ve ya tütün efekti verilmiş tonka da olabilir onu saran ve hafif setlik katan benzoin ve alttan tatlılık veren bir amber ve bu gövdeyi tamamlayan sandal ağacı ile parfüm tam bir şölene dönüşüyor. Gerçekten harika ve lezzetli bir şölen. Dip notalara geldiğimizde meyveler kendini artık daha geri plana atarken gül ve misk ile parfüm kremsi bir hal alan parfümümüz tenden ayrılıyor. Oldukça uzun soluklu olan parfüm extrait formundan dolayı geçişleri oldukça yavaş yapıyor. Katmanlı yapısı ve her katmanın kendi içindeki kalitesi enfes. Başından sonuna değişimleri gözlemlemek ve bu değişimlere hayranlık duymamak elde değil. Her anı keyif veren bir parfüm olmuş.
Kalıcılık ve farkedilirlik bildiğimiz nishane standartlarınında üzerine çıkmış. Tabiri caizse nükleer bomba gücünde diyebilirim. Oldukça dikkat çeken bir kokusu var kokladığınızda tekrar dönüp kokluyorsunuz. Hem erkek hemde kadın kullanımına son derece uygun tam bir unisex. Hatta aklınızda şekillenmesi açısından şu şekilde tanımlayabilirim. Sospiro Wardasina ile Tiziana Terenzi Gumin tarzlarını seviyorsanız aklnızda bu ikisini birleştirin. Çıkan sonuç size Vain & Naive i verecektir. Özellikle dewnew bu parfüme bayılacaktır.
30 yaş ve üzeri kullanıma uygun olan koku, size overdose parfüm deneyimini sonuna kadar yaşatacak. Yaz hariç her mevsimde kullanılabilir. Dış ortamda kullanıma daha çok yakışacağını sanıyorum. Çünkü oda dolduracak kadar güçlü ve kuvvetli bir parfüm. Dışarda gezerken arkanızda bir koku bulutu oluşturacak ve metrelerce öteden parfümünüzün kokusunun duyulabileceğine emin olabilirsiniz.
Nishane Vain & Naive mayıs ayı sonu haziran başı gibi mağaza raflarında yerini alacak.
Koku güzelliği 8.5
Kalite hissiyatı 8.5
Kalıcılık 10
Farkedilirlik 10
Genel Beğeni 8,5
Yorum