Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hermes (Hermessence) Osmanthe Yunnan

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hermes (Hermessence) Osmanthe Yunnan

    Click image for larger version

Name:	osmanthe yunnan.jpg
Views:	582
Size:	16.5 KB
ID:	80937

    Bir roman gibi uzun değil, bir aşığın dörtlüğü kadar kısa. Size hikaye değil şiir okuyor tüm samimi duygularıyla...

    Luca Turin tarafından '' sütlü çay'' olarak adlandırılmış ve 5 tam puan verilmiş bir parfüm Osmanthe Yunnan.

    Jean Claude Ellena'nın Çin'e yaptığı bir ziyaret sırasında osmanthus çiçeğini keşfedip beğenmesi ile başlıyor bu parfümün hikayesi. Daha sonra Fransa'da Hermes la yaptığı görüşmede çiçeğin çok pahalı olmasından dolayı ilk başta burun kıvıran patronlarına zorlada olsa kabul ettiriyor bu parfümü çıkartmayı. Ve Hermessence serisinin ilk parfümlerinden biri olmayı başarıyor.

    Keşfetmesi heyecanlı bir yapıt Osmanthe Yunnan. Sizinle olduğu vakitler oldukça sınırlı ama bu kısa vakiti oldukça dolu dolu değerlendiriyor. Başrol oyuncuları Çay ve Osmanthus, zaten ilk başta belirttiğim gibi Çin seyahatinden sonra aklında bu parlak fikir beliriyor Çin'in baş içeceklerinden biri olan Çay notasının olmaması zaten düşünülemez.

    Açılışta oldukça tanıdık bir kokuyla karşılaşıyorum. Fazla düşünmeden zaten hemen buluyorum benzerliği bu Sur Le Nil den başkası değil diyorum. Ama bu kısım çok hızlı geçiyor. Klasik ve Ellena ile özdeşleşmiş turunçgil kullanımı ve ona katılmış yeşil akorlar muhtemelen bu hissiyatı veren. Daha sonra çay paketini ilk açtığınızda burnunuza gelen tozlu, kuru, dumansı ve hafif buruk bir siyah çay kokusu, arkasından süt ile birleşmiş osmanthusun kremsi ve kadife gibi pürüzsüz yapısı, meyvelerden gelen mayhoş tatlılık ve deri ile tam bir dengeye oturtma. Deri çok belirli belirsiz burada ki amacı kokuya bir profil vermek değil onu dengede tutmak görevi.

    Kısacası çiçeksi, yeşil ve meyvemsi ama oldukça dengeli bir parfüm osmanthe yunnan. Çiçeksi ama kadınsı değil, siyah çay var ama buruk değil, meyveli ama tatlı değil. Nishane Wulong Cha nın kesinlikle ilham aldığı parfüm bana kalırsa

    Kalıcılığı ve farkedilirliğinden oldukça düşük olarak bahsedilmiş ama benim tenimde gayet başarılı bir iş çıkarttı. Sabah kullandığım parfüm halen usul usul burnuma geliyor. Zaten bu tarz parfümler bağırmaz size fısıldar. Beklentiniz bu şekilde olacaksa sizi bir hayli tatmin edecektir. Ortalama kalıcılık için 6 saati aşan bir süre söyleyebilirim. Yayılımını ise tam çözemedim ama parfüm teninizde durduğu sürece size kendini hissettiryor desem yanlış olmaz.


    Bana göre tam unisex olup yaz ayları kullanım olarak biçilmiş kaftandır. Özellikle kuru sıcaklarda ferahlatıcı bir etkiye sahip.


  • #2
    harika bir inceleme olmuş Altuğ abi üstad incelemesi böyle birşey

    Yorum


    • #3
      Bu seriden ambre narguile bayağı dikkat çekiciydi umarım buda başarılıdır.

      Yorum


      • #4
        "Çay"-kokusunun derinliklerinden yeşillik ve tütün de geliyor diyenler var.

        Yorum


        • #5
          Yeşilliği yazdım zaten ama tütün pek hissedemedim.Daha çok bitki aromalı sütlü çay kıvamında

          Yorum


          • #6
            " Çiçeksi ama kadınsı değil, siyah çay var ama buruk değil, meyveli ama tatlı değil..."

            Böyle noktasız tanımlaması olan parfümlere cidden bayılıyorum. Yerinde durmuyor, oturmuyor... Öyleyken böyleyim aslında dedikçe içesim geliyor.

            Eminim çok başarılıdır. Kalemine sağlık Altuğ hocam, Çok teşekkürler inceleme için.
            - Stop the car...
            - What ?!
            - Stop the fuckin' car!

            Yorum


            • #7
              Deneme fırsatı bulduğum ama çok beğenmediğim bir parfüm,kendisi çok farklı bir yapıya sahip.

              Yorum


              • #8
                Bugün denedim tesadüf sonra da bu postu gördüm açılışı kesinlikle wulong cha ya benzer, wulong cha bburdan ilham alınmış olmalı çay notaları çok benzer, ama hermes devamında bir çiçeksi ve mayhoş bir tat getiriyor şahsen ben çok begeniyorum

                Yorum


                • #9
                  Ben de pek beğenmedim maalesef

                  Yorum


                  • #10
                    Başlıkta gözlerim deryayı(parfümle dans) aradı. Osmantus severim genelde bu parfümü de beğeneceğimi düşünüyorum. Portakalı çiçeği, neroli bu tarz havada oluyor bergamot ama çiçekli gibi de. Ah bir de koklasak. Baktım osmantus park bahçe çiçeği olarak koyuluyormuş genelde ve zeytingiller familyasından. Yaprakları da dikenli imiş. Benim osmantuslu şimdilik hatırladığım parfümler=yves rocher naturelle osmanthus ve AMOUAGE SUNSHİNE kadın.

                    Yorum


                    • #11
                      Benim de osmanthus notalı ilk aklıma gelenler The different company osmanthus ve Ormonde jayne osmanthus oldu.

                      Yorum


                      • #12
                        Cok guzel puruzsuz bir parfum ama tenimde cok kalici olmamisti.

                        Yorum


                        • #13
                          Denedim sonunda! Decant geldi. Koku için çay, osmantus(çok az ara ara hissediliyor), zeytinyağı fabrikası(bu deriden kaynaklıymış çözdüm) ve sonraları hep yoğun kayısı kokusu. Hatta kayısı reçeli denebilir. Unisex ama sınıflaması zor. Her beğeniye hitap etmez ama baya ilginç. Ki ben oysa hermes, jean claude ellena falan pek sevmem. Zaten ne varsa exclusive serisindeymiş oradan denediğim 3 kokuyu da beğendim. Onun dışı normal hermesleri pek beğenmem hep TUHAF ve itici olmuşlardır. (istisnaları söylemezsem.) un jardin sur le nil benzerliği de bence yanlış bir benzetme çünkü nildeki o domates yapraa hissiyatı yüzünden parfümden nefret ederken bu parfümden nefret etmedim.

                          Yorum


                          • #14
                            Koluma sıkıp burnumu dayayınca çok güzel gelmedi . Ama gün içinde (yarım gün diyeyim) hafif hafif gelen koku müthiş. Kadın kullanımına daha yakın. Genç işi diyeceğim ama böyle kıpır kıpır değil daha oturaklı . Ferah ama karakterli. Geçtiğim yerde kokum kalsın diyenlere göre değil.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X