Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hypnôse Homme, Lancome

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hypnôse Homme, Lancome

    Click image for larger version  Name:	l.jpg Views:	0 Size:	23.9 KB ID:	152644

    Fransız firması Lancome’un 2007 çıkışlı Maurice Roucel imzalı parfümü. Oriental fujer koku grubu içerisinde yer alan Hypnose; aromatik, sıcak baharatlı veya ferah baharatlı diye de tanımlanabiliyor.

    İlk olarak Lancome’un açılışından bahsetmek gerekirse son derece baharatlı bir açılışı var. Burada baskın bir şekilde hissedilen kakule başrolde. En başta yerini alan kakulenin yanına hemen dengeleyici bir nota olarak hafif bir nane yerleşiyor. İlk notalardan greyfurt, mandalina ise açıkçası pek hissedilmiyor.

    Açılışta arkada biraz hissedilen lavanta zaman geçtikçe kalp notası olarak daha da ortaya çıkıyor ve parfümün bir başka baskın notası haline geliyor. İşte burada Roucel’in son derece modern ve ustaca bir lavanta kullanımına şahit oluyoruz. Bir harika! Lavanta vintage parfümlerinde sıkça kullanılan bir nota olmasından dolayı genel anlamda eski parfüm havasını ya da yaşlı kokusu duygusunu verebiliyor. Ama burada usta parfümcü Roucel, parfümü bu etkiden kurtarmış gözüküyor.

    Parfümde sonlara doğru baharatlı hava azalırken lavanta daha ön planda hissedilebilir bir halde. Alt notalardan paçuli hafif kirli olgun bir hava vererek kendini biraz hissettirirken, misk de dengeleyici, armoniyi ağırlaştırmadan destekleyen bir rolde. Parfümde en önemli noktalardan birisi baharatlı bir parfüm olmasına rağmen az da olsa tatlılık içermesi. Alt notalardan amberin getirdiği bu hafif tatlılık ise paçuli, misk ile birlikte baharatlı diye nitelendirilen bu parfüme zenginlik katan bir zemin oluşturuyor.

    Hpynose’un sırrı, kakule ve lavantanın, şişe dizaynındaki gibi spiralvari bir şekilde sıcak-ferah havada, baharatlı-tatlı ikili bir yol üzerinde yürümesi... Dualist bir yapıda olan ama keskin geçişleri olmayan Hypnose: Kakule (notalarda yazılmasa da başka baharatların da olması yüksek ihtimal) gibi baharatların sıcaklığı ile lavanta-nanenin ferahlığı etrafında dönen dinamik, sıkıcı olmayan modern bir koku. Dominant kakule baharatı ile gizemli amberin tatlılığının özel birlikteliğinden oluşan maskülen bir parfüm. 2007’de üretildi ama zamanı aşıyor.

    Sadece eau de toilette versiyonu olan bu parfümün kalıcığı yeterli düzeyde, kötü değil. Yayılımını ise ben çok iyi buldum. Her ortama uyabilecek olmasından dolayı kullanımı kolay (ofis, cafe vb…), farkını ortaya koyarak özel havasını hissettirmesinden dolayı da özel zamanlara (gece, date, özel yemekler vb…) uygun bir parfüm. Şahsen benim ilk kullandığım gün ofise damga vurmuş, cinsiyet farketmeksizin bayağı bir iltifat toplamıştı.

    Özellikle sonbahara çok yakıştırdığım, kış mevsimine de uygun olabileceğini düşündüğüm bu parfüm designer piyasası içerisinde benim için kesinlikle çok özel bir yerde duruyor. Farklı bir designer parfüm arayanların denemesini tavsiye ederim. Baharatlı kokuları seviyorsanız (az da olsa tatlılığa tahammülünüz varsa) kör alış (pek tavsiye etmesem de) yapılabilinir.

    Sadece 50 ml. ile 75 ml. üretimi olan bu parfümün 100 ml.'i olmaması beni üzüyor açıkçası. Şişenin dizaynı sıkmak için konforsuz bir tutuşa neden olsa da koleksiyonda estetik olarak şık bir duruşu var. Gerek koku güzelliği gerek görsel güzellik olarak her zaman koleksiyonumda görmek isteyeceğim bir parfüm.

    Yayılım: 8/10 Çok iyi.

    Kalıcılık: 7/10 İyi.
    Click image for larger version  Name:	3147754035357_Hypnose_Homme_1.jpg Views:	0 Size:	76.4 KB ID:	152645

    Maurice Roucel hakkında bilgiler ve yorumlar için: http://parfumhobisi.com/forum/ana-fo...maurice-roucel
    Son Düzenleme Aryan; 27-02-20, 22:12. Tarafından yapıldı.
İşleniyor...
X