Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Histoires de Parfums Noir Patchouli

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Histoires de Parfums Noir Patchouli

    Bir sample sayesinde tam anlamıyla denemeye fırsat bulduğum, senelerdir şişelerden koklamama rağmen tam olarak "anlayamamış" olduğumu farkettiğim bir koku.

    Kokularda en sevdiğim notalardan biri olan ve ne kadar baskın / sert olursa olsun beni yormayan bir nota olan paçuli, bu parfümde gerçekten sahneyi tam anamıyla ele geçirmiş.
    Paçuli gibi paçuli olmuş! Kokuyu destekleyen notalar var ama, bu koku biraz daha zorlansa paçuli esansı olarak bile kullanılabilir.

    Ancak, parfüm özellikle tenimle ilk buluştuğunda, "yanık lastik" efektine benzeyen bir koku aldım. Sonra notaların arasında deri olduğunu görünce sebebini anladım.
    "Ne alaka" demeyin ama Shalimar'daki gibi kullanılış deri, bana hissettirdiği bu. Ayrıca eski, nostaljik bir hava katmış.

    Bu parfümdeki paçuli, ıslak, küflü, tozlu, yağmur sonrası zemini hala yaş olan bir ormanda yürüyormuşsunuz hissiyatı vermiyor, paçuli yaprakları sanki tertemiz toplanmış, esans yağı çıkarılmış ve bolca kullanılmış, bir de deri ile kolkola girince güzel ve gerçekçi bir kombinasyon olmuş.

    Şahsen bu kadar sevdiğim bir notanın, alakasız başka notalarla karıştırılıp, (kakao, çikolata, karanfil, tarçın v.s.) piyasaya sürülmemesinden dolayı memnunum.
    Notalarda adı geçen kakule, kişniş gibi baharatları ise zar zor hissediyorum. Parfüme baharatlı bir hava katmaktansa biraz renk veriyorlar diyebilirim.

    Eğer gerçekten paçuliyi çok seviyorsanız, ve başka notalarla beraberliğinden pek hoşlanmıyorsanız, o halde karşınızda harika bir paçuli/dominant bir parfüm var.

    Silaj ve kalıcılık üst düzey.

    Eğer paçuli temalı parfüm kullanacaksam, Reminiscence paçuli serisi ya da Montale Patchouly Leaves bana çok gerçekçi gelirdi, şu anda bu parfüm de o gruba katıldı..

    Parfümün ardındaki burun: Gerald Ghislain

    Click image for larger version

Name:	HDP_NP_OVER1.jpg
Views:	293
Size:	340.2 KB
ID:	133234

  • #2
    Yazdıklarınız da görsel kadar parfümü çok iyi anlatmış. Kaleminize sağlık..
    estefanyen

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Gorseli ben de çok beğendim :-) Siyah paçuli yaprakları... Kokuyu en iyi bu anlatabilirdi

  • #3
    Sanırım Medea bir ara bolca dile getirmişti bu parfümü o zamandan beri dikkatimi çekiyor bir ara unutmuştum şimdi yine aklıma düşürdün Minty alacağın olsun

    Kalemine burnuna sağlık bir paçuli sever olarak en kısa zamanda deneyeceğim.

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      matrai Biz birbirimize grip bulaştıran insanlar gibiyiz burada sanırım :-)) Medea nın bu parfümden bahsettiğine rastlamamışım, yoksa avm'lerde şişeyi burnuma götürüp koklayıp geri bırakmazdım. Gerçekten tende denenmesi gerekiyormuş bu parfümü anlamak için.

    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hep sizin yüzünüzden yoksa ben kendi halimde bir insanım beni siz yaptınız böyle

    • Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Burada okuyunca, ne zamandır kullanmadığım aklıma geldi ve elim hemen şişeye gitti. Şu anda her tarafımdan! Noir Patchouli kokuları yayılıyor

  • #4
    Çok bohem, retro, simsiyah ve sağlam paçulilerdendir kendisi. Nefis yazmışsın Minty . Elizabeth Bethory gibi bi' delinin vücudunda şahane dururmuş.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim :-)

      Evvett!! simsiyah, bohem, retro paçuli, nefis özet oldu Lagerfeld !

  • #5
    "Bu parfümdeki paçuli, ıslak, küflü, tozlu, yağmur sonrası zemini hala yaş olan bir ormanda yürüyormuşsunuz hissiyatı vermiyor"

    Acaba daha çok medicinal olarak tabir edilen ecza dolabı havası mı var bu paçuli kullanımında merak ettim

    Yorum


    • #6
      kaliteli bir paçuli referansı olarak hatırlıyorum kendisini.

      Yorum

      İşleniyor...
      X