Fragranticaya bakmayan yoktur genelde. Ama birsürü parfümü de koklamadan sırf yorumları okuyup kör atış yaptım. Ve birsürü hayal kırıklığı oldu. En iyisi 5 ml dekant falan edinmek 1 hafta test etmek
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Parfüm yorumlarının etkisi
Çökme
X
-
Orjinal yazı sahibi: isseyblue View PostFragrantica'da WOW!, ABSOLUTELY FANTASTIC, MASTERPIECE, 10/10 FOR ME, gibi yorumlar görüyosam tamamdır diyorum
Yorum
-
Burnuna ve zevkine güvendiğim birkac arkadasimin yorumları cok etkili oluyor ama yine de birkac kez hayalkırıklığına uğramadım degil. Elimden geldiğince parfümleri deneyerek almaya calisiyorum. Detaylı parfum yorumlarini ise her durumda okumaktan büyük keyif alıyorum.
Yorum
-
Fragrantica'dan bahsedecek olursam, bir dereceye kadar etkili oluyor, ama merak ettiğim noktalar için konu başlığı açıp soru sorduğumda daha doğru sonuç alıyorum. Dikkatimi çeken yorum sahiplarinin koleksiyonlarına bakıyorum, ortak beğenilerimiz var mı diye. Beğenilerimizin örtüştüğü birkaç kullanıcının yorum ve cevapları beni hiç yanıltmadı diyebilirim. Parfüm tanıtımı sayfasının sol sütundaki "bu parfümü seven bunları da beğendi" bölümü de iyi fikir veriyor. Bir de Parfumo sitesindeki puanlamalar Fragrantica'ya göre daha tutarlı geliyor bana.
Yorum
-
Fragrantica yorumlarını yada başkalarının yorumlarını sadece hobiye başladığım zamanlarda umursuyordum şuan için kesinlikle hiç ama hiç umursamıyorum denemem lazım. Çünkü yazan kişinin ne kadar tecrübesi var hiç bilemiyorum, bir parfümü kör alacaksam sözüne güveneceğim bir kaç kişi var onlarda asla parfüm güzel yada kötü demez sadece kokuyu anlatır, şöyle bir amber buna benziyor böyle bir deri falan der ben kafamda canlandırmaya çalışırım.
Yorum
Yorum