Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jo Malone Pomegranate Noir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jo Malone Pomegranate Noir

    Click image for larger version  Name:	Pomegranate Noir.jpg Views:	1 Size:	59.9 KB ID:	126421

    Yine Jo Malone markasının en sevilen parfümlerinden bir tanesi. Nar ve karanfilin başrolde olduğu kokusu gerçekten de oldukça çekici bir parfüm. Sınıf olarak odunsu, baharatlı meyvemsi diyebileceğimiz Pomegranate Noir bana özellikle ilk açılışında Mancera Hindu Kush u hatırlatıyor. Nota olarak hemen hemen hiç bir benzerlikleri yok ama koku olarak bana bu anımsatmayı fazlasıyla yapıyor. Benim için birde boozy tarafı var. Bu boozy hava sanırım her zaman votkanın içine nar suyu katmamdan geliyor. Göreceli yani

    Pomegranate Noir de özellikle karanfil kullanımına bayılıyorum. karanfil etrafında şekillenen nar ve diğer meyvemsi notalar ve odunsularla beraber hafif tatlımsı baharatlar oldukça güzel harmanlanmış. Hem yoğun bir kokuya sahip hemde genel beğeniye son derece uygun. Tam bir unisex parfüm kadın ve erkek rahatlıkla kullanabilir ve her iki cinsede oldukça yakışır. Kalıcılığı ve farkedilirliği şaşırtıcı derecede Jo Malone çizgisinin oldukça üstünde. Tabi burdan sakın ola ki çok kalıcı ve farkedilir bir parfüm beklemeyin sadece Jo Malone standartının üstünde.

    Oldukça doğal bir harmana sahip olan parfüm hiç bir şekilde sentetik kokmuyor. Basit ama oldukça etkileyici. Özellikle sonbahar veya kış aylarında şömine karşısında romantik bir akşam için birebir.
    Son Düzenleme matrai; 23-05-19, 15:57. Tarafından yapıldı.

  • #2
    İlk denediğimdr karanfilin çok baskın gelmesinden sonra sevmediğimi düşünmüştüm. Ancak son zamanlarda hakkında çok fazla övgü dolu yazılar görüyorum. Anlaşılan bir kere daha şans vermekte fayda var.

    VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • #3
      Mükemmel bir yorum olmuş. Bende Severek kullanıyorum. İnsanı enerjik kılan ve çok beğeni alan bir parfüm. Nar, karanfil ve misk notları gün içerisinde (özellikle hafif rüzgarlı günlerde) kendini hissettiriyor. Kalıcılık ve farkedilirlik bende ortalama üstü oldu. Tam bir Fiyat/Performans parfümü.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: MertCanTekeler View Post
        İlk denediğimdr karanfilin çok baskın gelmesinden sonra sevmediğimi düşünmüştüm. Ancak son zamanlarda hakkında çok fazla övgü dolu yazılar görüyorum. Anlaşılan bir kere daha şans vermekte fayda var.

        VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
        kesinlikle bir şans daha ver:;...bende ilk kullanımda öyle düşünmüştüm fakat koku oturduktan sonra gelen rahia çok hoş..karanlık bir tarafı var..hani encre oturduktan sonra gelen rahia gibi....

        Yorum


        • #5
          Jo Malone'un beğendiğim tek kokusu, meyve kullanımı bir harika. Sonlara doğru tamamen sedire dönüşüyor.

          Yorum


          • #6
            Ellerine sağlık abi 2 şişesine sahip olduğum ve en sevdiğim jo Malone performansıda gayet yerinde

            Yorum


            • #7
              Pomegranate Noir, Jo Malone London

              Kokunun açılışı ilginç ve ilgi çekici; ekşi-tatlı-baharatlı meyveli nüanslara sahip çok kırmızı bir şekilde gerçekleşiyor. Neden ilgi çekici çünkü, herkes sevsin diyerekten bir ondan, bir ondan katılan meyve salatası kakafonisinden uzak, üzerine düşünülmüş meyveli bir yönü var; çekici bir nar yorumuna sahip. Biraz ekşimsi ama bu turunçgillerden gelmiyor, tatlı-baharatlı yönü de birbirleriyle özgün, güzel bir şekilde buluşturulmuş.

              Koku açılışını; nar, yanında ahududu ve karpuz, literatürde sebze olarak geçse de meyveli nüanslara da sahip olan kırmızı gövdeli ravent, yine kırmızısı da olan erik ile son derece kırmızı bir şekilde gerçekleştiriyor. Burada çok yuvarlak olmayan, ekşi, tatlı nüansları birleştiren mayhoş tada sahip sulu, canlı bir nar ile karşılaşıyoruz -ki bunlar narı kokuda gayet gerçekçi kılan özellikler oluyor. Nar, sadece açılışta değil kokunun genelinde en fazla hakim olan notalardan. Açılışta meyveleri oluşturan koku moleküllerin bir parçası olan aldehitlerin de etkisiyle olsa gerek parlak, canlı bir şekilde açılan nar, ilerleyen bölümlerde tütsünün de devreye girmesiyle bu canlılığını yitirerek parfümün adına uygun bir şekilde daha karanlık bir yoruma ulaşıyor.

              Kokuda en beğendiğim yanlardan biri de baharat kullanımı; meyvelere, turunçgillere en çok yakışan baharatlardan olan pembe biber buradaki kırmızı meyvelere ayrı bir güzel yakışmakla birlikte en çok karanfil baharatının tütsü ile buluşmasına ba-yıl-dım! Kokunun genelinde hissedilen nar dışında bir diğer dominant nota da karanfil.

              Tütsü, bu parfümdeki en önemli, kilit enstrümanlardan bir tanesi. Eğer bunlardan biri parfümün adındaki nar ise diğeri de kokudaki Noir'ı yaratan tütsüdür. Ve buradaki kelime anlamı kaliteli Fransız tütsüsünden gelen frankincense'in (Olibanum, buhur/sığla/günlük yağı) opoponax'ı da içeren zengin aromatik o reçinemsi dumansılığı, kokuya gerçekten çok özel bir karakter katıyor. Gül dokunuşu ise kokunun tam ruhuyla uygun, uyum içinde.

              Ortaya çıkan: Kokunun müstehcen kırmızı ambiyansı içerisinde baharatların kattığı teklifsiz sıcak kokusunun balzamik dumansılığı ile birleşiminden oluşan bir erotizm...

              Dry-down bölümünün ağacımsı tarafı da azımsanmayacak derecede olan parfümün bahsetmeden geçilmemesi gereken bence iki unsuru da, birincisi: Kokunun tam bir uniseks çizgisinde olması. Diğeri ise performans olarak diğer Jo Malone parfümlerine oranla görece daha güçlü olması. Kullanıcı yorumlarına göre kış mevsimine yakıştığı hatta tam bir Noel parfümü olduğu belirtilmiş. Bana kalırsa en uygun mevsim sonbahar olabilir, kışın da kapalı ortamlara çok yakışabileceğini düşünüyorum: Tam da çok soğuk bir kış akşamında, dışarıda kar yağarken şömine karşısında kokusuyla içinizi ısıtacak ve keyif verecek bir parfüm.

              Kokunun genel olarak bende uyandırdığı somut imge ise: İçinde tütsü yakılmış, kırmızı loş ışıklı bir oda. Kokladığım en romantik/erotik kokulardan bir tanesi!

              Click image for larger version  Name:	jo_malone_pomegranate_noir2.jpg Views:	0 Size:	78.9 KB ID:	183264
              Son Düzenleme Aryan; 29-10-20, 02:14. Tarafından yapıldı.

              Yorum

              İşleniyor...
              X